abilerim büyüklerim ben kırklareliliyim bizim burda şeytan dere adli dere var. ve güzel ve çok büyük göletler ama bir sorunumuz var göletlerde boeton fabrıkaları var butun bisliklerini buraya dokuyorlar ve her geçen gun kırleniyo şu anda kimse bilmez belki bu dereyi içinde kefal sazan kızılkanat ve turnadan bolca bulunuyor ama hep trvırı dolu mekan her ağaçta takılmış tırıvırılar var ve çok kirletiyorlar ağ atıyorlar bu konuda naba biliriz deremiz çök güzel kireltmeseler içinde sürüyle saklı koletler var heryer curf dolu bünük haknın da bişeyyapbilirmiyim yapabilrmiyiz çok acil yardımcyrr cyrr
selamlar bende memleketimin (ordu) derelerindeki kirlenişi gördüm insanlarımız evlerinin tüm atıklarını derelere atmışlar kanalizasyonları ve hayvan gübrelerini derelere bağlamışlar görünce çok üzüldüm belediyeye kaymakamlığa mail ler attım başka ne yapılır bilmiyorum köydeki vatandaşları uyardım vs ama değişen bir şey yok gidin kara denize tv lerde anlatıldığı gibi olmadığını göreceksiniz yeşil ormanlar çöplük gibi billur soğuk sular kanalizasyon gibi çok hor kullanıyoruz bu memleketi nerelere nasıl müracaat etmek gerekir bende bilmiyorum