Halde yüzlerce kasa yasadışı balık..!

Konu, 'Genel Konular' kısmında Emrahs tarafından paylaşıldı.

1. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    ALINTI

Halde yüzlerce kasa yasadışı balık..!

Denetimde yasadışı avlanmış balıklar tespit edildi ve ceza kesilerek, balıklara ekiplerce el kondu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yavru balık avını, denizden başlayıp balık hallerine ve satış noktalarına kadar denetlemesi ve engellemesi gerekiyor.

Bugün yapılan denetim yasadışı avcılığı önleme konusunda Bakanlığın ciddiyetini gösteriyor ve bizi umutlandırıyor. Fakat bu denetimlerin denizden, balık çıkarılmadan da yapılmasının önemini Bakanlığa hatırlatıyoruz. Aksi takdirde en değerli besin kaynaklarımızdan birini kaybedeceğiz çünkü balık stokları geri dönülmez bir şekilde tükenmek üzere.

Stoklarda düzelme görülebilmesi, denizlerin bereketinin geri gelmesi için Bakanlık yasadışı avcılıkla mücadeleye devam etmeli. Gereken eğitim ve teşvikler de bir an önce verilmeli, verilirken de balıkçı nüfusunun büyük bölümünü oluşturan küçük balıkçı göz önünde tutulmalı.

Harekete geç!
    Balıklarımızı kurtarma yolunda, dev adımlarla ilerliyoruz! İşte yeniden bir araya gelmenin tam zamanı! Orfoz, lagos kurtuldu; lüfer için kara göründü..! Şimdi eyleme katıl... Göster Gücünü !!!

2. Bu ne arkadaşlar ya!
    Forumu istila ettiniz.
    Nedir bu, neye katılacağız. Kimin balığını nasıl büyüteceğiz de kime nasıl faydası dokunacak.?

3. gokhanunsal44

gokhanunsal44 Gökhan ÜNSAL

Formu istila etmedik. Av raporu alabilmek, gelecekte çocuklarımıza veya torunlarımıza bu zevki yaşatabilmek için duyarlılık gerektiren güncel bir haber paylaşımı. Katılmak gelecekteki balık varlığına fayda sağlayacak ve herkes bilinçlenecek. Kıyılarda balık avlarken kovalara atılan kraça bile sayılmayacak serçe parmağımız kadar balığı tutmanın zevkini yaşayanlara tepkimiz, bilinçli hareket edenlere değil. Sizde bu formda olduğunuza göre bilinçli olduğunuzu düşünüyorum.

4. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    paylaşım için teşekkürler, fakat bu uygulama neye hizmet eder.

Son düzenleme: 2 Aralık 2011
  5. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    ilginç...............

6. ege

ege

Favori Kamış:
    hepsi
    En İyi Avı:
    .

7. [​IMG]
    Arkadaşlar, buraya katılınca ne olacak. Nasıl bir eylemdir bu. Katılmadan evvel bilsek iyi değil mi? Yeşiller yapıyorsa sorguya suale gerek yoktur mu diyorsunuz.
    Açıklamayı buna istiyorum. Yoksa "niye küçük balıkları büyütelim bir açıklayın" demedim.

8. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    linke tıkladım şimdi, bana da saçma geldi..

Formu eksiksiz doldur, yavru balık avına karşı eyleme katıl. Senin de bir balığın olsun

Formu doldurduktan sonra balıkların büyüsün diye senin için bir adres oluşturulacak. Bu adresi herkesle paylaş.

Arkadaşların senin bağlantın ile kampanyaya katıldıkça balıkların büyüyecek. Denizler balıklara kavuşacak, sen de t-shirt veya sticker kazanacaksın.

eee sonra?

