Dostlar merhaba, Bu haftasonu inşallah Ören'de olacağım (Hanımı ikna edebilirsem...) , 1,5 günüm var , nerede ne tutulur , kısa bilgiler almadan gitmeyeyim dedim , ustalarım ne diyorsunuz? sevgiler , saygılar...
oğuz bey öncelikle yem olarak namık arkadaşımızında tarif ettiği gibi iskele mahallesinden mamun alacaksın daha sonra ören çarşıya hiç girmeden orjan yoluna devam edeceksin sol tarafında MTK hotel var onuda geçeceksin gene sol tarafında tatil siteleri olacak bu sitelerden birisinin adı meço tatil sitesidir sitenin girişinde solda karpuzcu var kimseye birşey demeden sitenin içine girip devam ediyorsun zaten 100mt aşşağısı deniz kumsala inince sağa dönüp çay bahçesinin önünekadar devam ediyorsun karşına denize doğru uzanmış bir beton blok çıkacak bu bloğun sağı çok sığ ve aşırı otluk sen oltalarını soluna atacaksın gece oradan mırmır ,levrek,karagöz,çipura alma ihtimalin var sabah güneş doğarkende çarşıdaki tahta iskeleden zargana alabilirsin askeri kampın yanındaki dere ağzı bu sene kapanmış onun için pek verimli olacağını sanmıyorum birde aslında vaktin olsa pelitköy sahillerinide tavsiye edebilirim sana rastgele
Kardeşim teşekkürler valla , akşama yola çıkıcam , ne zamandır balığada çıkmadım ya , zaman kaybetmeden olta başına geçmem lazım. bu arada bu askerlik bitermi derken 14 yıl mı geçmiş , vay anam vayyyyy...
sevgili Namık , bu notları aynen yazdım , şansa ADA motelde kalacağım. merak edene: 25 ytl gecelik kişi başı... Allah razı olsun bilgiler için.
Aytekin kardeşim , öncelikle Oğuz'un devamındaki "bey" kısmını kaldıralım müsadenle. sonra verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkürler. bunları tek tek not ettim. elimi koymuş gibi bulacağıma eminim.
oğuz (bey demiyorum) örene gittinizmi gittiyseniz tarif ettiğim yeri buldunuzmu teknede sizi tanıyamadım kusura bakmayın hatta yanıma seyir halindeyken üst katta kendi yaptığım palamut çaparisini bağlarken yaklaşıp adımı sormuştunuz çapariyi benimmi yaptığımı sormuştunuz ama inanın benim jeton daha yeni düştü orada ben oğuz dediniz ama tanıyamadım
Aytekin ( bey demeyin , ben de demiyorum ) , hatırladım , tabi resimin küçük çıkarmak kolay olmuyor , tarifler süperdi ama henüz gidemedim , o hafta sonu anneannem rahatsızdı , içime sinmedi. ama az kaldı bayramı 9 gün yaptılar nasılsa , ilk uğrak yerim orası olacak inşallah. Süper çapari idi , üzüldüm kopmasına
Bayram tatilinde biz de ailece ören'e gitmeyi düşünüyoruz havaların soğuması beni düşündürüyor, istanbul'la mukayese edersek hava durumu genelde nasıldır, fikri olan paylaşabilirse sevinirim, teşekkürler.......
örenin denizine temmuz ayında zor girersiniz suyu yer altı kaynaklarından dolayı çivi gibi soğuk olur ağustosta biraz kırılır eylül ören denizinin en güzel zamanıdır denizi ısınır amma bu seferde havalar serinler şayet poyraz varsa denizden çıktığınızda üşürsünüz bu ayda geceleri biraz serinler ama gündüzleri hava güzeldir ama bu aralar bildiğiniz üzere tüm yurtta yağışlar var ve havalar serin gidiyor bayramda nasıl olacağını meteorolojiden takip etmek lazım balık konusuna gelecek olursak çok şanslısınız çünki bu aylar körfeze balık akını olan aylardır çipura levrek ve karagözün en bol olduğu aylardayız