Boğazda rapalada kullanmak için Okuma Salina 3 parçadan daha hafif ama onun özelliklerinde iyi bir kamış ne olabilir acaba? Ustalardan öneri bekliyorum lütfen. Mesela Okuma Cedros 4.20 nasıl bir seçim olur?
Spider surfer alin o zaman. istavrit ve beklemeli avlar için gayet iyi bir kamiştir ve çok hafiftir. Rapalada çalişabilirsiniz fakat 140gr dan sonrasinda çok esnek gelicektir fakat 180 200gr atanlar çok.
Boğazda rapala için kullanmak amaçlı hafif kamış arıyorum ama esnek olsun istemiyorum. Spider esnek kalacaktır.
Cem Abi, Ben spider surf furyasına yeni katılan biri olarak şunu söylemeliyim ki, tek bir kamışla birçok farklı avı yapabileceğim ender kamışlardan biri. gürpınardan 50-60 gr ile istavrite çapari de atabiliyorum-boğazda 150-175 gr ile dişliye rapala da. 100-150 gr ile yemli de atabiliyorum 60-80 gr zargana topu ile zarganaya da. kısacası harika bir kamış. performans olarak da fiyatının çok çok üstünde bir kamıştır...
Alper Kardeşim, Geçen sene Spider Surf ü çok beğenmiştim ve az daha alıyordum. Ama Spider ın esnek yapısından dolayı Okuma Salina 3 parçayı almıştım. Yemli avda kullanmak için kamışım var. Esasen Salina kamışımdan çok çok memnunum ama bel ve boyun fıtığı problemimden dolayı rapalada kullanmak için Spider dan daha sert Okuma Salina tarzında ama Salinadan daha hafif bir kamış aranıyorum. İlgine çok teşekkür eder yeni kamışınla bol zevkli avlar dilerim.
Salina 3 parça çok ağır bir kamış değil, ondan daha hafifi illa ki esnek ve daha dayanıksız olacaktır.. bence salina varsa rapala için başka birşeye ihtiyaç yok.. bende de 2 adet bel, 3 adet boyun fıtığı var nurtopu gibi ama salina beni bu anlamda zorlamadı.. 600-650 gramı geçmeyen güçlü bir surf makina ile kullanıldığında bence gayet iyi bir ikili.. bakalım ne tür öneriler gelecek..
Merhaba, Salinadan dediğim gibi çok memnunum. Geçen sene Ryobi Arctica 8000 kullanıyordum. Bu sene Penn Affinity aldım daha denemedim ama biraz daha ağır. Merak ediyorum yoracakmı diye. Okuma Cedros bayağa hafif ama nasıl bir kamış bilmiyorum.