Güzelbahçe levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında basshunter tarafından paylaşıldı.

1. basshunter

basshunter Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 10-30 2.4 m
    Favori Makine:
    Cormoran Pike Pro 5 Pi
    En İyi Avı:
    Turna 1.6 kg
    Öncelikle herkese merhabalar,

Foruma az önce üye oldum kısaca kendimi tanıtayım. İsmim Emre, aslen İzmirli'yim ancak doğduğumdan beri İzmir'e taşınmak yeni kısmet oldu :eek:

ABD'de bilgisayar yüksek mühendisi olarak görev yapmakta idim, bu yazın başında eşimle birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yaptık. Balık hastalığı bana dedemden geçmiştir ** Kendisi de Akarca , Güzelbahçe müdavimlerinden idi.

Bu forumun sahipleri ve üyelerine teşekkür etmeliyim çünkü üye olmadan önce av raporlarını okuyarak sularımıza yönelik gerekli hazırlıkları yaptım. Umarım ileride hep birlikte avlara çıkar ve nice avlarımızı beraberce paylaşırız.

Dün akşam suyunda saat 18:45 civarında Güzelbahçe'de deniz bana aşağıdaki armağanı verdi. Gördüğüm kadarı ile gayet uygun boyutta bir levrek idi, denize ve levreğe teşekkür ederek balığı alıkoyacağım için hemen keskin bir Sterling ile acı çekmemesini sağladığımdan kafa kenarında bir delik oluşmuştur. Av boyutu ile ilgili olumlu olumsuz yorumlarınız, veya genel tavsiyeleriniz benim için çok önemlidir, nitekim ABD'nin bana en çok yarayan yönü sonuna kadar süper etik davranıştır.

Av detayları aşağıdadır, herkese rastgele...

Yer: İzmir, Güzelbahçe
    AV YERİNİN TAM HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

Av:

Uploaded with ImageShack.us

Kamış: Cormoran Bull Fighter 10-30gr
    Olta: Trabucco 0.35mm Super Soft Sarı
    Beden: Okuma Shotai Fluorocarbon 0.26mm
    Sahte: Rapala Maxrap 130mm FRH
    Atış mesafesi: Yaklaşık 30m
    Yakalanma mesafesi: Kıyıya son 3 m kala
    Çekiş stili: At - 3sn bekle - 3 metre dola - ardışık 2 kez havaya kaldır ( Karaya kadar tekrar)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Ocak 2020
  2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Vayyy bu mevsim sahte ile levrek kandırmak hüner ister. Avın için tebrik ediyorum. İş yerinden yazıyorum, resimleri göremiyorum eve gidince bakacağım. Bende İzmir Karşıyaka'da ikamet etmekteyim.

3. basshunter

basshunter Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cormoran Pike Pro 5 Pi
    En İyi Avı:
    Turna 1.6 kg
    Teşekkür ederim :) Ben de şu an İstasyonaltı Çiğli'deyim av için oralara gittim tahmin edin artık azmi :p

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Emre siteyede, ülkenede hoş geldin...

Belliki iğnesiz bir yere ısırık atmış ve kaçarken iğne saplanmış.. :)

29-30cm civarı limitler dahilinde bir levrek... tebrikler..

Normalde 35cm altı levrekleri suya iade etmek taraftarlığı vardır... sularımızdaki üremeleri açısından...

Tabi bu tercih tamamen avcının insiyatifindedir, çünkü bizdeki kanunlara göre en az boy 18cm ve günlük 5kg kadar avlanabilir yönündedir...

Daha güzellerine rast gele..

5. basshunter

basshunter Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cormoran Pike Pro 5 Pi
    En İyi Avı:
    Turna 1.6 kg
    Anlıyorum, deniz levreğine hasretim uzun zamandır, bu güzelliği almadan edemedim... Fakat ilerisi için levreği iade etmede yüzey korumasının zarar görmemesi için hangi tekniği önerirsiniz? Balikmarketim.com dan 2 metre uzunluğunda bir file satın aldım, yumuşak dokulu liften yapılmış iyi bir file ancak örgülü, Captain marka... İğne çıkarması da ayrı bir problem, kancayı düzleştirince bu sefer balık kurtuluyor... :confused:

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Güzel balık güzel zihniyet ..Amerikada yanlış iş yapanın hatırını fena sorarlar sanırım....

7. basshunter

basshunter Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cormoran Pike Pro 5 Pi
    En İyi Avı:
    Turna 1.6 kg
    Evet, her eyaletin kendi lisansı var idi , gelirayak da trafik hız cezası yedim ne yazık ki - $1400, çocuğum yok ama evlat acısı gibi. Keşke aynı cezalar ülkemizde de olsa , özellikle doğayı koruma adına...

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Kepçe v.s almayın çünkü balığı kepçeye koyunca çırpınmayla birlikte sahtenin diğer iğneleride balığın her tarafına saplanabilecektir, hatta gözüne bile... :(

Siz yurtdışına yabancı sayılmazsınız...

Yakala bırak tarzındaki avlarda sıkça kullanılan griplerden satın alın...

Böylece balığın pullarının zarar görmesiyle sonradan suda oluşacak enfeksiyonlarıda önlersiniz..

Balığı yere yatırmadan, kamışın ucundayken ağzının alt bölgesinden kıstırmayla birlikte kilitlenir...

Sahteyi rahatça çıkarırsınız, bu esnada balık zarar görmez... balığı elinizle tutmanıza gerek kalmayacağı için olası sahte yaralanmalarındanda korunmuş olursunuz...

