Hakiki Bocekten sahte calismam

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Hepinize tekrar tekrar selamlar.
    Bugun de sizlerle ilginc bir calismami paylasacagim.Aslinda cok minik bir hikayesi var;
    Bugun is'e gitmek icin evden ciktigimda kapinin onunde henuz yeni olmus bir kiz bocegi gordum.Aklima resimlerde goreceginiz
    sahteyi yapmak geldi.Yapim asamasinda kic kisminin icine cok ince bir tel gecirdim,ardindan igneyi 0.20 lik bir misina ile bagladim
    ve boynunun oldugu yerden igneyi gecirerek kuyruk kismina yakin yerden cikardim,ardindan komple 502 ile kapladim,kuruduktan sonra
    seffaf sprey ile kapladim.Kuruduktan sonra 3 kat daha sprey kullandim.Sonra bocegin dis kismi sert bir hale geldi.Orjinal gorunumundende
    pek uzaklasmadi.Bu bocegi burada deneme sansim olmaz gibi.Fakat memlekete gittigimde alabalik icin denemek istiyorum(bunun bir sakincasi
    olurmu acaba?Bu sekilde av yapmak normal olurmu acaba bilgilendirirseniz sevinirim ;) )
    Agirligi tahminimce 2 gr.gibi.Bundan dolayi bocegin 1 mt.gibi onune minik(boncuk kadar) kistirma kursun kullanmayi dusunuyorum.
    Bu arada resimlerin sonunda dun yapip sizlerle paylastigim sahtenin son halini de goreceksiniz.Bugun biraz daha fazla bir suyun
    icerisinde denedim ve aksiyon konusu beni cok memnun etti turuncu balik sahtesinin.Sizlerle birdahaki sefere kasna ile beraber gostermeyi
    cok istiyorum bu balik sahtesini.
    Hepiniz saglikli ve mutluca kalin,Allaha emanet olun.Rastgele...

Buyrun :

Son düzenleme: 29 Ekim 2010
  2. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Yerim ben onu :D

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aman Bahtiyar dur hele.Ben onu alabalik yakalamak icin yaptim.
    Tesekkurler ilk yorum icin.
    Rastgele...

4. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    gerçekten güzel olmuş emrah :) ama heralde tek atımlık fişek misali gibi balık buna hamle yaptığında kopartmasın nede olsa kurumuş bir böcek kırılgan bir kabuk yapısı oluşmuştur sertleştirici sprey ne kadar mukavemet sağlar bu durumlarda :confused: :)

5. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Mustafa Abi aslinda haklisin.Fakat tek atimlik olacak kadarda degildir heralde be Abi :D

Uzerini kurudukca kat kat sprey ve japon yapistiricisi yaptim.
    Ve bos zamanimi degerlendirip burada paylasmak istedim.Asil bomba bu degil.
    Asil bomba yedek kulubesinde bekliyor.Muthis bir sahte cok yakin zamanda burada olacak.
    Herseyini hazirladim sadece guzel bir balik derisi bulmam gerekiyor ve onu bekliyorum.2 parcali , gercek balik derisinden,vs guzel ozellikleri var patlayacak olan bombanin :D
    Rastgele...

6. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    bombayı sabırsızlıkla bekleyeceğim emrah :) bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim ;)

7. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    çok güzel olmuş. orjinal gibi duruyor dicem ama zaten orjinal :)
    bende çok dayanıklı olacağını sanmıyorum emrah bey... en fazla 2 balık şansı veririm kırılmadan... umarım yanılırım :) :)

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ahmet Abicim bende oyle dusunuyorum.Fakat vurus olmazsa epeyce uzun zaman at cek yapabilirim :D
    Ama vurus olursa benimde tahminim en fazla tas patlasa 5 balik alabilirim bununla.Cunku sonucta uzeri kaplanmis gercek bir bocek :)
    Rastgele...

9. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    alabalığı bilmem ama Yayının hasyemi Diyebilirim yusufcuk böceği bu böcek ile çok yayın avlandığını duydum
    alabalıkta çok güzel iş yapacağından hiç şüpem yok

10. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Çok parlak bir fikir, tebrik ederim!! :)
    Umarım bu güzel böcek sahteniz -sahte demek en kadar doğru bilemiyorum ama- uzun süre dayanıklı olur, çok güzel balıklar alacak gibi görünüyor.
    Peki, nacizane fikrim olarak, böceğin içini alttaki pullarından girip açarak boşaltsanız ve içine sertleşecek bir sıvıyla doldursanız ve üstünü kaplasanız nasıl olurdu? Bildiğim kadarıyla böceklerin vucut boşlukları çok az organ barındırır ve genelde sıvıyla doludur. Size sahtenizin daha sağlam olmasının yanı sıra daha da ağır bir sahteye sahip olmanız gibi avantajlar sağlayacaktır.
    Tekrar tebrik ederim, saygılar. :)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ellerine sağlık Emrah, gönlündeki avlarda kullanman dileğiyle.:)

Tebliğdeki durum birkaç madde ile ilgili, aşağıya sıraladım. Tanımlara göre senin "elikopder böcügi" (Yusufcuk/Kız Böceği yöresel isimlendirme:D ) Mamul Doğal Yem sınıfına giriyor ve göllerde kullanılabilir.;) Akarsularda yassah.!!! :mad:

b) Balık yemi: Amatör balıkçılıkta kullanılan her türlü canlı veya cansız, doğal veya yapay yemleri,

d) Doğal yem: Doğadan elde edildiği şekliyle kullanılan, herhangi bir rafinasyon İşleminden geçirilmemiş ya da fabrikasyon olarak işlenmemiş canlı veya cansız organik yemleri,

g) Mamul doğal yem: Fabrikasyon, rafinasyon gibi yöntemlerle işlenip balık avı için kullanıma hazır halde sunulan cansız organik yemleri,

n) Yapay yem: Tüy ve iplikten yapılan sinekler, bir veya daha çok uçlu iğne ile donatılmış yumuşak plastik yemler, muhtelif kaşıklar, döner kanatlı yemler gibi çeşitli şekillerde ve renkteki yemleri, (Her bir yapay yem, üzerindeki tüm donanımlarıyla 1 olta iğnesi eşdeğeri olarak değerlendirilir)

(5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.

12. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    guzel bı calısma benımkılerde yolda gelır ınSALLAH :)

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler Sezai .Fakat sanirim alabalik avi yasakmis balli Abinin dedigine gore.Bundan dolayi belkide sadece vitrinlik olur,yada yasak kalkarsa o zaman kullanabilirim.Ama alabalik avina mutlaka gidecegim memlekette.Bu yemi kullanamasam bile meps yada yapay boceklerle denerim sansimi.Rastgele...

Tesekkurler.Bu arada senin fikirde cok iyi ;) :) Fakat bu bocegin icini acma gibi bir sansim yoktu.Cunku cok gevrek bir vucut yapisi var.Resmen kirilip dokuluyor.Ama o dedigin seyi aslinda baska turlu boceklerde uygulayabilirim.Rastgele...
    Balli Abi tesekkurler yorum ve ilgin icin.Madem bununla alabalik avlamak yasak o zaman bende bir amator balikci olarak bunu kullanmam Abicim.Simdilik dursun bakalim.Hem alabalik avi icin cok daha guzel sahteler satiliyor.Onlardan kullanirim olmassa ( zaten epey uzun zaman sonra giderim gibi alabalik avina)
    Rastgele...
    Tesekkurler.Senin sahteleride gormek isteriz.Rastgele...

14. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Tesekkurler.Bu arada senin fikirde cok iyi ;) :) Fakat bu bocegin icini acma gibi bir sansim yoktu.Cunku cok gevrek bir vucut yapisi var.Resmen kirilip dokuluyor.Ama o dedigin seyi aslinda baska turlu boceklerde uygulayabilirim.Rastgele...

Yöntemde öğrendim :) Tahnit sanatıyla (hayvan doldurma) uğraşan birinden öğrendiğime göre, böceklerin at kısımlarını küçük bir bölgeye eritici enzimler uygulayarak veya bildiğimiz Hidroklorik asitle yumuşatıp açıyorlarmış. içini boşalttıktan sonra da saf alkolle kurutma işlemi uyguluyorlarmış. sonrasında da istenen materyalle doldurup üstünü epoksiyle kaplıyorlarmış.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ya Balli abin ifade edemedi yahut ifadesi farklı anlaşıldı. Tebliğ maddesini bir daha okuyalım dikkatlice. Bu güzel sahtenin en güzel alabalıkları avlamasını çok isterim.:)

Balli abin kim oluyormuşda o yasak bu yasak deyip kestirip atıyor.Göllerde kullanımı için bir sorun yok abici.:D

16. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bu paylasimin icin cok tesekkurler.Fakat kimyasallarla aram hic yok.Cok yabanciyim kimyasallara karsi :D
    Tekrar tesekkurler.Rastgele...

17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Balli Abi ben yine birsey anlamadim :S :D
    Yani ben simdi bu calismayi akarsuda kullanamam mi?
    Eger akarsuda kullanilmasinda bir sakinca yok ise kullanirim,yok eger akarsuda yasak ise kullanmayip vitrine kaldiririm.Golde kullanmayi dusunmuyorum.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Madem gölde kullanamayacaksın -o niye ki o?- sahtenin ve gölün bir suçu yok, ne yapalım dursun vitrinde o halde.:)

19. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Ya abi sende valla ayıp ediyon bu sitenin %90 ı biliyor sirküleri o yasak bu yasak
    diyip milletin hevesini kursağında koyuyorsun adam doğal yemde avcılık yapmıyor sahte yem ile yapıyor o böceğin ne kokusu kaldır vede ruhu onu canlı canlı avlak yerinde tutupta kancaya takıp atsa sen haklısın yasak ama adam ölüsünü dondurmuş resmen sahte olmuş dışınıda kaplamış zaten o sahtenin ömrü nekadar olacak kanatları fazla sürmez kırılır çok hassas bende bunda bi mahsur yok
    Piyasada bunun tıpa tıp aynısı Fly sahteler var nerden bilelim bunları bu abinin yaptığı gibi yapmadıklarını ?

Son düzenleme: 31 Ekim 2010
  20. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Peki madem yasak olduğunu ezbere biliyorsunuz bana bunun bi mantıklı açıklamasını yaparmısınız bu abim alabalıkta bu elde ettiği bu sahteyi kullansa çevreye ve doğaya nasıl bir zarar verir bu sirküler nekadar doğru acaba Denizlerimizde balık kalmadı gırgır mıdır nedir onlar yüzünden bu gerçekten doğayı düşünülerek yapılmış bir tebliğ ise neden gırgır gibi sömürücü şeyler yasak değil
    bu tebliğ çok saçma buluyorum kendi adıma kınıyorum sudak,sazan kişi başı günlük 10 adet olan tüm balıklar bence çok fazla buda tebliğde yer alıyor yayın kişi başı günde 1 adet 90 cm sınır
    peki 150 kg yayın tuttu adam bu nederece normal ?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.