Hafta sonu sürprizi, ilk rapor....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında cakometti tarafından paylaşıldı.

1. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam :)

''Bu kadar tembellik yeter, bir rapor da ben yayınlamalıyım artık''
    Şimdiye kadar hiçbir rapor yayınlamadım... Sebebi ne ketumluğum, ne de kibirim, tek sebebi var T E M B E L L İ Ğ İ M...
    İnanın av esnasında, foto-video çeken arkadaşlara imreniyorum, oysa ben bir kaptırıyorum, ne foto ne video, aklıma dahi gelmiyor açıkçası, belki avdan sonra cep telefonu ile çekilmiş birkaç foto ile belgeliyorum sadece, hani o da '' baaak ben de birşeyler tutabiliyorum'' gibisinden birilerine muhabbetle karışık show yapmak için.. Bu raporda da ava ait tek orijinal foto, ilk sıradaki cep ile çekilmiş olandır, diğer fotoları bilgi vermek ve birazda görsel olarak zenginleştirmek için ekledim, tabiki onlar da bana ait...

Av mekanı,( nokta hedef göstermeden ) Tekirdağ, av süresi bütün pazar günü ( 12-24 arası ), klasik ikili takım, 0,26 fc köstek, 0,40 fc beden.. Deniz durgun, pek av verecek bir havası yok ama... Kullanılan iğneler, fudo nemuri seigo no: 7, ve fudo mutsu kırmızı ( bu seri ismini biryerden hatırlıyorum ama :) ) Nosunu hatırlıyamadığımdan, yanına mezura koyup fotoladım. Yem, boru kurdu ve, nedense bu sene çok iyi çalışan sülünez ( levrekte çok iyi sonuçlar aldım bu sene ) Ortaya karışık bir av oldu, levrek, minekop, eşkine ne ararsan var:confused: Levrekler sülünezle, geri kalanlar boru kurdu ile alındı. Kısaca, Geri kalanı fotolar anlatır sanırım.

Üçüncü sıradaki ispendekimsi şeyin malesef yaşama şansı yokt...:(

Uploaded with ImageShack.us

Bunlar da Fudo mutsu kırmızı, çok iyi performans aldım, bir de halkalı ( ringed ) olsalar mükemmel olacak

Sülünez, yem ipi ile işçilik yapılmış, iğne fudo nemuri seigo 7, 7mm fosforlu yumuşak silikon boncuk

''Elin oğlundan neyim eksik, ben de konvansiyonel makine ile surf casting yapacağım'' dedim ve bu sene aldığım Abu ambassadeur chrome rocket 6500 ct ile tırmalamaya başladım, hadi hayırlısı... ( sağdaki kamışta takılı olan )

Evet arkadaşlar benden şimdilik bu kadar, umarım keyif almışsınızdır... Herkeze rasgelsin...:)

2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    keyif almak ne demek ersan abi, bayıldım :)

avlarını zaten duyuyordum;) nihayet görme fırsatımız da oldu.

tebrik ederim abi, ağzımıza bir parmak bal çalmak ile kalmazsın umarım. devamını bekliyoruz :)

3. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Ersan abi çok güzel bir av olmuş tebrikler :)

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Nihayet beklenen rapor geldi :)
    Haftasonlarımın dolu olması nedeniyle maalesef bu sezonu Tekirdağ avı yapamadan bitireceğim gibime geliyor. Bayram seyran olmazsa oralara ava gitmem biraz zor olacak.

Senin yaptığın avlara imreniyorum Ersan Abi. Gerçekten çok sabırlısın ve surfcasting in hakkını veriyorsun. Bir de yan bilgi olarak balıkları aldığın mesafe hakkındabilgi verirsen çok memnun oluruz.(dolapta 20 tane sülünez bekliyor,tuzlanmış ve dondurulmuş olarak:) )

Sağlıcakla kal..

5. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler abi bende tekirdağda olmama ragmen hiç levrek alamıyorum nerede tuttunuz bunları :)

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

Tebrikler Ersan Bey. Balıklar da rapor da mükemmel!:)

7. fish founder

fish founder Özgür

surfcasting av konusunda bilgisine,tecrübesine saygı duyduğum,dostluğu ile her zaman doğruya yönlendiren sevgili Ersan abi,

bu tip avlarını çok yakından bilmeme rağmen sonunda forumda paylaşıma açtın :)

sayende kullanmaya başladığım yem ipi ve circle iğneler,

lakin ben beyaz circle'ları mutelif avlarda istediğim gibi çalıştıramadım,

karelerde fotoladığın kırmızı fudo'lar sanırım aranan lezzet,
    marmarada çalışıyor ise bu iğnelerin ege'de harikalar yaratacağı düşüncesine sahibim,
    fiyatları hakkında bilgi verir misin,av marketlerde göremedim henüz ?

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İlk olmasının yanında bu raporu ayrıca değerli kılan şey sevgili Ersan abimizin tembelliğe veda edişi olsa gerek. Umuyoruz tabi, bakalım zaman neyi gösterir.:)

9. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Selam :)

Tebrikler ve iyi dilekleriniz için bütün arkadaşlara teşekkür ederim...
    Tekirdağ levrek konusunda oldukça cömert, bilhassa poyraz estiğinde, yeminiz ( boru veya kaya kurdu, sülünez, teke ) taze olmak kaydı ile levrek alma şansınız çok fazla, bunun için oltayı çok uzaklara atmaya da gerek yok, ayrıca bu sene bütün denizi minekop kaplamış dersem abartmış olmam, irili ufaklı, zebil....

