GÜZELÇAMLI DERİN DENİZ AVIM

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında can akgün tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Antlayada yaptığım minekop avının ertesi gün hava avlanmama izin vermemişti.Daha sonraki gün elimdeki perişan haldeki boru kurtlarıyla yaptığım avda malesef mırmırlar ve sivriburun gümüşler yine beni yanlız bırakmadılar.Bir saat sonra yem takmaktan bıktım.En son aklıma yakalayacağım ilk sivriburunu yem yapmak geldi.Balığı fileto şeklinde kesip ufak ufak böldüm.İğnenin ucuna takıp yarım saat daha avlandım.Biraz önce oltayı rahat bırakmayan keratalardan eser yoktu.Ne mırmırlar nede gümüşlerden tık yok.Demek ki sivri burunlarda yamyamlık yok:D En azından antalyada avlanan arkadaşlar için bir deneyim olur.Avı sonlandırıp odaya gittim.Saat daha 22.20'yi gösteriyordu.Cumartesi gecesi olduğu için otelde TÜRK gecesi vardı.Bende eğlenceye katılıp dansözlerle karşılıklı göbek atıp geceyi yine eğlenceli bir şekilde sonlandırdım:D :D :D

Pazartesi otelden ayrılıp yazlığa geri döneceğimizden yazlıkta bişeyler yapmak için kafamda tilkiler dolaşıp duruyordu.Daha önce kıyıdan 15-16 cmlik mımırlardan başka bişey yakalayamamıştım.Kuşadasından çıkan teknelerde sadece cumartesi ve pazar günü açılıyorlardı.Ben ise çarşamba akşamı 21.30'da uçakla istanbula uçacaktım.Aklıma birden kışın forumdan tanışıp konuştuğum Mehmet Ali kaptan geldi.Hem kendisinin tekneside benim bulunduğum Güzelçamlı limanına bağlıydı.Pazar sabahtan telefonla kaptanı aradım.Durumu izah ettim.Bakalım Can ben katılacak birilerini ayarlayabilirmiyim.Sen buraya geldiğinde beni ara dedi.Pazartesi öğleden sonra 14.30 gibi Antalyada otelden ayrıldık.Navigasyon cihazını yazlığa doğru ayarladım.Tam 454km bitermi bu yol ya bu sıcakta(38derece) hemde en kısa yoldan gidecek şekilde:D :D :D

Saat 18.20 gibi Sökeye vardım.Yolun üstünde yemci Hasan diye bir tabela daha önce hiç görmden yanından geçip hep gitmişim.

-Kaptanı aradım abi yemcideyim yarın için gelişme varmı acaba ?
    -Cancım vallahi kimse yok:( İstesen başka zaman çıkalım nedersin?
    -Abi ikimiz çıkalım o zaman dedim.Tabi senin için bir mani yoksa.
    -Tamam çıkarız sen limana gel konuşalım o zaman
    -Tamam abi yem için ne yapacaz?
    -Dondurulmuş karides al yeter

Keyfim yerine gelmişti.Son hız direk kipaya karides almaya.Ben kipadan karidesi alana kadar bizim hanım iş başında:D Son yıllarda aldığım kilolardan dolayı hep alışverişe çıktığımızda zayıflayacam o yüzden üstüme bişey almıyacam deyip duruyordum.Sağolsun bizim hanım ben karidesi alana kadar 5 adet tişörtü ayırmış.Şunları birdenesene ya geç kaldık falan desekte kuzu kuzu tişörtlere 250 tl ödeyip ordan ayrıldık.Zaten yazlığada az kalmıştı .Yolda ilerlerken kırmızı ışığı son saniyede görüp frene asılınca arkada uyuyan büyük kızım koltuktan yere düştü.Burnundan hafif kan geldi.Hemen yol üstündeki davutlar polikliniğine uğradık.Allahtan önemli bişey yok.Zaten hızlıda gitmiyordum ama olacağı varmışidk

Ben yazlığa varınca kaptanı tekrar aradım.Geçikince eve gitmiş.Abi yarın nasıl yapacaz falan derken ücrettede anlaştık.Saat 06.00'da limanda buluşamak için randevulaştık.Hemen oturup değişik iğnelerden oluşan hırsızlı 3'lü dip takımları yaptım.Bakalım hangisi daha güzel çalışacak.Elimde Vmc,Daiichi ve Fudo marka değişik model iğneler vardı.Daiichi iseama 12 numara Vmc 9284 1 numara ve Fudo mutsu 4 no.Tüm köstekleri okuma shotai floro karbon 0.28'lik bedenleride 0.33'lükle bağladım.Sabaha hazırdım artık.Sabah erkenden yanıma takımlarımı ve nevalelerimi alıp limana doğru yola koyuldum.Saat 06.10 gibi demir aldık.

