Yer:Avusturya Bodensee Yem Solucan sonunda ilk baliga benziyen baligimi tuttum buyrum fotosu arkadaslar bu balik sazan gillerden oluyo demi yanilmiyorsam kambur sazan diyolardi
Abicim selamlar çok güzel bir avlakta iyi bir balık yakalamışsın.İnşallah dahada büyüklerini yakalarsın .. Yakaladığın balık common bream ismi ile geçer abicim ..
son fotoğrafa baktım da avlakta doğal olmayan birşey göremedim. ne poşet var, ne çöp var. etrafa yayılan mangal kömürü kalıntıları ve bira şişelerini de göremedim. neden bizim ülkemizin gölleri, barajları,akarsuları ve denizleri ve bunların çevreleri bu kadar temiz değil?
aslinda o fotolardaki agaclarin sebebide asiri yagis oldu ve yükselen göl getirdi ama onuda temizlerler gercekten güzel bi avlak keske ülkemizdede bu tür yerlere böyle önem verseler eminimki bundan cok daha güzel yerlermiz mekanlarimiz var ama ayyaslardan kendini bilmez insanlar yüzünden gidilecek durumda degiller
Tebrikler arkadasim. Bu baliktan bizim Hollandada acaip cok. Ama bunu yakalamayi kimse pek sevmiyor feci sekilde sumuklu oluyor. Yalniz son yillarda Polonyalilar akin ettigi icin bu baliklari baya bir toplayip goturuyorlar ve yiyorlarmis. Bu arada dogru tespit Hollandaca Brasem Ingilizcesi Bream.
Aslinda bu biraz yetisme tarziyla alakli yada geleneklerle herhalde . Ben Kazakistan da yasiyorum burada cok ilginc bir rus kulturunden kalma temizlik olayi var cok hosuma gitti aslinda . Ayin son cumartesi gunu butun halk sokaklara cikip etraftaki kagit pislik copleri toplayip goturup atiyor . Buna da Subotnik diyorlar zaten Rusca subota cumartesi demek subotnik te buradan geliyor . Turkiye bunu yapacak olsan kimse elini surmez kim gidip simdi sokak temizleyecek diye hayiflanirlar biliyorum . Ama inaniyorum ki okullarda egitim seviyesi artarsa yeni nesillerde daha duyarli olacaktir cunku ben bu degisime inaniyorum her gecen gun insanlar degisiyor . Bu arada sudak cok guzel tebrik ederim . Yarin bir aksilik olmazsa bende Esil nehrinde ava gidicem umarim elim bos donmem saglicakla kalin .