Haftasonu Bandırma'dan Karışık av(levrek+mırmır+minekop...vs)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nolongerregistered tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Tatminkar Balık olmadan geçen zamanın ardından Yaklaşan balık mevsimininde etkisiyle deneme amaçlı gittiğim av bu sezonun güzel geçeceğine işaretti..

Cuma akşamı Balıkesirden Bandırmaya avlağa yola çıktık..Biraz gezinti biraz deniz havasından sonra Denizin çalkantılı oluşu ile acaba balık olurmu düşüncesindeyken bir anda kendimi sülünez çıkartırken buldum..Aşırı rüzgar nedeniyle karışan dipte sülünez çıkartmak oldukça zordu..Biraz fazla çaba harcayarak yetecek kadar sülünez çıkartıp eski tecrübelerle balık yapacağını düşündüğüm avlağa geldik..Sabırsızca oltaları hazırlayıp gün batımına yakın oltalarımızı suya indirdik..İlk vuruşlar ile beraber mırmırlar alındı..Küçük balığın çokluğu sürekli yem değiştirmemizi gerektirirdi..Başka bir oltaya yem takarken güzel bir vuruşla gelen levrek mevsim itibarıyla beklenmeyen bir av olduğundan oldukça sevindirdi..Daha sonra ara ara isparozları çekerken bir kaba lidaki ve Güzel bir eşkinede kısmetimize katıldı.. Denizin durulması soluganların iyice düşmesi nedeniyle ava son vermeye karar verdiğim anda bir minekopun bize katılmak istediğini anlayışla karşılayıp livara ettım..bu ava ait resimler aşağıda umarım beğenirsiniz..:)

2. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Abi tebrikler eline koluna sağlık, maşallah hepside kendi kategorisinde trofe ;) Trofeler bile kime gideceğini biliyor namıssızlar :p

3. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Merhaba Erdal Bey....
    Elinize emeğinize sağlık, Sezonu böyle açmak yada sezona bu kadar güzel girmek büyük bir keyif.....

Keyifli ve bereketli avlarınızın devamını dilerim...

Rastgele

4. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Tebrikler Erdal ım..Super bir av olmuş..

Ama herzamanki gibi kendini sakınmışsın resimlerden..;)

Levregin yanına kendini de koysan ,şöyle iki yakışıklı poz verseniz olmazmıydı...;) :D :D

5. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    olmaz abi İKK diye birşey var :D

6. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    tebrikler çok güzel bir av. yalnız merak ettim bandırmanın neresinde tuttunuz, çay bahçelerinin olduğu tarafmı (ki orada deniz içinden giden bir taş köprümsü birşey vardır denizin epey ilerisine kadar atar sizi o daracık yürüyüş yeri; oradanmı acaba) yoksa fabrikaların olduğu tarafmı. Ailemin Erdekte yazlığı var sıksık o tarafa geçerim ama orodaki fabrikalar ve şehir merkezinin kalabalık oluşundan dolayı olta atmayı denemedim hiç. ama sen iyi yapmışsın g özümüzü açtın. neresi olduğunu belirtebilirsen daha çok sevineceğim :)

7. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    tebrikler rasgele çok güzel bir av

8. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    vay be Erdal abi okadar yorumlarini okudum ama daha hic av raporunu okumamistim,simdi okyup resimleride görduk sonunda, iyi bir acilis senin icin bu av afiyet olsun....
    saygilarla

9. Teşekkürler Bekir..Daha iyileri sana kısmet olsun:) ..Ama benden o tarafa geçen olursa:p :D

10. Çok teşekkürler ..Dediğiniz gibi sezon başlamadan güzel bir av oldu..Bu sene sezonun verimli geçeceğini düşünüyorum..Geçen yıllara oranla balığın iyi olduğunu görmek umutlarımı artırdı:)

11. Sağolasın Hakanım..:)

İşin aslı ben fotoları cep ile çektiğimden pek özenmiyorum..Fotoğraf makinem ise 3. kez servise gitti ve hala gelmedi..Bandırma dönüşü ilk eve geldiğimde rapor yazmak için bir resim çekmiştim sonra yorgun olunca birde gözlerim kapalı çıktığından vazgeçtim..ama yinede senin isteğin üzerine ben değil ama yakışıklı levrekle boydan fotoyu ekledim..:)

12. Evet özellikle avlakların korunmasına yönelik.İKK ;) :D

13. Çok teşekkürler..Daha iyileri size nasip olur inşallah:)
    Bu avlak Bandırma ilçe merkezinden oldukça uzakta..Kapıdağda kocaburgazdan sonraki eski alabalık çiftliğinin olduğu dereni denize döküldüğü yer..Daha net tarif etmek gerekir ise şahinburgazdan sola dönüp koca burgazı geçtikten sonraki ilk koy..
    İlçe merkezine en yakın "Mamun altı" olarak bilinen yerde ve eski mezbağa altında azda olsa levrek yakalanmakta..ancak mevsim itibarıyla henüz erken:)

14. Sağolasın Mustafa..:)

Aslında benim bundan öncede açtığım av raporları var..Belki gözden kaçmış olabirir..:) İnşallah bu sene balık bol olacak..Kıyılarda levrek olmasına rağmen yemin bol oluşu özelliklede küçük balıkların bulanık marmara nedeniyle levreğe kolay av olması yemli olta avcılığını zor kılmakta..Sahteler ilede avcılık sıcak sularda pek verimli olmamakta..Eylül ortalarından sonra levrek avcılığı çok daha keyifli ve verimli olacağını düşünüyorum:)

15. Çok teşekkürler Rıfat bey..Daha güzel avların sizin olması dileğiyle..:)

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    tebrikler erdal kardeş çok yakışıklı balıklar yakalamışsın allah daha irilerini nasip etsin :) :)

17. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    dogrudur ama ben daha yeni göruyorum:eek: sizin oralarda belki su bulanik ama hem balik var hemde balon bildigim kadari ile az cikiyor...1 aya yakin kaldim alanya da 3 sene önce 30-40 kisinin dip takimi takildigi yerde sadece yasli bir amca sarma atiyordu o bile ekmekle 3 balon tutmustu:cool: kisaca akdenizde av olayi bitmis ben bile kiyida hic olta atmadim o yuzden iki defa baliga ciktim ikiside 350-400 mtrelerde:D bolonsuz av bir guzel oluyor:D ama aldigim bilgilere göre bizim elemanlar cok guzel trofe granyoz ve levrek almislar:eek: :confused: biryerlerden granyoz ve levrek akini olmus...valla kilicta ciksa soguga alistigimdan o sicagin altinda 1 saat kalamiyorum:D

18. Sağolasın Aytekin abi..İnşallah hepimiz daha güzel avlar yaparız:)

19. hurriyet

hurriyet Hürriyet

En İyi Avı:
    eşkina 1.950gr
    tebrikler erdal bey mükemmel karışık olmuş
    bir zamanlar eski iskeleden kırlangıç karagöz tutardık bandırmada etibank iskelesinden zargana lüfer tutardık hemde evden kesip aşırdığımız ipek parcaları ile
    dalga kırandandan izmraritler ispariler alırdık bandırma körfezinde balık çeşitlendiği için sevindim
    teşekkürler tekrar erdal bey balık özlemimiz giderildi sayenizde:)

Son düzenleme: 5 Ağustos 2008
  20. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Hürrüyet bey iyi akşamlar, bir soru sormak istiyorum size.. Acaba Etibor işletmeleriyle bir ilginiz var mı ya da varmıydı Bandırma'da ?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.