Artık kaptanın gprse kaydettiği meralara doğru yol almaya başlamıştık.Bunlarda avlağa giderken çektiğim birkaç kare.

Ve avlağımıza yaklaşmıştık resimde gözüken yer Yunanistanın Samos adası

Avlağa varğımızda kamışımı açıp ilk olarak daiichi iğneden yaptığım takımı taktım.Derinlik 150-152 metreleri gösteriyor.Ama malesef benim yanımda sadece shimano exage 4000lik makineme bağlı 125metre ip artı monofilament bağlıydı.Herneyse deyip elimdeki en ağır olan 175gramlık kurşunla beraber yolladım dibe.Hava hafif esintiliydi tam balık havası diyorum içimden.Oltanın dibe inmesi bile bayağı bir sürdü.Yav bu inerken bile böyle gidiyorsa çekerken vay halime dedim kaptana ve gülüştük.Yanımda 10000 lik makinemde vardı ama üzerinde ip olmadığı için değişmeye yanaşmadım bile.Aradan 15 dakika geçtikten sonra hafif bir vuruş hissettim.Çek babam çek oltanın sonu gelmiyor gibiydi ve sonunda olta ve o güzel kırmızı patlagöz gelmişti artık

Aradan yarım saat geçmişti kovamda hala tek balık vardı.Kaptandada durum farklı değildi.Yerimizi değiştirelim derken bu ikici ufaklık vurdu.

Bu ufaklıkta bizi yarım saat daha orada takılmamıza sebep oldu.Ordan vazgeçip birazdaha sığa geçelim kaptan dedim.88-90 metrelerde başka biryerde demir attık.Olta daha dibe inmeden bir vuruş aldım.Hemen yukarı çektim.Gelen 20-22cm boyunda bir kolyostu.Tekar yemleyip attım.Dibe değer değmez hop bir vuruş.Çek bakalım Can allahtan burası daha sığda az yoruyordu.Gelen bir erkek mercan.Ardından tekrar dibe bu sefer oltaya gelen bir izmarit.Bir izmarit daha ve bir izmarit daha.Tekrar yer değiştirdik.Ve başka biryerde demir attık yine.Oltam dibe ilk indiğinde oltama bu yakışıklı geldi.

Arkasından oltama yine bir kolyos takıldı.Fakat bu sefer balık dipten gelmişti.
    Ve hiç istemediğimiz izmaritler gelmeye başladı.Olta suya indiğinde ilk balık mercan oluyor arkasından izmaritler basıyordu merayı.Bu sefer kaptana çapayı çekelim çapayı atmadan deneme yapalım sonra demir atarız dedim.Biraz ileriye doğru ilerleyince derinlikte 70-72 metrelere düşmüştü.Hava gayet güzel ve nerdeyse esintisizdi.Tekneyi çapasız olarak stop ettik.Bende bu sırada yapmış olduğum diğer fudo mutsu çember iğneli takımı taktım.Otayı atar atmaz sağlam bir vuruş.Gelen güzel bir mercan.

Ve daha sonra malesef çok yoğun şekilde mercan almaya başlayınca fotoğraf çekmeyi bırakıp balık çekmeye başladığımdan başka balık fotosu çekemedim:D :D :D Bu arada benim takım kaptana fark atıyordu resmen.Çember iğneler ve folorokarbon misine kendini göstermişti.Bir kaç saat önce yarım saat vuruş bekleyen ben şımarıklık edip ikici iğne dolmadan çekmem kaptan demeye başlamıştım artık:D Yanyana olta atıyorduk ama ben çılgınlar gibi vuruş alırken ona tıklamıyorlardı bile.Yem aynı takım şekli aynı ama çok nadir balık alıyordu.Saat 14.30'a kadar avlandık. Ve dönüş yoluna koyulduk 1-1,5saatlik dönüş yolu vardı daha.

Bunlarda dönüş yolunda çekiğim birkaç kare

Sonuç olarak ben 49 adet mercan 13 izmarit 2 kolyosla günü sonlandırıp içimdeki mercan kurtlarınıda iyice bir dökmüş oldum ama şimdilik:D :D :D
    Bunlarda akşamleyin balıkların son olarak görüdüğü yer :) Sonrası malum tabi yanında olmazsa olmazını yazmıyorum anladınız zaten siz onu.Herkeze selamlar ve sevgiler...

2. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    üstad eline diline saglık ne güzel anlatımdı o ahhh şimdi adada olmak vardı milli parkta yüzmek vardı kipada restoranı olan eray abinin ordan akş yemegi yiyip sohbet etmek vardı ahh ahh. tekrar evınız ve anlatımınız için teşekkürler

3. Tebrikler Can...
    Allah güzel gönlüne göre devamını da versin.

4. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    canıgönülden tebrikler Can bey harika bir rapor . okurken büyük keyif aldım . daha bereketli avlar dilerim . Rastgele

5. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Can Bey,
    Harika görseller ve muhteşem anlatımınla bizi de alıp götürdün.
    Bereketli bir av olmuş.
    Her daim böyle bereketli avlar dilerim.
    Rast gele...

6. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili Can kardeşim,:) afiyetler olsun sevgiler hoşça kal.:) :) :)

7. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    tbrkler can abi balıklar una denizden cok yakısıyo :)

8. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    tebrikler can kardeşim.
    aldığın keyif yüzüne yansımış adeta,
    o derin sularda 150-200 gr lık jigi kurşun yarine kullanıp, jige bağladığın 50-60 cmlik bir kösteğe , biri gezerli 2li kancalı bir takım yap. bulabilirsen canlı kalamar veya sübyeyi (canlı gopez veya benzeride olabilir) yolla aşağı sonrada vidyoyu ayarla ve bekle bakalım ne olacak. :)

9. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler can bey hakikaten bereketli bir av olmuş. e bukadar zorlamaya olsun artık :)

10. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Tatile 2 kala super bir rapor Can beyden... Simdi daha bir heveslendim ;) kismetse bende Antalya limandan acilcam onumuzdeki hafta... Raporumu bekleyin....

Atil beyin onerisini de denicem....

Sevgiler balikci dostlarimiza...

reeling

11. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    anlatım harika teşekkürler ve tebrikler

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Can'cım. Çok bereketli bir av olmuş. :D Bi de bizim Aykut Antalya'da balık yok derdi. :D (Olduğunu gördük)

Kızına geçmiş olsun, küçük bir kaza geçirmiş. :(

Böyle ayrıntılı anlatımlar avı ve geçen günleri an ve an yaşamama neden olup, kendimi balığa çıkmışım gibi hissettiriyor. Çok zevk aldım, eline sağlık.

Yalnız biraz hırpalamışsın mercan neslini. :D (Yoksa bana mı öyle geldi :D ?)

13. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Tebrikler Can harika bir rapor sabah serinliğinden başladığın resimlerle resmen genzime iyot kokusu doldu hele Orhan babanın mercanları aklımdayken yakaladığın o güzel mercanlar üstüste bindi hatta geçenlerde Kaufland markete gittim aklına gelebilecek hertürlü balık var özellikle mercan arıyorum yok yok...ingilizce adıyla Pandora diye aradım vakumlu torbaların üstünde yok kardeşim sonunda ya Vedat babaya yada Orhan babaya birgün misafir olacağım gibi yani ya Sivrice yada Assos:):)

14. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Tebrikler Can bey,pazartesi günü nasipse bende Güzelçamlı'da olacağım gerek duyarsak diye bi teknenin numarası almakta fayda var sizin kaptanın numarasını özelden yazarsanız memnun olurum

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler Can. Arka koltukta da emniyet kemeri takmali abicim. Kontagi çevirmeden ( gerçi bende çevirme yok start/stop dügme ve kredi kartindan biraz kalin kart var) arkaya döner kemerler takilimi diye bakarim. Allah korumus.

16. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Tebrik ederim, anlatım ve fotolar çok güzel.

2-3 senedir Söke, Kuşadası, Güzelçamlı vs. uğrarım tatilde 3-5 gün.Ama ilk gidişimdeki Milli Park'da ki 5 dakikayı saymazsak denizine ayağımı bile sürmüyorum desem yeridir.

Balık tutmak hiç aklıma gelmedi orada, bir daha yolum düşerse denemek istiyorum şimdiden anlatımınız sayesinde :)

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler Can raporlarına yorum yazmaya yetişemiyoruz:) Ege'nin güzel balıklarını kapmışsın derinlerden, umarım bir gün şöyle bir avı birlikte de yapmak kısmet olur.

18. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler can abi güzel balık almışsın valla :D ,

geçmiş olsun bu arada, arada böyle kazalar oluyor

19. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Alper bey ben teşekkür ederim.

Yavuz abim çok sağol

Hakan bey beğenmenize sevindim.Ayrıca çok teşekkür ederim.

Fatihçim çok sağolasın.Bu arada karadenizden çok güzel levrek haberleri alıyorum.Bence denemekte fayda var.

Orhan abi çok teşekkürler...

Hasan kardeşim bence balık undan başka beyazla daha iyi oluyor:D

Ali bey daha güzelleri sana denk gelsin.Teşekkürler:thumb:

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Atıl abi bu önerini dikkate alıcam ve gelen balıkları burdan paylaşıcam.
    Teşekkürler...

Gültekin bey çok teşekkürler.Zorlamadan bişey olmuyormuş:)