Pazar günü yaptığım iki yeni ve onardığım bir adet olmak üzere üç sahteyi siz değerli üyelerimize sunuyor ve fikirlerinizi (olumlu, olumsuz fark etmez yanlışımızdan dönmeyi erdem sayarız) bekliyorum. 20-50 cm dalabilmesi düşünülerek yapılmıştır. ağırlık kuyruk tarafına kaydırılmış, gagası normal ve 45 dereceye yakın yapılmıştır. Çekilmediğinde su üstünde durmaktadır. Tatlısu ve denizde de kullanılabileceği düşünmekteyim. 20-50 cm dalabilmesi düşünülerek yapılmıştır. ağırlık kuyruk tarafına kaydırılmış, gagası normal ve 45 dereceye yakın yapılmıştır. Çekilmediğinde su üstünde durmaktadır. Tatlı suda kullanılabileceğini düşünmekteyim. Tatlısuda denemelerimde yavaş cekildiğinde derine dalabilmekte atılır atılmaz çekilirse 1 mt kadar dalabilmektedir. Tatlısuda denedim ve 3 tane 25cm tatlısu kefali aldı ve rüştünü kanıtladı. Ayrıca tüm sahtelerin arka üçlü kancasına gerçek beyaz tüy ve simli iplikler kullanılarak dikkat çekiciliği artırılmaya çalıştım. Ağırlıklarını bilmiyorum ama boyları 6-7 cm civarındadır. Yeni yaptığı yeşil ve turkuaz rengindeki sahteleri balsa ağacından yaptım. Gerçekten işlemesi çok kolay oldu. Bu da aile fotoğrafı olsun. En yakın zamanda biri mavi biri altın sarı ağırlıklı iki üyeyi bu aileye katmayı düşünüyorum.
fena değil bir de yüzüşünü görmek lazım ben pek sahteden anlamam ama eline sağlık umarım güzel avlar gerçekleştirirsin
Ellerine saglık hemşerim güzel olmuşlar. Konyaya gelince deneriz birde öyle bakarız olmazmı.. çalışmalara devam..
25 cm. kefali alan daha büyüklerini de alır, neden olmasın? Emeğin ve paylaşım için teşekkürler Ali. Tuzlusu avlarında da gönlünce avlar dilerim.
merhaba ali: hepside güzel olmuş gayet güzel bir çalışma ellerine sağlık bu arada kendinide ispatlamış sahtelerin. iyi veya kötü yorum yapın diye yazmışsın bence gözler üzerinde birazdaha çalışsan gözlere ağırlık versen diyordum.hani şu küçük nazar boncukları var mesela gözlerin geleceği bölümleri oysanda boncukları yerleştirsen olabilirmi...hoşçakal çalışmalarında başarılar NOT:ali affına sığınarak konu başlığını Hafta sonu yaptığım avcılar.diilde Hafta sonu yaptığım sahteler.olarak düzeltsen diyordum
siyah olanın iyi diğerlerini denemedim. Ayrıca teşekkür ederim sağolasın hemşerim. teşekkür ederim. dediğiniz gibi gözler biraz kötü. bazılarını oyarak yerleştirdim, bazılarını direk yapıştırdım. üzerinde çalışmam lazım biliyorum, haklısınız. başlığı değiştirmeyeyim de bunlara avcı diye diye bunlarda belki avcı olurlar
Özen gereken bir iş... Takdirinize göre epeyce zaman ayırmışsınız... Zamanla daha da güzellerini yapacağınızı temenni ederim... Emeğinize sağlık...
Eline saglik.Guzel olmus. Umarim gonlundeki baliklari cekme firsatin olur bunlar ile. Benimde su siralar yeni calismam oldu.Hersey bitti.Simdi fotografini cekmem gerekiyor.Cektikten sonra bende yayinlayacagim insallah. Rastgele...