Güzel Bir Günde Oltama Takılan Denizlerin Çılgını. 1 Mayıs 2014 Sivrice.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar işte ele avuca sığmayan Hırçın Torik.

İhtiyar Tobimaru gene güzel bir iş başardı, bu sefer evvelkinden daha büyüktü.
    Sizlere de rast gelsin. Sevgiler

2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Hayy Maaşşallaah!

Kıskanma gibi bir huy edineceğim senin yüzünden. :)

Ellerin kolların dert görmesin, yalnız fazla tutma, balıklar yumurtalı olabilir, onları boğazdaki dalyanlarda tutacaklar, her ne kadar tebliğ, 31 ağustos'a kadar yasaktır dese de. :(

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Ustam,bunlar senin kokunumu alıyorlar nedir yahu:) Koca körfezde TORİK ORHAN BABA tutsun bizi diyemi bekliyorlar:) :) :)

4. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Orhan amca ....güzel torik sanki gülümsüyor... Ne güzel bir mavisi var...

5. ethr

ethr emirhan

Favori Kamış:
    daiwa saltiga jig rod
    Favori Makine:
    shimano torium 30
    En İyi Avı:
    lahos (grida 9 kg)
    Orhan usta merhaba
    size bir sorum olacak.Sirti avinda oltayi 20 metrelerden cekmek icin kac gram kursunu hangi araliklarla takmam ve ne kadar salmam lazim

6. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

orhan abi canavarı almışsınız.maşallah diyelim.Allah avlarınızı daim etsin.tebrik ederim.sevgi ve saygılarımla.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Orhan amca. Tobemaru'nun, tobemaruluk bi yanı kalmamış. :D
    Yorgun ama gururlu bir sahte olarak yatıyor fotolarda.
    Bizim sahtelerse tertemiz. :D Bizimkilerde yatıyorlar ama gururdan eser yok. :D

Nicelerine rastgelsin.

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    orhan abi merhaba,

avınız için tebrik ederim. sahtenin maşallahı var ihtiyar, eski, hırpalanmış, yorgun morgun ama daha çok iş var gibi duruyor, resimlerde dikkat ettimde iğneler pırıl pırıl buda avcının düzerine durması gereken diğer hususlardan biri,

avlarınız daim olsun esen kalın.

9. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Başarılar Tesadüf Değildir...
    Ellerine sağlık Orhan hocam çok güzel bir av güzel görüntüler içinde ayrıca teşekkür ederim hocam bir sorum olacak şu senin tobimaru ve kullandığın takım hakkında kısa bilgi verebilirmisin kaç cm lik sahte kaç gram kurşun , kaçlık misina ve kurşun aralıkları derinlik vs hocam çok teşekkür ederim ilgin için şimdiden

10. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Amca ben balığı tanıdım sen benim kaçırdığımı yakalamışsın :) güzel balık tebrikler

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler Orhan Amca. Bir gün Rabbim nasip eder de Tekne alırsam, Liman kaydını yaptırmadan önce bir tane mavi Tobimaru alacağım. Hatta bir tane de Yeşil alacağım :D

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili reisim, Torik benim için en değerli balık avlarımdan biri, zaten bir adet beni çok mutlu ediyor. Sevgiler saygılar değerli büyük reis.:)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Fatih kardeşim, TORİK ORHAN BABA valla benim de hoşuma gitti, tabi senelerce bu denizde avlanan biri olarak ve Torik avını bilhassa çok sevdiğim için bütün av takımlarımın dizaynini ve balığın alacağı ve yerleri ezbere bildiğim için gerekten Torik avlarında istisna olarak diğer avlarıma göre çok başarılı oldum ve ön plana çıkmasını sağladım, senin de yazdığın gibi Torikler de bana alıştı artık.:)

Sizlerle, beni sayan ve seven dostlarımla tekrar beraber olduğum için çok mutluyum, sevgiler, saygılr.:)

TORİK ORHAN BABA ve Toriği.

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Kamuran kardeşim, sana da rastgelsin, sevgiler.:)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Emirhan kardeşim bu güzel soru için çok teşekkür ederim, son kullandığım ağırlık aşağı yukarı 900 gr. dı , esasında bu raporu çok açıklıyıcı olarak yazdım, fotoğraf eklerken yazı kayboldu ben de çok üzüldüm ve kısa kestim, halbuki bu avda gene Torik avına kenetlenmiştim fakat bu sefer torikleri daha derinlerde aramaya karar verdim, daha meraya ulaşmadan....24 metre derinliklerde balık vurdu ilk başta çok sert bir vuruş değildi ama bir iki hareketten sonra oltamda çok büyük bir balık olduğunu tahmin ettim, zaten misinamı toplam 50 metre kadar salmıştım, bu fazla salmanın iyi bir tarafı balık vurunca takım yaylanıyor, işte bu sefer fazla salmak iyi oldu, bir de bu sefer takımda bir değişiklik yaptım ve her zaman 10 metre kadar kulladığım ön misinamı 15 metreye yükselttim asso 0.40 kullandım.

