Güzel Günün Tek Balığı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    25 – 26 /01/2014
    Cuma günü 5 gün izin alarak Bergama’ya gitmiştim. 1 Hafta izinli olduğumdan acele etmeyerek dinlenip cumartesi günü av yapmaya karar vermiştik. Her zamanki avdaşım Serhat abiydi.Havayı, suyu, rüzgarı, yağmuru değerlendirip en mantıklı av stilini ve yerini beraberce belirledik.

Güney rüzgarı şiddetliydi ve bu durumda en yüksek başarı oranımız x bölgesinde yemli şeklinde olacağı yönünde hem fikir olmuştuk. Gene hiç takım yapmayarak her zamanki malzemecimizde soluğu aldık. Güleryüzlü ve sıcak çay servisi olan malzemecimiz Atınç’a teşekkür eder. Çay servisinden çok memnun kaldığımı belirtmek isterim. 

Saat 19:30 gibi avlak bölgemizdeyiz. Bizden önce 5 kişi avlağa yerleşmiş. Yemli oltaları dikmişler. Bölge güney rüzgarını güzel alıyor, kuvvetli bir dalga var. Geçen hafta da bölgeden levrek duyumları bolcaydı. Levrek çıkmasına engel bir durum yok. Lakin kalabalığa girmeye niyetimiz olmadığından başka bölgeye geçmeye karar veriyoruz ama Hakan aramış, 10 dakkaya kadar orada olacağını söylediğinden onu bekliyoruz. Serhat abi bu arada atçek yaparken Shadowpane nickli Hakan geliyor avlağa. Ayak üzeri sohbetten sonra kendisi iş dolayısıyla aramızdan ayrılıyor ve biz yeni yerimize geçiyoruz.

Yeni yerde kimse yok. Serhat abi, hadi gözün aydın demesiyle arkada bir araç beliriyor. :D
    Biz avlağa yerleşene kadar arka araçtaki 2 kişi daha avlağa yerleşiyor. İlk 1 saat kimsede tık yok. Serhat abi ilk avlaktaki avcıları arayıp, durumu soruyor arada. Lakin kimsede tek vuruş yok.

Saat 23:00 – 24:00 arası yağmur yağacağını bildiğimden abi hava yağmadan ben çay yapayım diyorum. Başlıyorum çayla uğraşmaya. 2 olta sallanıyor bu arada ve gelen 2 miğri. Miğrileri sağ salim tekrar suya salıyorum. Takımlar perişan.  Takımları yenileyip, mamunla yemleyip yeniden atıyoruz ve ben tamamen çay yapımına konsantre oluyorum ki. Bi araç daha geliyor ve 3 kişi karşı kıyıya kurulmaya çalışıyor. Serhat abi birden

VOLKAAAAAANNNN diyor, endişeli Volkan bişeyin habercisi.
    Olduğu yere yürümeye başlıyorum ki yerde bir parlaklık. Daha karşıdan gülmeye başlıyorum, anlıyorum ki ilk balığı yakaladık. Sessizce abi hangi olta diyorum. 

- Senin olta.

Evet benim olta yakalamış, Serhat abi çekmişti. Ben iğneden kurtarıp, balığı götürürken arkamdan seslendi.

- Gösterme!!!

Balığı tam botumla kamüfüle edecektim ki çırpınınca elimden kaydı düştü. Neyse ki karşı kıyı kendileriyle meşguldü. Bizim çektiğimizi görseler, muhtemelen bizim tarafa gelip, bizi de bozacaklardı.

Balığı arabaya koyup sabaha kadar devam ettik ama sabaha kadar başka da vuruş alamadık.
    5 kişinin olduğu avlaktanda hiç balık alan olmamıştı.
    Tek balıkla da olsa, şükredip evin yolunu tutmuştuk…

Devam edecek…

2. rko

rko mustafa

Yarım metrelik paşa abi rast gelsin keyifli rapor içinde teşekkürler :)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    olmuyo böyle her av her av bos dönmemek :D tebrikler Volkan :) yarim metre balik valla :)

4. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Yine bir Volkan klasiği güzel anlatim için tebrik ederim.
    Paşayi her ne kadar sen çekmesen, takimi sen hazirlamasanda senin oltaya gelmesi de güzel olmuş..
    Şimdi Volkancım senin oltaya geldi ya balik ama çeken başkasi naptiniz baliği daha mangala atlatmadıysanız geliyorum bende nasipleneyim :D :)
    Yada inceleme yapayim nasil bir hayvandi unuttum ben kendisini :D
    Başarilarinin devamini dilerim.

5. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    Volkan abi devamı da rasgelir ***. ne çok gelen oluyor avlağa öyle :) bol şans ;)

6. vayacon

vayacon Gürel

bir bazuka levrekle emir ve görüşlerinize hazırım komutanım.
    (Alttaki fotoyu görünce espiriyi duramadım tekrar yaptım kardeşim.)
    Tekrar tebrik ederim.

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Valla raporu oyle bir yazmissin ki ruyani anlatiyosun sandim be abim :) hakan geldi ugradi filan derken sanki sizin alt sokakta oturuyo adam :D çogu zaman ayni avlaklarda avlaniyoruz daha kendisini ben goremedim :)

Balik için de tebrik ederim. Bacak kadarini tuttun, insalah adam boyu da denk gelir oltana :)

8. fztözkan

fztözkan ÖZKAN

Favori Kamış:
    1.82 Boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı kamış:)
    Favori Makine:
    1.82 boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı makina :)
    En İyi Avı:
    54 cm levrek
    volkan abi helal olsun muhteşem paşa almışsınız... seni ve serhat abiyi tebrik ederim, bizede denk gelir inşallah...yasini iyice kurtlandırdın abi.

9. Angelus

Angelus Yıldıray Yıldırım

keyifli anlatım ve paşa için tebrikler volkan bey, daha iyilerini diliyorum :)

10. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Bir tane olsun levrek olsun Volkan abi tebrikler :)

11. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Devam etsin bu güzellik...

12. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Tebrikler güzel av güzel anlatım.

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Volkan kardeşim, balık küçük olsa da limitler dahilinde sayılacağından günü boş geçirmemişsiniz.:D

Birgün oralara yolumuz düşerse mutlaka o meşhur çayından içmek isterim.Bu arada Hakan İstanbulda balık kalmayınca oralarada el atmış demek ki:D

Keyifli ve bereketli avlarınız daim olsun, selam ve sevgilerimle rastgele :)

14. Onur55

Onur55 ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa crossfire 2,70m 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000fc - Daiwa Regal 4000
    En İyi Avı:
    1.70boyunda Kumral 55 kilo
    Ben unuttum bile levrek nasıl birşeydi , Tebrikler 1 olsun levro olsun... Şafak 81 :) az kaldı beklesin beni avlaklar...

15. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Yemliyle pek zevk vermediğini duymuştum ama levro levrodur Volkan abi, tebrikler :D

16. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrikler Volkan. Sevdiceğine kavuşmuşsun yine ;)
    Tamam, levrek tutkunu anlıyorum ama her avının vazgeçilmezi çayı çözemedim bir türlü :)

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Hayırlı tezkereler Onur, bende Samsundan niye rapor gelmiyor diyordum :)

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler,

Levrek sana sen Levreğe iyice ıssındınız. Biz değil Levrek, denizle bile selamlaşamıyoruz 50 gün oldu:( Kısmetse önümüzdeki hafta hareketli geçecek ama hava uygun olursa tekne düşünüyoruz. Avdaş çoook önemli. Avdaşsız olmuyor bu hobi:(

19. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler. Afiyet olsun.

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Öncelikle tebrikler sevgili abim. :)
    Ahh abi ah sen bu fotoyu ve diğer avdaki fotoları (spoiler verdim kusura bakma) :) gönderğinden bu yana yerimde duramaz oldum. Bugün 13-14 saat mesainin ardından eve gidip bir kaç saatte çocuk baktıktan sonra 2 saat uykuyla yine avlakta yerimizi almaya karar verdik. Geçen hafta da aynısını yapmıştık tepemden aşağıya inen dalga beni akarsuya fırlatmaya karar vermiş ancak ayağımı kayaların arasına sağlam bastığım için başaramamıştı ama balığı da YİNE yakalayamamıştım :( Nasip belki de bu geceyedir.
    Diğer avının raporunu da bekliyoruz bu arada :)