Selamlar Arkadaşlar, Uzun zamandır iş yoğunluğundan fırsat bulup nihayet balığa çıkabildim. Sabah erken kalkacaktım ne yazıkki olmadı, kafamda arnavutköy vardı, kalabalık olur diye arkadaşamın tavsiyesine uyup haliç İBB sosyal tesisleri önüne gelmeye karar verdim. Gelidiğimde bölgede sadece 1 balıkçı vardı, selamlaştık benden 1.5 saat önce gelmiş, yemli atıyordu. Yardımcı oldu sağ olsun. Bir arkadaşım hafta içi aynı bölden 4 adet çinekop aldı bu haftaiçi. işte bende meraklanıp bölgeye gittim. gelir gelmez orada bulunan kişiden bilgiler aldım. Çok güzel mezgit çıkıyor dedi, livara baktım, 1 kilo cıvarı mezgit vardı, hemen kamışları açtım fileto istavrit yemliyle suya attım oltaları, bir iki vurdu, iki parça mezgit aldım benden , sona keşti, arkasından müthiş bir yağmur başladı.. Ağacın altına sığınıp yağmurun dinmesini bekledik. Havada soğudukça soğudu. Yağmur sonrasıda pek hareket olmadı zaten. Keyfim kaçtı birden evden misafir geldi telefonuyla takımları toplayıp evin yolunu tuttum. Tuttuğum iki parçayıda ardaşa verdim. Bilmiyorum mezgiti severim , sevdiğim bir balık. İstavrit ve sardalyadan sıkılanlar deneyebilir. Raporda burada bitmiş oldu. Herkese iyi akşamlar ,oltalarınız boş gelmesin.. Not: Raporlar konusunda kafama takılan birşey oldu. Okuduğum raporların çoğunda arkadaşlarımız yer bildirmiyor, soran arkadaşlardan da devlet sırrı gibi gizliyorlar. Denizlerimiz ve sahillerimiz hepimizin. Deneyimler paylaştıkça daha da güzelleşir. Siteyede bu yüzden kayıt oldum zaten. bilmiyorum paylaşımcı bir insanım , sadece yadırgadım..
Ozan ben şimdi buraya bugün sarıgazi'de Belediye binasının karşısında 15 parça lüfer aldım yazsam, siteye üye olup yada üye olmadan takip eden bazı çakallar yarın arıgazi' ye gidip balığı köküyle kazımaya kalkar, Umarım anlamışsındır niye açıktan avlak paylaşılmadığını
Murat abiye katılıyorum balık yakalıyorsak şansımızdan yakalıyoruz.O bölgeye her zaman gidersek sadece balık tutmak ıcın gideriz halbuki insan doğanın yanında balık tutmayı tercih etmelidir.Biz bir katletici değil bilinçli bir amatör avcısı olmalıyız. İyi forumlar.Hatam varsa affola.
Ozan abimizin sorusuna cevap gelmedi ? bende merak ediyorum bu zamana kadar hep midye ile avlandım tavuk göğsünü merak ettim şimdi
Belediyenin ordan lüfer çıkıyormuş... yemliyemi aldınız rapala dalan mı? bir de kaç gr kurşun takıyorsunuz
Rapor için teşekkürler, dediğiniz yer bana 2-3dk. mesafede. Kaç haftadır sardalyadan gına geldi değişiklik arıyordum ben de. Yemli avcılık çok daha zevkli.