Okulda son senemize geldik ve 4 gözle ido (vapurlarda) stajerlik yapmak için hevesle beklemekdeydim, ancak İDO firmasının ilk defa bu sene stajyer olarak 30 kişi almaya karar vermesi(sonradan +10 kişi daha eklendi yani 40 kişi) ve bizim okuldaki güverte sınıfının toplamı 51 kişi olması 11 kişiyi açıkta bıraktı. Bende bu açıkta kalan öğrencilerden oldum malesef. Bu konuyu açmam daki amaç belki tanıdık birileriniz varsa boğaz hattı motorlarda, gezi motorlarında, romörklerde vs.. tanıdığınız varsa stajyer olarak iş aramaktayım. (ben ve arkadaşım 2 kişiyiz) Yardım edebilecekler varsa : bilalucan93@hotmail.com adresinden veya özel mesaj atarak bana yardım edebilirlerse çok sevinirim. Yardım edebilceklere şimdiden teşekkür ediyorum. Ülkemizin denizcilere ve denize verdiği değeri bir düşünün artık ?
Bilal bu çok ilginç bir durum. İstanbul gibi bir yer düşünülünce ilginçten de öte üzüntü verici, kahredici. Arkadaşlar, yok mu Bilal kardeşimiz ve arkadaşının bu çağrısına ses verebilecek olan?
Nuri abi idonun neden ilk defa böyle birşey yaptığını biraz araştırdım : İDO firması galiba satılmış yani kurumsallaştırılmış bizim açıkta kalmamızın büyük bir sebebide budur çünkü yıllardır sorunsuz bir şekilde herkez staj yapabilirken bu sene sorun olması büyük olasılıkla bundan kaynaklanıyor. Ayrıca istanbulda artan denizcilik liseleri staj yapmak konusundada bir engel olmaya başlıyo, denizcilik liseleri açılmadan önce 1 kere daha düşünülmelidir. Şimdilik staj yerim yok ama bu hafta içinde netleşir inşallah, siteden bir yardım gelmedi ama yardım etme imkanı olabilen olsaydı yardım ederdi zaten. Kalın sağlıcakla.
bilal benim bir tanıdık abim var uzun zamandır göremyorum aynı spor salonunda antraman yapıyoruz . biraz önce aradım kendisini açmadı telefonunu ulaşır ulaşmaz bahsedeceğim. üsküdardaki beşiktaş üsküdar hattında çalışıyordu kendisi illaki tanıdıkları vardır kardeşim. bana özelden telefon numaranı yollarsan sana yardımcı olmaya çalışacağım.
''Balıkçılar net'' bu forum profesyonel bir forumdur ,orada bir konu açsanız !!, herhalde bir yardım eden olur.
Bilal az önce sana bahsettiğim abiyle konuştum. o ayrılmış ama capitol ü biliyorsundur altunizadede onun az ilerisinde denizciler sitesi varmış orada kıran şirketi var oraya başvurabilir dedi. zaten orada bir kaçtane denizcilik firması var orada araştırsın kesin bulur diyor. inşallah bulursun kardeşim..
Bak şimdi hatırladım, Eşgi abimiz (eskina_man/Murat) gemicilik sektöründen. Varsa bir imkanı hiç tereddüt etmez dört elle sarılır eminim. Bugün bekleyelim on-line olmazsa, konuyu yarın kendisine açarım.
Allah hepinizden razı olsun, hepiniz yardım etemeye çalışıyorsunuz ya Allah da size yardım etsin. Bakalım abi bugün 2 tane daha yere başvuru yapacağım olmassa denizcilik firmasına uğrarım.