Bir kaç gündür büyük bir hevesle hazırlandığımız Yeşilköy eşkina av seferi maalesef başarısız oldu. Katılımcılar: Denizbilimci, Cousteau, F.Yücetürk, M. Tokuç Ayrıntılar: Cumartesi: 20:00 - 20:30 Haliçte teke aradık hiç yoktu. 20:30 - 21:30 Balık hali iskelesi'nde 50 kadar teke süzebildik. 22:00 - 24:00 Yeşilköy'de ışıklı şamandıralı takımlarımızı suya yolladık, gelincik dışında birşey alamadık. Sağanak yağmurda iç çamaşırlarımıza kadar ıslandık. Eve dönmeye karar verdik. Pazar Diğer arkadaşlar eve döndü ama ben kafaya koymuştum eşkina yakalayacaktım. Tekeler hala canlıydı. Eve gidip üstümü değiştirdim, sonra; 01:00 - 02:00 Galata köprüsü'nde eşkina denemelerim sonuç vermedi. 02:00 - 03:30 Arnavutköye gittim kraçe alıyorlardı, takımları açmadım bile. Ortaköyde gece bardan meyhaneden çıkan ayyaşların yarattığı trafik sinir bozucuydu. 03:30- 05:30: Son bir gayretle Sirkeci avlağımıza döndüm, burada 1 iskorpit ve 3 gelincik aldım, eşkina burada da yok. Sabah hava ağırırken bari çapari yapayım dedim ona da kraça gelmeye başlayınca hala canlı olan tüm tekeleri ve aldığım tüm balıkları denize iade ederek elde sıfır eve döndüm. Vermeyince Ma'bûd neylesin Sultan Mahmud. Sağlıcakla kalın.
Valla hırsınızı taktir ettim.. Güzel denemeler olmuş, ancak olmayınca olmuyor.. Galata köprüsünden eşkine boru kurduna daha çok geliyor , geçen cumartesi sabahladım, iki-üç kez sert vuruşlar oldu ancak takımları kopardım..
Şayan'u Hayret... Tek kelime ile hasan abi, raporunu okuyunca şayan'u hayrete kapılmamak elde değil. Yok arkadaş, ben senin bu içindedeki balıkavına ulaşmam mümkün değil. Zaten ben 1*30 da pes ettim. Demekki aramızda daha çok fark var. Şunuda söylemeden edemeyeceğim biraz daha yani bir saat daha dursaymışın toplamda 12 saatle rekora gidecekmişsin. Pes, vallahi pes, ama benden pes... Bu arada seni dün 3-4 defa aradım ama telefonun kapalıydı. Açıkçası telaşe kapılarak hüseyinide aradım. Neyse tecrübe edindin. hayat
"hala canlı olan tüm tekeleri ve aldığım tüm balıkları denize iade ederek elde sıfır eve döndüm." Hasan azmin için kutluyorum seni. Ayrıca; evet elde birşey kalmamış ancak, balıkları salmanın huzurunu yaşayabildiysen bu da çok büyük sermayedir.
kısmetiniz yokmuş demekki zorlamanın bir manası yok ama belki diyor insan ama yinede ısrarlarınız için sizi kutluyorum. rastgele
Tekelerin kovada 12 saat boyunca canlı kalmasının sebebi Denizbilimcinin (kardeşim Hasan) kovaya koyduğu oxifresh çözeltisi olmalı...
Kullandığım Lineaeffe livarlı kovada tekelerin bu kadar uzun yaşaması beni de şaşırttı, suyunu da öyle yarım saatte bir değiştirmedim. 9 saat boyunca sadece 5 kere değiştirdim. Sanırım kovanın büyük olması, ve seyahat sırasında aracın bagajında hareket eden suyun oksijen sirkülasyonunu sağlaması sayesinde bu kadar uzun yaşadılar.
Hasan biraz daha sabır hem bu mevsimde denizdeki balıklar havyarlı. Gardını düşürme dönüş yolunda bol bol yakalarsın.
Hasan biz yeşilköyde eşkinaya gittiğimizde kayalar fırın gibi sıcak olurdu. Çekyata yatar gibi yatardık kayalara. Ama son gittiğimde soğuktan tir tir titredik. Şöyle güzel bir çöl sıcağı yapsın o zaman denemek lazım.
bir hatırlatma: O mevkide çok köpek var, gece 5 tanesi etrafımı sardılar hemen. Gece balığına çıkarken dikkat,