Yücel' in ( yücelusta ) balığı aldığım mesafe ile ilgili sorusuna vereceğim en doğru cevap, ''balığı alabildiğim minimum mesafe'' diyebilirim. Zira, atış mesafeleri her daim polemik konusu olmaktan öteye gitmiyor...:confused: Ayrıca o tuzlanmış sülünezlere de pek bel bağlama derim...:eek:

Özgür selam,

Bu iğneleri istoç tan, remixon un yanında fladen ürünleri satan arkadaşlardan temin ettim, sanırım Fudo nun distribütörü aynı zamanda... Kırmızı ve siyah mutsu ları ben de online balık marketlerde, fudo nun kendi kataloğunda da görmedim...:confused: ilginç.. Paketi, yanlış hatırlamıyorsam 3,5 tl. Avcılıklarına diyecek yok gerçekten, kırmızı olması da benim kişisel tercihim.. Dikkat edilmesi gereken en önemli iki nokta, bu tip iğnelerde ( circle ) tasmalama yapmanın hiç te doğru bir hareket olmadığı, tasmaladığınızda iğne ağızdan çıkıyor ( tecrübe ile sabittir) balık kendisini tasmalıyor diyebilirim kabaca, biraz sabırlı olmanız, köstek boylarını da biraz uzun tutmanız yeterli,.. Bir de en iyi yanı, takıldığı yerin balığın dudak kısımlarına denk gelmesi, haliyle de geri salmak istediğiniz balığa minimum zarar verecek olması....İkincisi ise yeminizin formunun ince uzun, ve iğne uç kısmının büyük bir oranda yem dışında kalması gerekliliği.. Örneğin bu tip iğnelere yuvarlak formda bir yem takar ve iğneyi de tamamen yemin içine gömerseniz avcılığı büyük bir oranda azalır....:)

10. fish founder

fish founder Özgür

3,5 tl cidden mantıklı rakam,hemde fudo circle'lar için,

birşey sormak istiyorum,
    senin gözlemlerin dahilinde iğnelerin kırmızı olması hangi yönden takımı daha avcı yapıyor ersan abi?

11. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Tebrikler bu güzel avlarının devamını dilerim afiyet olsun rastgele

12. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bir bilsem... :( Sadece deneme yanılma....:)

13. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Ersan bey av raporunuz gerçekten çok güzel olmuş. Konvansiyonel kamış ile yaptığınız atışlarda normal surf kamış ile yaptığınız atışlara nazaran ne gibi farklar oluyor?

14. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Doğruyu söylemek gerekirse, şu ana kadar tek fark, bana oldukça sıkıntı verdiğidir...:rolleyes: Şaka bir yana, bu tip makinayı kullanmak istememdeki tek sebep, malum daha uzaklara ulaşmak. İlk başlarda çok yadırgadım, biraz alışsam da hala çok rahat değilim.. Ama gerçekten atış performansı sabit kafalı makinalarla kıyaslanmaz. Kurşun gidebildiği en son noktaya kadar en ufak bir dirençle karşılaşmadan gidiyor, hatta makara misinayı kendi salarak kurşuna yardımcı oluyor da diyebilirim.. Farklar hep konvansiyonel den yana olumlu, olumsuz tek fark, alışmadığınız bir tutuş ve atış şekli, farklı atış zamanlaması, oltanızın suya düştüğü anı izlemeniz gerekliliği....:)

15. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Ersan merhaba,

Seni böyle raporlarla aramızda görmek gerçekten büyük bir zevk, çoğu zaman balığa gidemesemde senden aldığım haberlerden balığın varlığını öğreniyorum. İp misina konusunda da sana hep duacıyım, balık avcılığından aldığım zevki bir kaç kat arttırdın. Birde her avının raporunu koymaya kalksan fenomen olursun :)
    Bilgilerinde her zaman yol gösterici ve çok faydalı..........
    Rasgele

16. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Normal surf takımıyla doğru düzgün atış yapamayan biri olarak konvansiyonel surf takımı edinip sanki daha rahat atış yapabileceğimi düşünüyorum. Bakalım şu spin takımlarını topladıktan sonra belki surf takımını da konvansiyonel hale getiririm....
    Mümkün olursa kullandığınız takımı ve atış şeklinizi videoya çekerseniz izlemek isterim.

17. fish founder

fish founder Özgür

ersan abi,

konvansiyonel surf takımlarının kullanımı ve inceliklerini içeren videolu bir konu açman ve tüm incelikleri anlatman farz oldu :)

18. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben biliyordum başıma geleceği.....:eek: Bir gün böyle bir video çekersem, inanın tembellik etmeden paylaşırım, ama ne zaman....:confused:

19. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Mesela yarın olabilir... Oops fazla mı acele ettim :)

20. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Ersan abi tek kelime ile heyecan verici bir takım resmi. çok sevindim böyle bir takım kullanmaya başladığın için. konu surf olunca; sen de kabul edersen sana bir ara uğrayıp, senin tecrübelerinden faydalanmam farz oldu. çok guzel bir rapor olmuş emeğine sağlık :)