bu hafta sonu galata köprüsü vey saray burnuna gitmeyi düsünüyorum sizce hangisi daha verimli olu,hangi balıklar tutulabilir,ne tür igne ve yem kullanmalıyım? tesekkürler
Galata Köprüsü çok değişkendir. Bu mevsimde istavrit dışında güzel izmarit yapar. Yemli çapari çalışır. Yer yer zargana da olur, bazen şansına çinekop da... Yerini tam bilmiyorum ama kefal de çekiliyor. Ama Sarayburnu'nun en iyi seçim olduğunu düşünüyorum. Aslında olanağınız varsa Boğaz en iyisi... Bu arada Eminönü Üsküdar iskelesi, Karaköy sahil ve Bakırköy sahilden barbun çekildiğini duydum.
Hocam ben galataya gitme derim gidenler pek memnun dönmüyo sarayburnununda günü gününü tutmuyo malesef. Ben sabah ne olursa olsun sarayburnuna gidicem en azından istavritler iri Orda sıyırtmayla alıyoruz balığı çapari pek iş yapmıyo ama ben sıyırtmaya köstek bağlıyorum yinede hem silikon yem hemde yeşil parlak tüğ iyi oluyo birinden biri muhakkak alıyo balığı yarın gelirsen beklerim Hayırlı avlar rastgele...
Ne tutacağını değil, ne tutamayacağını düşün derim bence. Büyük ihtimalle nereye gitsen, pek bir şey tutamayacaksın. O yüzden bari neyi tutamayacağını seçme şansını kullan. Mesela, lüfer tutamamak için Sarayburnu'na git. güzel yem, takım, kamış vs. götür. At suya, bekle akşama kadar. Yada rapala filan at çek. Tutamamışken, bari lüfer tutamamış olursun. ama bir de denk gelirse, yüzün aynen sarı smiley olacaktır. Akşama kadar çapari sallayıp, sıyırtma çekip vs. istavrit, izmarit neyse tutamamaktansa, lüfer tutamamak daha makul olmaz mı?
Abi geçen hafta onuda yaptım rapala at çek at çek dokunan olmayınca sıkılıyo insan en azından sıyırtmayla 20-25 tane istavirt alıp evin yolunu tutuyoruz hiç yoktan iyidir diye düşünüyoruz napalım...
20 - 25 tane istavridi tutsan ne, tutmasan ne? Yemek için yakacağın gaza, dökeceğin tavadaki yağa yazık. İstavrid dediğin şöyle beşer onar gelecek, 2-3 kg toplayacaksın ki, ahada tuttum diyebilesin. Böyle durumlarda en iyisi, 3-5 tanesini tutup, kesip yem yapıp lüfer takımıyla dibe indirmektir. İstavrit her şeyi yer. Eğer oralarda varsa, zaten o takıma da gelir, gene bir sürü istavridin olur. Geçen (1. bayrm günü) galata köprüsünde konuşlandım. Biraz hamsi aldım ki, hamsi mi hamsi çamuru mu belli değil. Çinekop takımına takıp indirdim aşağı. Dip. 2 dk'da bir istavrid. Orta su, her 2 kulaçta bir, 3. dk'da bir istavrit. Su üstü, 2 dk'da bir istavrit. Güya çinekop takımı attık, çinekop tutacaktık, baktım şöyle sağımda solumdakilerin bir kça misli istavrit olmuş. Şaka gibi sanki.. Çinekop ad oldu, istavrit yut oldu..