Güzel başladı kötü bitti.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Selamlar.

Pazar sabahı önceden sözleştiğimiz gibi sabah 7 de Çakmaklı Marina:Ddan teknemizle açıldık. Hava süper rüzgar 0 kuvvetinde ve deniz çarşaf gibi.

İçimizde, hafta boyu süren depremlerin yarattığı bir ümitsizlikle yol alıyoruz.

Avlağa vardığımızda çapa atma ihtiyacı bile duymadık. İlk atışta güzel bir Karagöz ile start verdik. Arka arkaya Karagöz ve Mercanlar çektikçe Akşama kadar kovalar balıkları almayacak ve henüz öğlen olmadan yemlerimiz bitecek endişesi başladı.

Yem olarak sülünez, boru kurdu ve mamun aldık. Ancak balıklar sülünezden başkasının yüzüne bakmıyorlar.

Sahil güvenlik avlandığımız bölgenin riskli olduğu için çok fazla izin vermiyormuş. Geldiler ve yer değiştirmek zorunda kaldık.

Batık gemi denen bir yer var bilenler için oralarda öğle saatlerinde bir iri mercan ve bir iri karagöz aldık. Halbuki çok iri mercan ve sinaritlerin bulunduğunu duymuştuk.

Öğleden sonra hava bozmaya başladı. Su karışmaya başlayınca Isparoz istilası başladı. Öyle ki kurşun dibe oturduğunda ya balık yakalanmış ya da yem bitmiş oluyor. 3 lü takımımızın ikisinde hatta üçünde birden balık oluyordu. Isparozlar ortalama el büyüklüğünde, yani Trofe ısparoz:laughing:
    Tekneci Dayı bu mevsimde Isparozların yağlı olduğunu ve çok lezzetli olduğunu söyleyince livarımızı doldurduk. Yoksa Hedef balık Mercandı.

Saat 15:00 de bir arkadaşımız migrenim tuttu başım ağrıyor demeye başladı. İlaç içti çare yok. Baktım rengi soldu. Gözlerinin etrafı resmen yeşile döndü. Deniz uttuğunu anladık ardından diğer arkadaşta oltayı attı. Deli gibi balık yakalıyorken olmaz bu amabanghead . Dalgalar iyice büyüdüğünde bende de bir halsizlik soğuk terleme ile beraber aşırı bir bulantı başlayınca avımızı sonlandırmak zorunda kaldık.

Sonuç olarak ortalama 2,5 - 3'er kilo civarı balık ile döndük. Av bitince fotoğraflarım diyordum. Ancak Av bittiğinde balıkların denizin yüzünü görmek istemiyordum. Bir an önce eve gidip bir duş ile kendime gelmek için sabırsızlanıyordum. Sabah ilk 1 saat içinde çektiğim video burada.

Herkese bol ve SAĞLIKLI biten avlar dilerim.

http://www.youtube.com/watch?v=kViCXa46SM0&feature=youtu.be

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sinan bey güzel ve verimli avda bu deniz tutması tadınızı kaçırmış olsada tebrikler.:thumb:

3. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

tekne galiba refik kaptanınki ...çakmalıdaki batığın üzerinde sabit kalabilinirse büyük balık imkanı var fakat gerek rüzgarın sürekli yön değiştirmesi gereksede takımların batığa sürekli takılmasıyla pek verimli olamıyor malesef....siz yinede eli boş dönmemişsiniz..tebrikler.afiyet olsun

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Sinan, beni utandırdın :) Yazmışsın raporu gözüme de sokmuşsun link vererek. :)

Şaka bi yana teşekkür ederim. Ayrıca isparozlar gerçekten lezzetli balıktır aslında. Büyükleri varsa burun kıvırmamak lazım. :)

Batığı bulmuşken jig yapmak lazımdı aslında. Bu Çakmaklı ne taraflar ki? İlk kez duydum. :)

Teknedeyken grupla çıkınca böyle sorunlar oluyor. (Deniz tutması gibi)

Onun için avdaşlar iyi seçilmeli :D Mesela ben çok güçlüyümdür, bugüne kadar hiç etkilenmedim. Sabahladığımız zamanlar falan da oldu dalga kıyamette. Yapı meselesi sanırsam. Güzel organizasyonlarının devamını dilerim, rastgelsin... :)

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Teşekkürler. Tadımız öyle kaçtı ki neredeyse yakaladığımız balıkları -ki livarda canlılardı- geri salacaktık. Daha iyi avlar sizin olsun.

Aynen abicim Refik kaptan 1 numara. Batık derken ben Nemrut açıklarında karaya oturan gemiden bahsetmiştim. Onun 100 m açıklarıyldı. İri bir Mercan ile İri bir Karagöz aldık ama devamı gelmedi. Daha iyi avlar sizin olsun.
    Çakmaklı Yeni foça ya giderken Gencelli ye varmadan Opetten dönüyosun 3-4 km sonra karşına çıkıyor. Güzel bir sahil köyü. İnekler filan var. Tam köy havası iyot ve tezek kokusu karışımında:) Bende onca tonlarca tekne yat organizasyonlarına katıldım ama hiç olmazdı. İlk defa gelen arkadaşlar vardı onları yemyeşil olmuş görünce etkilendim herhalde. Daha iyi avlar sizin olsun.

6. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Valla ben kenidim daha fazla tutamayacağım. allahtan deniz tutmuş da erken dönmüşsünüz. Bende de migren var, bilirim nasıl bir lanet olduğunu. Allah o arkadaşa da sabır versin.

tüm bu olumsuzluklara rağmen adam başı 3 kg balık almışsınız, ne güzel, e bunlar da olmasa 10 ar kilo alırdınız herhalde?

