Hadımköy/Sazlıbosna Barajına Gidenler Gitmek İsteyenler.Fikirler Buraya !

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında #sevgin tarafından paylaşıldı.

1. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Selam sayın abilerim.Ben sizden yaşça bayağı küçüğüm ama bu sevda bende birhayli erken başladı.Balıkçılık hastasıyım :D gerçekten artık çoğu kişiden bu işi iyi yapıyorum.Biz çoğu zaman hadımköy/sazlıbosna barajına gidiyoruz.Çok güzel balıklarada çıkardım orda herkese tavsiye edebilirim gidip şansınızı deneyin bence güzel yer ;)

Sazlıbosnaya giden abilerimdende görüşlerini belirtmelerini istiyorum..

2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Sevgin hoşgeldin,imza ayarlarını da yaparsan bizden kaç yaş küçük olduğunu da öğrenmiş oluruz :) Sazlıbosna balık çeşitliliğiyle olsun merkezi olması ile olsun,İstanbul halkı için güzel bir avlaktır ancak bu merkeziliğin getirdiği aşırı yükün altında bilinçsiz avcılık ve kirlilikle savaşmakta.

Sen neler yakalıyorsun bakalım?

3. BiG_mAsTeR

BiG_mAsTeR Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spector
    Sevgili Erdem üzülerek söylemek zorunda kalıyorum ama bilinçsiz avcılık sadece Sazlıbosnada değil tüm Türkiyede var. Malesef halkımız çok cahil. B.çekmeceye gidecek olursan kafayı yiyeceğine eminim 2-3 metre aralıkla balıkçı dolu ve herkezin oltasında tırıvırı var.

4. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    @eozsoyeri : İmza ayarlarımı hemen hallediyorum.Sazana atıyoruz boş dönmüyoruz ama Big Master'ında dediği gibi oradada çok balıkçı ve tırıvırı kullananlar var :(

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tabii ki haklısın Mustafa abi,şunu kabul etmeliyiz ki halkımızın çok büyük çoğunluğu bu konuda cahil.Hal böyle olunca ne kadar çok insan o kadar bilinçsiz avcılık...kıyıda köşede kalmış,fazla kalabalık olmayan sakin avlaklar dışında bahsettiğin bölge de başta olmak üzere çoğu gölümüz yoğun baskı altında.

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Teşekkür ederim Sevgin kardeşim,yakaladığın sazanlar için seni tebrik ederim ,artık fotoğraflı raporlarını da sitemizde paylaşırsın,biz de gidemediğimiz zaman onlara bakarak hasret gideririz,

Ancak senden bir isteğim var,sen Sazlıbosna 'da hem İsrail hem Pullu sazan yakalamaktasın, bu iki balığın nasıl ayırdedildiğini sitemizden bulabilirsin.Pullu sazan henüz üreme döneminde olduğu için avlanılması yasak ; yakaladığın sazanların bıyıklı olanlarını suya iade edersen,balıkları karnında binlerce bebesiyle öldürmemiş olursun,aman dikkat ;) zaten yasağın kalkmasına da 15 gün kaldı.

7. BiG_mAsTeR

BiG_mAsTeR Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spector
    Sevgin kardeşim balıkçılığa tam zamanında başlamışsın. Bende yaklaşık 12-13 yıldan beri avlanıyorum. Balıkçılığa amcam sayesinde başladım:) Bu sporu, hobiyi bilinçli yapman çok önemli lütfen kurallara uyalım.

8. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Erdem abicim aynen dediğin gibi yapıyoruz :) bizde sorun yokta benden yaşça çok büyük olan adamlara bunu anlatmak zor parmak kadar bile tutsalar bırakmıyorlar :(

Sağolsaın Mustafa abicim :)

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Helal olsun sana :) o adamlara da anlatmaya uğraşıyoruz gördükçe işte yapacak bişey yok :(

Yazın ilerleyen aylarında site olarak Sazlıbosna'da bir sazan organizasyonu yapabiliriz.Böyle bir organizasyona en uygun yer orası sayılır.

10. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Çok güzel olur abicim :) Seninde değidiğin gibi merkezi biryer olduğu için katılımda çok olur inşallah böyle güzel bir organizasyon olur :)

11. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Sevgin kardeşim nicedir sazlıbosnaya niyetleniyorum ama bi türlü nasip olmadı. Sen İstanbulun neresindesin? Bigün seninle buluşup gitmek isterim hem böylece oradaki sağlam avlakları da öğrenmiş olurum sayende.

12. ahmet1

ahmet1 özgür

tanışma bölümündeki ilk yazım sazlı bosnayla ilgiliydi ne varsa sende var galiba sevgin orası gerçekten güzel bir yer madem iyi biliyon bide sana sorim orda itlerin olmadığı bir yer varmı yahu harbiden tek gidicem de ayıptır söylemesi tırsıyom orda it barınağı var onun için heryerde istila etmişler.bi anımı paylaşim bikere kayabaşı köyünden aşağı yolun soltarafından giderek aşağı iniyordum orda dağın yamacında tek bir evvar ne işimvarsa ordan geçiyordum uleee onee abrtısız 20,30 köpek beni bigördüler başımdamdan foşşş diye kaynarsular döküldü nasıl havlıyıla evin avlusundan bi çıksalar dışarı hiç şansımyoh allahtan evde biri vardıda susturdu itleri neyse yav şu aralar neçıkıyo orda bi ara turna çıktığını duymuştum durumu nedir.neyle avlanır genel olarak[takım] ne önerirsin.hoşça kal

13. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Sniper85 abicim ikimizinde uygun olduğu bir zamanda gideriz neden olmasın :)

Ek olarak Bahçelievlerde oturuyorum.

