Yer: Güzelbahçe sahil şeridi Zaman: 31 temmuz 2010 - 02:00-04:30 arası Takımlar: 1- Zargana topu - 1,5 kulaç 0,28 ghost fc misina, pelican 4 no (numarası hatrımda değil) kısa pala çelik dövme iğne, bütün sülünez (sargoz alındı) 2- 2 li klasik - 0,28 ghost fc misina, 6 no mustad 1523d iğne, yem sülünez (levrek ve mırmır alındı) Hikaye: saat 2 gibi evime çok yakın mekana geldim. takımları açıp, yarm saat önce tuzlanmış sülünezle takımlarımı yemedim. 5-6 ısparoz geldi önce, sonra ses seda kesildi. balığımın oralarda olduğunu anlamıştım. bırakma yapmak için oltalarımdan birini çekip yakın bölgeye gönderdim. 5 dk ses seda gelmedi. normalde 15 -20 sn içinde aksiyon olmalıydı (malum ısparozlar). o sırada hiç şahit olmadığım bir acaiplikle oltam hareketlendi. tasmaladım ama o da ne oltada bir canavar var. kalamayı kontrol ettim hemen, 5 dk kadar çektim saldım ve balık yorulmuştu... kıyıya 2-3 mt kala nasıl çekeceğimi kara kara düşünmeye başladım. bu arada balık yanlıyor, beni görünce bir hamle yapıyor, sonra tekrar kendini bırakıyor... uygun yer bulmak için kıyı şeridinde birlikte sağa sola biraz gezdik, suya girmeyi bile düşündüm. ne de olsa ilk levreğim... sonra balığı hafifçe kaldırıp tarttım, iğnenin çıkacak gibi olmadığına kanaat getirince yarım yay çizerek kıyıya kuzucuğu aldım. işte fotolar:
Teşekkürler herkese, daha büyüklerini sizin olsun... Büyük balık başkaymış yahu nasip olacak ya kendi gözünün 4 te biri kadar yemle aldım balığı. kocaman sargoz yanında küçücük görünüyor... mırmırı çekmedim bile bugün tartıp boyunu ölçüp ilk levreğimi size daha iyi tanıtacam inşallah...
Böyle güzelliklere ne denebilir ki Sadece tebrik edilir Ellerinize sağlık gerçekten çok güzel bir av olmuş.
Teşekkürler yorumlarınız için... balığı bugün tartıp ölçtüm... yarı çözülmüş halde 1,200 gr geldi. boyu da 46 cm.. bundan sonra levrek konusunda ihtisas yapacağım... çok esrarengiz bir canlı... forumda boşuna levrekçi ustalarımız yok
Tabii ki başta levrek olmak üzere, harika balıklar. Ne güzel, git, evin yakınlarında oltanı at, tut levreği gel. Darısı başımıza inşallah, dahasına rast gelsin.
maşallah levreğiniz güzelmiş. bizde güzelbahçe sahilden 3 kg. levrek tuttuk. onun tadı hiçbirşeyde yok. avınız bol olsun