9. Crebain

Crebain Ogün

Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    Yavuz bey, bu toplumsal bir bilinç oluşturma ve konudan bihaber olan kişileri haberdar etme hareketidir. Sitenin altında "bilimsel raporlar" başlığına tıklarsanız gerekli açıklamalara ve sitenin amaçlarına ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme: 2 Aralık 2011
  10. kale124

kale124 dursun

Anladıgım kadarıyla bilmeyenleri bilinçlendirmek için .. Mesela millet kıraçanın istavritin yavrusu oldugunu bilmiyor ama büyütünce daha büyük balık olabilecegini ögreniyor ve bir nebzede olsa bilinç altına yerleşiyor. Birgün tezgahta gördüğünde '' ben bunu almam arkadaş '' yavru balık yenirmiy mişş diyecek . Hiç bir canlıyı yavruyken yemek dogru mudur diye kendine soracak ve cevabı cok net olacak.. yani bence böyle bir amaç var ortada .. Birde ödül için herkese söyleyecek, belki balık tutan biride bu sayede bilinçlenmiş olacak gibi ... :)

11. Yanlışmı anladım bilmiyorum. Forumda arkadaşlarımızın onlarca kez yayınladığı linklere biz tıkladıkça onlara tişort kazandıracağız.
    Öyle ise kınıyor, değilse özür diliyorum.

12. kale124

kale124 dursun

abi şimdi bazı konuların son sayfalarına baktımda heryere aynı mesajı yazmışsın .. Sanırım bu yaptıgın amacının dışına cıkmıs konu açmışsın iyi güzel cok hoş ama her konunun altına yazman sanki burda bilinçlendirmek dışında ön planda olan tişörtmüş gibi algılıyor insan .. İnş. amaç sadece bilinçlendirmektir . Rastgele

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Arkadaşlar, çinekopa duyulan hassasiyet, sitede çok büyük tartışmalar ve münakaşalara sebep olmuştur.Bu hassasiyete sahip konuyu açan arkadaşımızında çaparisine gelen yaprağı saldığınada şahitlik ettim.Ayrıca küçük menfaatlar peşinde koşan biri olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.Bu olayı, konuya vakıf olmayan insanların bilinç altınada yerleştirmek için yapılmış olduğunu düşünüyor ve tüm kalbimle destekliyorum.Böyle bir konununda sürekli önüme gelmesindende hiç rahatsızlık duymaz, desteğimi veririm:thumb:

14. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton

Yapılan ihbarlar balık yakalandıktan sonrası olduğu için araçtaki veya tezgahtaki balığa el koyuyorlar. 784 .TL cezası var ve bu el konulan balıkları ihale ile satıyorlar. İhaleye sadece balığına el konulan kişiler giriyor ve komik bir rakama balığı tekrar alıp satışa sürüyor. Bir nevi yasallaştırıyor. Denizde bu iş el konulması gerekiyor orayada sahil güvenlik bakıyor. Teknede balık varken yasal limit altıysa cezası kesiliyor ve yine aynı işleme tabi tututluyor.

Yani arkadaşlar al takke ver küllah. Türk yargı ve kanunlarında bir sürü eksik ve açık var. Herkes bir açığa sığınmış elbirliği ile balığın soyuna rahmet okuyorlar. İl tarım müdürlüğündeki arkadaş başbakanlığa mail atın arayın bir şeyler değişsin bu iş olmadı boyle bizimde yetkilerimiz bir yere kadar dedi. Konustuğum arkadaş bende çok üzülüyorum ve bütün dediklerine katılıyorum dedi.

Hadi bakalım burdan yakın....

15. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Bende bu ve benzeri konuların her yerde karşımıza çıkması taraftarıyım. Ne kadar çok konuşulursa o kadar çok bilmeyen insan bilgilenir, bilip de umursamayanlar elenir. Hatta belki bilinçli balıkçı sayısı arttıkça böyleleri avlaklarda olta atmaya cesaret edemeyecek hale gelirler. Belli mi olur!

16. kale124

kale124 dursun

o zaman bende destekliyor ve tebrik ediyorum konuyu açan abiyi ve heryere yazdıgı için :thumb: abi az önce yazdıklarımı sakın yanlış anlama sadece amacının ne oldugunu ögrenmek istiyordum kii '' çaparisine gelen yaprağı saldığınada şahitlik ettim '' bu cümleyi görünce anladım olayı tekrardan coook cook tebrikler ve teşekkürler :thumb: :thumb:

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Dursun kardeşim, genç yaşında böylesine bilinçli olmana çok sevindim, tebrikler...Ayrıca konuyu her yere yazan abin Gökhanünsal44 nikli abindir, o da bu konularda duyarlı bir kardeşimizdir, hoşçakal:)