av yeri : kayalıklar av ekibi : ben ,eniştem , yıldırım abi , tolga abi av malzemeleri : borukurdu , fosforlu sahte kurtlar kullanılan yöntem : 2 ve 3 lü dip oltası Av iftarın peşine hemen başladı.İlk oltasını açan eniştem ilk karagözü aldı. Peşine hemen bene birtane aldım , derken eniştem iki ben iki , üç gidiyoruz ama arkadaki tehlikenin farkkında değiliz 7 tane karagözün 2 sini geme (sıçan ( büyük fare)) al karanlıkta ışık gözlerne gelince kırmızı kırmızı parladı ve kaçtı bu arada vuruş kesildikçe barbun , yer yer iskorpit 1 tanede istavrit aldık . gecenin ilerleyen saatlerinde mavuşu çektim peşine çok geçmeden poşetimize birde kötek girdi sonuçta 8 iskorpit 1 mavruş sayısını bilmediğim barbun 1 istavrit 1 kötek 5(7) karagözle avı bitirdik. bir adette mığrı yavrusu yakalandı. ben mavruş kötek ve karagözleri aldım, tolga abi çorba için iskorpitleri (maşallahları var bir karış tan eksiği yok fazlaları var. ) yıldırım abide barbun istavrit vb. aldı. sonuçta güzel bir iftar yaptık bu gece herkes mutlu bir biçimde birdahaki av gününü beklemekte TÜM BALIK SEVDALILARINA RASTGELE karagözler kötek kötek mavruş mavruş
ahmetciğim merhaba kısa günün karını yapmışsınız bazı balıkların isimlerini belirtmek isterim ilk resimdeki balıklar ispari,iki ve üçüncü resimdeki balıklar minekopdur,dört ve beşinci kareler ise eşkinedir karadenizde mavruş,mavroşkil benzeri yöresel isimlerle adlandırılır. rizedeki avlarımdan biliyorum karadenizdeki eşkineler boru kurdunun hastasılar :thumb: daha irileri rastgelsin.
kötek dediğiniz balık iskenderun körfezinde harmadar, devlette de minekop adını alır. Bereketli ustaca avlarınızın devamı dileğiyle
Güzel bir av olmuş tebrikler. Benim merak ettiğim fosforlu sahte kurt iş yaptımı yoksa balıkların hepsini boru kurdu ilemi aldınız?
Ahmetçim bu genç yaşında güzel balıklar avlıyorsun.Balıkların cinsini abilerin zaten belirtmiş afiyet olsun kardeşim:thumb: