bugün işim gereği florya sahilinden geçerken kurt satan bir abimizle konuşma fırsatı buldum ve yanında tek tük balık tutanlar vardı sürekli kefal tutuyorlardı. boğazın keşmekeşinden bunaldığımdan buralarda balık varmı diye sordum oda bana güzelce sahilinde çok balık çıkıyo dedi levrek tutuyolar falan dedi bende inanamadım içime bir kurt düşürdü beni oralara kadar sürükleyecek sanırım eğer oralarda sahilde tecrübesi olan varsa beni aydınlatabilirmi acaba şimdiden teşekkür ederim engin bilgileriniz için.
valla arkadaşım daha bugun güzelce sahilindeydim. balık için değil. bir işim vardı. üst sokağında. çok eskiden gelmiştim çekmecede oturmama rağmen. merakımdan bi sokak altta deniz var bakmadan gidilirmi döndüm oraya dalga kıranın oraya. bi allahın kulu yok. çok sessiz sakin özellikle yazlıkcılar gidince. kimsenin olmaması çok hoşuma gitti.denizde çok güzel duruyodu. tekneyle biraz açılıp tutanını biliyorumda kıyıdan at çek yapan yada uzun atışlar yapan verim alan varmı bilmiyorum bende bunu sorucaktım tamda bugun . hatta aratırken senin konunu gördüm .. umarım bilgisi olan paylaşır
Arkadaşlar onbeş yıldan beri yazlıkçı olarak o bölgede bulunduğum için kıyıdan çok fazla av yapma imkanım oldu. Son üç seneye kadar kıyıdan lüfer, çinekop, kalkan ve bol miktarda iri mırmırlar avladım. Fakat özellikle son iki yıldan beri kıyı avcılığı bitme noktasında diyebilirim. Levrek hiç denk gelmedi ama mırmır avında kurtla çok nadiren yakalayanları gördüm. Liman kapatılmadan önce çok güzel eşkina alınabiliyordu ama o imkanda şu anda yok. Balık yakalamak konusunda ciddi hedefleriniz yoksa kafa dinlemek ve olta atmak için güzel bir bölgedir. Sürpriz avlar yapabilirsiniz.
Selamlar.Güzelce sahili denilince,ilk akla gelen yer olan yatlimanıdır.Maalesef birkaç yıl öncesine kadar mevsiminde hertürlü av veren bu dalgakıran,Darüşşafaka vakfı tarafından,amatöre girişi kapanınca müthiş avlaktan mahrum kaldık.Halen tekneyle uzun oltacılar bu dalgakıran önünde lüfer almaktadırlar.Bu bölgenin sağında ve solunda genelde sığ,kumluk bölgeler var.Buralardan seyrek olarak mırmır,zargana alınmaktadır.Sağı kumburgaz tarafıdır.Solu ise villalar tarafından kapatılmış güzelce-sinanoba tarafı.Sadece bir noktadan sahile inilen bu bölgede dip oltasıyla kalkan alınabilmektedir..Saygılarımla.
Unutmadan,Şamil bey'in yazdığına ek olarak,Güzelce ile kumburgaza sınır sayılabilecek bir noktada 2 yıl öncesine kadar Lüfer alınabiliyordu.Halen balık yapıyormu bir fikrim yok ama,forum takip edilerek,lüferin bu bölgeye kaydığı bilgisi alınırsa,kıyıdan klasik mantarlı lüfer oltasıyla deneme yapılabilir.Rastgele.