Merhaba arkadaşlar pazar günü hava yağmurlu görünüyor ama bu haftasonu hem kamp hem balık tutma amaçlı olarak balaban köyünün hemen batısındaki koyun sol tarafına gitmeyi düşünüyoruz.Çadır kurup 1 gece kalacağız.Klasik olarak kıyıdan sazana atacağız ve kaşıklada turna arıcaz.Malum ordaki bütün koylar ormanın içinde kalıyor ve yollar hakkında bir bilgim yok.Diğer karaburunun doğusundaki orman yollarının çoğunu biliyorum ama bu tarafa ilk defa gideceğim.Bu konuda fikir vermek isteyen arkadaşların yorumlarını rica ediyorum. İyi günler,bol avlar
yol konusunda fikir veremem ama göl hakkında biraz bilgi verebilirim ben geçen c.tesi terkosdaydım balabanda değildim gerçi ama gördüğüm şu havalar ısındığı için otlar aşırı yükselmiş ot toplamaktan balık alamadık resmen
Balaban'ın sol tarafında kalan bütün koylara gitmeyi denedim arazi aracınız varsa gidebilirsiniz ama otomobil için yol çok kötü gidemezsiniz. Malzemeleri bota atıp gölden gitmeyi deneyin ben öyle yaptım.Ha bide otlar çok uzamış mutlaka takılmayan tırnaklı iğne kullanın. Rastgele...
Şehir dışından arkadaşlar gelmişti adam akıllı kamp yapalım dedik 1 haftadırda hazırlanıyoruz ama gelin görün ki daha yer konusunda bir sonuca varamadık..Ve inşallah yağmur yağmaz haftasonu şu anda bile hava çok kapalı Bu arada katılmak isteyen arkadaşlar olursa bekleriz mutlaka...
bu pazar gitme niyetimiz var balaban köyünden aşağı göle gelince sağ tarafta ufak bir iskele var soldan devam eden yolu takip edince ileride yaşlı bir amcanın piknikçilere kiraladığı ufak bir alan var belki orada kampa izin verebilir yok biz daha sakin bir yere gideceğiz derseniz o ihtiyarın ilerisine doğru yolu takip edince ileride yol sola dönüyor orandan devam ederseniz daha sakin bir yer bulabilirsiniz geçen hafta tekne ile gölü turlarken insanların araçlarla gölün değişik yerlerinde kamp kurduklarını gördüm araçlar genelikle connet tipi araçlardı yerde yüksek yanımızdaki köyün balıkçılarına sorduk bu araçlar buraya hangi yoldan gelmişler diye üsteki tarifi verdiler ne kadar doğru bilemiyorum
şimdi haritadan baktım google haritadan bakarsanız balaban burnu (köyü) göl kıyısına inen bir kaç yol daha var bize tarif edilen yolun sonu ormanda kayboluyor yaşlı amca teknede kiralıyor
Dostum 1 haftardır haritaya bakıyorum çok yer var ama karar kılamadık bide mesela haritadan düz görünüyor ama bi gidiyorsun yüksek yarlar var yada aşırı derecede sazlık oluyor.Aracımız transporter minibüs yollarda taksiden daha iyidir daha yüksek fakat aracı göl kenarına kadar götüremedikten sonra onunda anlamı yok..Anladığım şu ki baya baya bi dolanacağız.
biz geçen c.tesi gittiğimiz yer öğrencik köyümüydü öyle birşey di ordan doğru gittik araba da yanımızdaydı
sazlık durumu nasıldı peki hocam bölgenin ? Birde ibb şehir rehberinden print screen alarak işaretleyebilir misiniz ?
Balaban köyünün sol tarafından hayli giidince göle ulaşırsınız yürüyerek orada kıyıdan olta atacak mahdut bir bölge vardır.Geneldede iri çapak alırsınız