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Sanırım bir yerlerden bizim kısmetimize limit geldi. Kısmeti verene şükürler olsun. Gerisini bir dahaki avlarda buluruz inşallah. Daha güzel avlar sizin olsun.

8. srdrdnmz

srdrdnmz Serdar

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro 270
    Favori Makine:
    Okuma trio 30s
    En İyi Avı:
    eşkina kilo civarı
    Sinan kardeş Refik Kaptan haklıymış, ısparozların karagözlerden aşağı kalır yanı yoktu bana göre :hungry:

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Sinan bey, ben size demiştim deprem falan etkilemez, alırsınız nasibinizi diye:rolleyes:

Avlarınız bereketli ve bol olsun, rastgele:)

10. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Daha önce deniz tutması ile ilgili bir konu başlığı okumuştum yazmak aklıma gelmemişti bugün olayın içine migren de girince yazayım dedim.

Mide hastalıklarına veya üşütmeye bağlı olan mide bulantıları dışındaki bulantılarda ben şu karışımı içiyorum ve 5 - 10 dakika içinde hiçbir sorun kalmıyor, hatta daha önce yola çıkacak bir arkadaşım migren nedeniyle midesinin bulandığını ve otobüs biletini iptal edeceğini söylemişti bu karışımı içirttim ve anında iyileşti.

Karışım şöyle; çeyrek çay bardağı limon suyuna 1 çay kaşığı karbonat, tepeleme olmasın. çay kaşığı ucuyla tuz katıp köpürtüp karıştırıyoruz, sonra üstüne köpükler taşmayacak şekilde su koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Sonra fondip.. tadı güzel değil malesef ama şifa niyetine. tansiyonu olanlar tuz katmasa da olur sanırım.

Bu karışım tekneye binmeden de oranlanarak pet şişeye hazırlanabilir. Sıkıntı halinde kullanılabilir. Migren bulantısında kesin işe yarıyor ama normal deniz tutmasında denemedim ama ümitliyim açıkçası...

Sağlıklı günler:)

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Depremin etkisi sıfırdı ama dalgaların etkisi çok fazlaydı:D daha iyi avlar sizin olsun.

12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Kaptan, Tekneye binmeden önce 1 tane Emedur yutun tek çözüm demişti. Senin yöntemin daha doğal olduğu için denemeye değer. Teşekkürler

13. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Allah daha kötüsünden korusun. güzel başladı kötü bitti deyince içim cız etti ama neyseki o kadar değilmiş :)

14. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    belki bana düşmez söylemek ama videonun görüntüsümü öyle gösteriyor bilmem ancak kargözler küçük değilmi eli bile doldurmuyor .. Benim bildiğim karagöz avı yapılırken avucun içinden daha büyük boy karagozlerin mercanların alınması gerektiği .. kovada sadece 2-3 tane bahsettiğim boyda balık gördüm .. :( :( :(

15. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Karagöz ve Mercan da boy limiti değil kg limiti vardır. Yani vicdan limiticyr . Ayrıca video yanıltıcı olmuş gerçekten. O karagöz el kadar var. Küçük balıkları zarar vermeden iade etmeye çalıştık. Küçük balıkları alıkoyacak kadar aç değiliz çok şükür.mrsparkle

16. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sinan kardeşim geçmiş olsun, daha güzel avların için sıhhatli günler dilerim sevgiler hoşça kal.:) :) :)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Şu an karagöz de boy limiti 18 cm. Öncesinde 21 cm. idi.

Mercan, kilo işi. Ne kadar bed bir ifade bu böyle, o güzellliğe hiç yakışmıyor.:eek:

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Şu aralar "adalet" kavramının laçkalaştığı ülkemizde olta balıkçısının yakaladığı 3 - 5 cm lik balık boylarının tartışma konusu olması canımı sıkıyor. Bir defa uygun olmayan bir avı yapacak ve burada yayınlayacak kadar Cahil değilim.

Hangi av raporuna girsem "O yasak değil mi", "Boyu uygun mu" "Limitlere uymuşsun" gibi mesajlar geliyor. Bu iş Vicdan meselesi. Tonlarca balığı katleden Yada Bankaları hortumlayan alkışlanır. 3 cm küçük balık yakalayan ya da Ekmek çalan hırsız linç edilir.

:nono:Kimse kanun bekçiliği yapmasın Lütfen. Benim Vicdanım rahat. Daha da rapor paylaşmam diyesim geliyor.

19. srdrdnmz

srdrdnmz Serdar

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro 270
    Favori Makine:
    Okuma trio 30s
    En İyi Avı:
    eşkina kilo civarı
    Samimi olalım

Ben de o teknede idim, arkadaşın da söylediği gibi zaten ufak balıkları büyüsünde gelsin diyerekten saldık. Biz bu işin balığında olsak her seferinde 250 km yola ve masrafına katlanmazdık.
    Ayrıca bu kadar yolsuzluga , tonlarca balığı katledene ses çıkmazken bu tür söylemler bana hiç de samimi gelmiyor, bir nevi "laf olsun,mesaj dolsun" :mad:

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sinan & Serdar kardeşlerim;

mesajlarınızın benimle bir alakası var mı, yada mesajımın sizlerle bir alakası var mıydı? Lütfen, fikrinizi alabilir miyim?:)