Arkadaşlar ben bu hafta sonu Antalya'ya gidecem neresine gideyim ne tutarım acaba genelde benim olta takımları rapala ağırlıklı (boru kurdu alıyım mı) bide ayrıca cumartesi öğleden sonra Antalyada olacam Pazar öğleden sonra tekrar Ankaraya yola çıkacağım tavsiyelerinizi bekliyorum, Ya da benimle balık tutacak bana yol gösterecek arkadaşlar olursa çok daha memnun olurum.
Bu dönemde nerenin verimli olacagını kestirmek çok zor otellerdeki turistler yüzünden tek kalan konyaaltı gibi geliyo ama oranında hava güzel olursa müsait olmiyacagını düşünüyorum. benim tavsiyem side olacaktır diye düşünüyorum yem olarakta vazgeçilmez tavuk Rastgele
neden side neden side dedim onuda belirtiyim.alanyanın denizi sıgdır ve kayalıktır zaten kum bölümleri tatilciler tarafından akşam 8-9 a kadar müsait olmaz. belek - lara bandı kumluktur sığdan derine doğru gider oradada rahat edemeyeceksindir.Sadece Boğazkent tarafını tavsiye edebilirim o kadar yogun olmayan bir bölgedir. side bölgesinin bazı yerleri biranda derinleştiği için orada tatilcilerimiz fazla kalmayacaktır yüzmeden yüzmeye. kemer ise konyaaltı gibi taşlıktır halka açık sahil bulmak çok zordur kolay gelsin
Melih kardeş teşekkür ederim, yalnız benim vakit biraz kısıtlı gideceğim yer ise lara kısmında dedemanın o taraflar falezlerin ilerisinde hatırladığım kadarıyla bir yer vardı askeriyenin orası orada ne yakalayabilirim rapala iş yaparmı yoksa kurt veya tavuk mu alayım
sanırım club hotel seranın biraz ilerisi antalya merkezden lara tarafına gelirken sağda kalıyor askeriye. Yanlış hatırlamıyorsam club seranın yanında bir halk plajı mevcuttu dedemanın oralar kayalık olduğu için oltayı takma ihtimalin çok yüksektir
ben orada rapalayı hiç denemedim deneme amaçlı istersen atabilirsin ben hep yemli dip oltası kullandığım için o bölgede sanırım tavuk işini görücektir yada teke eski ofomor otelinin karşısında bir olta malzemesi satan bir dükkan var oradan tekeyi temin edebilirsin
Teşekkürler Melih Kardeş aslında benim amacım levrek yakalamak ama nerelerinde yakalanır hiç bir bilgim yok Side'de alabilirmiyim buradan forumda okuyorum, Antalya levrek avı raporlarını fakat yer konusunda hiç bir bilgim yok hevesli hevesli okuyoruz sadece
antalyada levregi bulan altın bulmuş gibi bişey oluyo o zaman kayalıkların orayı kesin denemelisin dicem zaten sen güzel güzel balıklarla dönki bende 7 aydır yaşadığım ankarada avlak yerlerini senden öğreniyim ankarada siftah yokkk daha
Ankarada güzel bir mekanımız var (Sadece Turna, At-Çekt), 1-2 hafta sonra bakarsın gideriz bellimi olur
Cuma gece saat 02 sularında Antalya'daydım sabah erkenden saat 06 da kalktım lara tarafında askeriyenin oraya balık tutmak için giderken her zaman uğradığım av ve balık balzemeleri satan Ayhan arkadaşın dükkanıa gittim ufak bir muhabbet biraz çay molası derken bana güzel bir çarpma olta yaptı abi bununla sokar yakalarsın neyse yanımıza biraz boru kurdu ve teke alarak avlak bölgeme gittim uzaktan gördüğüm kadarıyla 7-8 tane daha balıkçı ve güzel bir şekilde balık alıyorlar tuttukları balıkları uzaktan görünce baya bir heveslendim yanlarına gittim aynı taktik bende attım ama ne hikmetse ben gittikten sonra ne onlar ne ben hiç balık yakalayamadık tabi rotayı kundu tarafına çevirdim ilk defa gidiyordum kunduya balık tutmaya çayın denize birleştiği güzel bir deltada dalgada çok güzel levrek avlamak için at çek yapmaya başladım baya bir uğraş ne gelen var ne giden saat 12 ye kadar böyle devam etti sonra en iyi rapalamı taktım şansımı birde bununla deneyim derken (CORMORAN CORAZ TAIL DANCER 12cm) klipsi takmamışım farkında olmadan oltayı fırlatmamla rapalamı Denize hediye etmem bir oldu sonunda elimiz boş geri dönmeye karar verdim o sırada yaşlı bir amca balık tutuyor yanına gidip amca ne varmı birşeyler diye sordum. Aldığım yanıt evlat yakaladık sazan ve kefal aldım ama biraz ufak dedi tabi ben gülerek amca dedim ufakları almasaydında ileride torunlarında tutsaydı sonuçta hiçbirşey yakalayamadan geldik angaraya, haftaya orduya geçecem bakalım orada yakalamayı umuyorum akşam resimleri gönderirim.
Muratcığım merhaba, gördüğüm kadarıyla balıkavı heyecanın yerinde ve gayet güzel. Ancak gel şu “çarpma” dan vazgeç güzel kardeşim. En güzel ve doyumsuz avlarını olta ile yapacağın öylesine aşikarken, çarpmayı hiç deneme derim.. Selam ve sevgilerimle…