Suya iade ederkende yine balığa dokunmadan kilidi açmak suretiyle balık serbest kalır...

Marka olarak tavsiyem tüm dünyada kendini kanıtlamış, boga griptir...

9. basshunter

basshunter Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cormoran Pike Pro 5 Pi
    En İyi Avı:
    Turna 1.6 kg
    Bu avdaki levrek yaklaşık 500 - 600 gr idi. Ona rağmen ağır refleksi kamış kullanmam sebebiyle balığı kaldırması epeyce zor oluyor. Buna karşılık suyun içinde tutup kıstırmaya çalışsam orada zaptetmesi neredeyse imkansız, hatta kendisinde de bana da zarar gelebilir, (solungaç yaralanmasının yanında önümdeki bölgede yosunlu kayalıklar var idi ), bu durumda kullanabilir miyim bu ekipmanı?

10. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kamış elinizdeyken dediğiniz gibi olmaz..

Bahsettiğiniz gibi yerlerde kullanmak için kamışı bir yere sabitleyip, misinayı elinize alıp su kenarına inin...

Balığı dibinize kadar getirdikten hiç kaloma vermediğiniz için bir kaç çırpınma sonucu kendini bırakacaktır, bu esnada griple tutabilirsiniz...

Aslen boga gripte kelepçeyi kaldırdığınızda ağzı açılır ve bıraktığınızda kilitlenir, yani balığı kamışla su dışına çıkardığınızda kullanması daha rahattır... su dışından zahmetli ama sonuçta olur...

Bir de tetikli gripler var... bunlar kıyı atçekçiliğinde daha kullanışlı... bu sayede su dışından tetiğe basarak ağzını açıp balığın çenesine daha kolay yerleştirebilirsiniz...

11. basshunter

basshunter Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cormoran Pike Pro 5 Pi
    En İyi Avı:
    Turna 1.6 kg
    İyiymiş gerçekten teşekkürler, burada büyükçe bir avmarket var bu akşam gidip bakayım. Yalnız asıl büyük sorun, resimdeki levrek avcısı sahtem Rapala MaxRap FG Treble çarpma kullanıyor. Üçli girdiğindenbalığa zarar vermeden çıkarmak çom güç. Bu iğneleri çıkarıp eş numaralı teklli iğne takmayı düşündüm ama sahtenin randımanını yok eder miyim diye korkuyorum. reeling

12. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    tebrik ederim harika bir parcaya benziyor afiyet olsun

13. basshunter

basshunter Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cormoran Pike Pro 5 Pi
    En İyi Avı:
    Turna 1.6 kg
    Teşekkür ederim daha iyilerine hep beraber inşallah

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aksiyonu bozulabilir...

Elbette avcılığıda bundan etkilenecektir ister istemez çünkü o üçlü iğneler sayesinde çarpmadanda olsa balığı bir şekilde alıyor...

Mesela şu raporunuzda görüldüğü gibi eğer delikli aynı boy iğneler kullansaydınız, bu balık o vuruş anında yakalanamayacaktı....

Siz başka markada olsa aynı boy treble iğne kullanın...

15. basshunter

basshunter Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cormoran Pike Pro 5 Pi
    En İyi Avı:
    Turna 1.6 kg

Her halikarda bununla yakalanan balık bir şekilde zarar görecek o zaman :( En azında 13 cm Rapala'ya bundan ufak atlamaz diye temenni edelim.. idk

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sayın dostum, av boyu ile ilgili neden olumsuz yorumumuz olsun, mis gibi porsiyonluk bir levrek. Keşke herkese nasip olsa. Tebrikler, daha iyileri de rastgelsin.

17. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Hoş geldin hemşerim. :) Güzel bi levrek. Forumdan okuduğum kadarıyla aralık sonuna kadar kıyıdan levrek almak mümkünmüş. Daha büyüklerini tutarsın umarım. Rast gele :)

18. basshunter

basshunter Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cormoran Pike Pro 5 Pi
    En İyi Avı:
    Turna 1.6 kg
    Olsun her yerin kendine göre raconu vardır...Bilmemek değil öğrenmemek demişler

19. basshunter

basshunter Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cormoran Pike Pro 5 Pi
    En İyi Avı:
    Turna 1.6 kg
    Aslında karşıda olmasam hergün gideceğim de, çok uzak... Burada da tutacak yer yok mahvetmişler cry Biraz yerleşelim tekne bakacağım, onun için de ayrıyeten konu açacağım zaten :rolleyes:

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Acaba üçlü iğnelerin çember olanı yok mudur?

Çember iğneleri ülkemizde tasmalama ihtiyacı olmadığı için tercih ediyoruz...

Aslında diğer bir faydasıda balığın hayati organlarına zarar vermeyecek bölgelere saplanması...

Sadece yanak veya dudaktan...

Eğer bu çember iğnelerin üçlü olanını bulabilirsen, balığın sadece dudak ve yanak kısmından avlayacak şekilde bir düzenek olacağından, balığın hayati organları zarar görmeyecektir...

Bunun üçlü olanı var mı hiç rastlamadım fakat diğer bir konuda bunun üçlü olanı balığı teklide olduğu gibi avlar mı, yani bu iğnenin üçlü olanı aynı şekilde çalışır mı?

Serdar abimiz (skoylu) aslında bu iğneleri ülkemizde ilk tanıdan kişiydi forumlarda... çok güzel bir makalesi var bu konuda... konuyu görürse zaten kendi en doğru yanıtı verecektir...

İğne şu..