Bu sene Taner arkadasimla Zell am See adinda büyük bir gölden senelik Balikkartimizi aldik.Insallah Baliklarimizda göl gibi büyük olur .Pazar günü sabah 4:30 da görüntüler Taner daha kendine yeni gelmek üzere Gölden güzel bir manzara yeni oltamla Ben den bir foto Taner büyük ugraslar veriyor cünkü yakalamak istedigi balik özel bir balik adi latinsche Coregonus lavaretus almanca Renke Türkce ismini bilmiyorum internete arasdirdim ismini bulamadim özel ipli kancalarla yakalaniyorlar. Iste bunlarda baliklarimiz daha havalar soguk oldugu icin baliklar derinde sadece iki tane yakalayabildik .
güzel dostum latince adlarını yazmışsın resimlerden gördüğüm kadarı ile yakaladığın balıkların Türkiyedeki adı ÇAYLAMA ( Tatlı su kefali ) valla ben öyle biliyorum. Birazda bu kart alma ve avlanma kurallarından bahsedersen sevinirim. Her zaman merak etmişimdir bu avlaklarda bu iş nasıl oluyor. Sınır varmı kart kaç günlük, fiyatı nedir, vb.
Tebrikler Eyüp ve Taner çok güzel balıklar. Göl manzarası çok güzelmiş etraf resim gibi tadını çıkarın rastgelsin.
Manzara mükemmel,iki tane aslan gibi balık,tahminim muhabbette mükemmel daha ne olsun.Tebrikler.Bu arad bu balıkların cinsi nedir? ben pek tatlı su içinden anlamamda.
Bülent ağabey Merhaba, Taner beyin avladığı balık sularımızda yaşamıyor. Salmonidae "Alabalıklar" ailesine ait bu tür, göl beyaz balığı olarak biliniyor. Kuzey Amerika'nın en değerli tatlı şu balıklarından biridir. Sırtı zeytin rengi-yeşili, yanları ve karnı gümüşidir. Bulunduğu bölgeye ve göle göre başkalıklar gösterir. Kutup bölgelerinde, en kuzeysel enlemlerin tuzlu sularında ve Kuzey Avrupa, Kuzey Asya ile Kuzey Amerika'nın tatlı sularında yaşarlar.
sunduğunuz güzel fotolar için teşekkürler.... balıklarda iki iri parça oda güzel afiyet olsun o zaman....
Tebrikler. Güzel bir manzara ve av. Yalnız bu balıklar bana tanıdık geldi. Bundan 3-4 yıl önce Beyşehir gölünde kaşıkla, at çek yaparak bolca yakaladığım Akbalık'lara çok benziyor.
Arkadaşlar çok güzel bir av olmuş tebrik ederim. Yine uzaklardaki güzellikleri paylaşmışsınız bizlerle. Şansınız ve yaşadığınız güzellikler daim olsun. Daha niceleri için rast gelsin.
Slm Bülent abi. Avusturyada Salzburg bölgesinde senelik kart almak icin önce bir sefere mahsus sinava tabi tutuluyorsun sinavi gectikten sonra Kart almak isdedigin bölgeye basvuruyosun eyer o bölgedeki yetkili kurum izin verirse o bölgenden balik tutabiliyorsun. Bizim balik tutugumuz yere senelik 317 Euro ödüyoruz sezon 1.Nisan da basliyor 31.Araliga kadar icin de bir de gece balik tutma izini var . Avlanma kuralari günlük yedi tane resimdeki baliklardan, 2 tane sudak, 3 tane Sazan yada kadife,1 gölalabaligi ,turna ise isdedigin kadar tabi yakalayabilirsen ve baliklar yumurtalama zamanindaysa o tür yakalamak yasak. Baliklarin büyüklükleri asadaki büyüklükte alabailiyoruz kücük ise geri salmak sorundayiz resimlerdeki baliklar 35 Dag alasi 50 cm Turna 60 cm Sazan 35cm Gölalabaligi 50 cm Sudak 55 bunlar bir kac kural dahada böyle gidior iste.