Kurşunları ilk ince misinadan 5 metre sonra takıyorum 100 gr, 2. kurşun 150 gr. 3. kurşun 200 gr. 4. kurşun gene 200 gr. son kurşun da 250 gr. olarak taktım.

Bu avda teknenin hızı rölantinin üstünde 5 mil kadar diyebilirim, Torik çok hareketli ve kendi avını arıyan aktif ve hızlı bir balık onun için devamlı takımı hızlı çekip sahteye yaralı ve kaçan bir balık havasını vermek lazım, tabi 24 metre derinlikte giden teknem bu ağırlıkla ancak 12 metreden gitmektedir bu da balığı genel olarak orta sularda bulur düşüncemle balığı takıma vurdurmayı başardım, sonra her zaman ki gibi sakin ve sabirlı bir şekilde balığı iyice yorarak tekneye almayı başardım bu da 2 saat sürdü, takımımı topladım ve doğru limana, balığı da arkadaşlarla beraber Muhammer ustanın yerinde götürdük, sizleri de bekleriz.:)

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Ahmet kardeşim sizlere de nasip olsun, sevgiler.:)

17. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Tebrikler Orhan amca, yine mükemmel bir av. Her biri birbirinden güzel torikleri tekneye tek tek tekneye alıyorsun. Avın daim olsun...

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok enteresan bir sahte, en önemli özelliği Toriğin ve Sinaritin dayanamadığı bir sahte, herhalde yüzüşü büyük balıkları ilgisini çok çekiyor bir de tam bir porsionluk
    olması da Toriğin arkadan isirip balığın tam ortasına kadar ağzına alması. renk olarak fazla bir etkisi olduğunu söyleyemem, bir de kapalı havalarda zaten çok biraz az renkli balıklar torik palamut gibi çok tercih ediyorlar, dün de sırtı çektim bir sinarit ve bir palamut aldım ve de bir toriği tekneme 6 metre kadar yakınına kadar getirdim ve yan bir hamleyle kaçtığını gördüm, işte balıkçılıkta her zaman oluyor ben de kaçırabiliyorum, sana da güzel avlar dilerim sevgili Volkan kardeşim.:)

Gene ihtiyarlamış sahtem ile aldığım balıklar

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Hakan kardeşim, çok güzel bir noktayı yakalamışın, çok doğru her zaman iğnelerin pırıl pırıl olması lazım , eğer iğnede bir pas ve leke varsa balığı rahatsız eder ve edeceğine ben inanmışım, sahte eski olabilir ama iğneler asla . Birda tuzlu sudan iğnelerin gegesi yani balığın ağzına takılan kerteği çabuk erir bunu için her avdan sonra iğneleri tatlı su ile yıkamamızda fayda vardım bir kaç sefer sonra da mutlaka yenilememiz gerekir.
    Senin vasıtan ile bu küçük ama gerekli olan bilgiyi de vermiş olduk sana sevgiler.:)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Yusuf kardeşim seninle görüşmeyeli de epey oldu, Avımı beğendiğin için ayrıca çok teşekkürler.

Son avımda kullandığım takımım, havaların serin olması deniz suyunun hala çok soğuk olmasını sağlıyor, işte bu zamanlarda torikler daha ziyade alt ve orta suda bulunurlar, yani daha sıcak sularda ben de bu mevsimlerde balığı derinlerde ararım, şu anda 24 metre derinliklerde dolaşıyorum takımım da 12 veya 14 metrelerde gezindiriyorum.

Bu mevsimde kullandığım Torik avı takımım:
    Takımım ilk başta bir sahte, 15 metre asso 0.40 misina bir fırdöndü ve 080 ana misina , ana misinanın ilk 5. metresine bir kurşun 100 gr. her 5 metreye bir kurşun ekleyerek istediğim derinliklerde takımımı çekebiliyorum.

Sana da rastgele Yusuf kardeşim, sevgiler.:)

Bu sahtem ve mantara sarılmış takımım, telli kurşunda üzerinde olan.