Ahmet1 abicim ben öyle fazla sayıda görmedim ama köyün içinde fazlalar :D Yol kenarına durursan bence hiçbirşey olmaz hem oraya geldikleride yok :)

14. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Güncel ...

15. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Triviri çözüm bulunamıyor.Av bayileri satmıyoruz diyorlar peki bu insanlar nerden buluyor.Sazlıbosna'da güzel avlaklar var.

16. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Abicim sazlıbosnada tırvırı heryerde ne yazıkki :( Buldukça yakıyoruz biz orda. Mısır almak için Hadımköyde bir balıkçı dükkanına uğradık bir grup adam geldi tırıvırı aldılar.Jandarmayı gördük gölde tırıvırı kontrol ediyorlardı onlara söyledik gideceklerini söylediler ama . . .

17. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Jandarma'da ne yapsın bir çok sorun var. :/

18. cagrikizmaz

cagrikizmaz Çağrı

Selamlar, 24 tem. cumartesi günü sazlıbosnaya gittim ama köyün içinden geçip göle doğru inince gölün orta kısımlarına 5 tane kocaman sazan yakaladım toplamda 2,5 kilo kadar çok güzel bir göl giderken yanınaza almanız gerekenler öncelikle şemsiye ya da çadır olmalı gölün etrafında ağaçlar var fakat ordan attığınızda ya takım takılıp kopuyor ya da uzağa atamıyorsunuz onun için suya girmek gerekiyor ya da burunlardan birinde tutmanız gerekiyor. Yem olarak mısır, renkli hazır yem, çekirge, kurbağa taktım olmadı. Küspeye toprak solucanı taktım rezil olmaktan kuruldum :D solucanı siz kendiniz çıkartın orada satılanlar çok ufak ama bir balık kaçırmışım sormayın 4m lik olta yere yattı kıyıya çıkmasına 2 metre kala kaçırdım heyecanıma yenik düşüp hızlı çektim :( en iyi tuttuğum balık kaçan balık :p yol kenarında tutanlarda vardı geçerken gördüm ama orası sarmadı beni hem arsaya uzandım hemde balığımı tuttum. Önümüzdeki cumartesi yine aynı yerdeyim. Rastgele

Bu arada gölge gelenlerin çoğu bunu zevk için yapıyor olmalılar ki gördüğüm kimsede tırıvırı yoktu.

Son düzenleme: 26 Temmuz 2010
  19. ozanyurt

ozanyurt OZAN YURT

Favori Makine:
    SHAKESPEARE MEDALIST
    En İyi Avı:
    YAYIN 2,5 KG
    Arkadaşlar ben kasımpaşa da oturuyorum malum göl balıkçılığından hoşlandığım için istanbulda büyükçekmece sazlıbosna şamlar tayakadın kemerbuzgaz dahil bütün göller hakkında bilgi sahibiyim sürekli olarak gittiğim göller bunlar. Büyükçekmece ve sazlıbosnada maalesef sizinde söylediğiniz gibi tırıvırı ve ağ kullanımı had safada. Gündüzleri tırıvırı geceleri ise ağ kullanıyorlar. Birçokkez şikayet etmemize rağmen bir sonuca ulaşamadık. Jandarmaya şikayet diyorsunuz da en son sazlıbosnada tanışmış olduğum oranın yerlilerinden bir abimin sözleri beni resmen beynimden vurulmuşa çevirdi. gece atılan ağlardan bir tanesini o bölgenin jandarma çavuşuna aitmiş. Yani bölgede bir kommensalizm yaşanıyor o ağ atan balıkçılara balıkçılarda onun ağlarına karışmıyor. Hal böyle olunca sorarım sizlere kimi kime şikayet ediyorsunuz? Birde siz kardeşlerime tavsiyem sazlıbosnadan sazan almak istiyorsanız (israil değil tabiki) gerçek sazan almak istiyorsanız. Bölgede gece avlanın. Hepinize rast gele....;)

20. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    Oranın anasını ağlatan yine oranın halkı, emin degilim de sanırım mayıs ayıydı. Başakşehirden sazlı bosna barajına geçtim 2 dip oltası yaptım bekliyorum, kafa dağıtmak aslında amaç, suyu görmek, balık olursa yeriz :rolleyes:. Neyse balık bulamadık, dönüşte köy içinde hayvanın havyar zamanı oldugunu biliyorum, canlı sazan var, kızılkanat var, yayın var falan, hepsi ağ balıgı hepsi de havyarını dökmemiş şekilde orada satılmayı bekliyor. Havyarının bile kıymetini bilmeyen birinin eline düşüp belki çöpe gidecekler, yazık çok yazık insanlara...