Haliç Raporu& Güzel mezgit yapıyor

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında surfcast tarafından paylaşıldı.

1. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Selamlar Arkadaşlar,

Uzun zamandır iş yoğunluğundan fırsat bulup nihayet balığa çıkabildim. Sabah erken kalkacaktım ne yazıkki olmadı, kafamda arnavutköy vardı, kalabalık olur diye arkadaşamın tavsiyesine uyup haliç İBB sosyal tesisleri önüne gelmeye karar verdim. Gelidiğimde bölgede sadece 1 balıkçı vardı, selamlaştık benden 1.5 saat önce gelmiş, yemli atıyordu. Yardımcı oldu sağ olsun. Bir arkadaşım hafta içi aynı bölden 4 adet çinekop aldı bu haftaiçi. işte bende meraklanıp bölgeye gittim. gelir gelmez orada bulunan kişiden bilgiler aldım. Çok güzel mezgit çıkıyor dedi, livara baktım, 1 kilo cıvarı mezgit vardı, hemen kamışları açtım fileto istavrit yemliyle suya attım oltaları, bir iki vurdu, iki parça mezgit aldım benden , sona keşti, arkasından müthiş bir yağmur başladı.. Ağacın altına sığınıp yağmurun dinmesini bekledik. Havada soğudukça soğudu. Yağmur sonrasıda pek hareket olmadı zaten. Keyfim kaçtı birden evden misafir geldi telefonuyla takımları toplayıp evin yolunu tuttum. Tuttuğum iki parçayıda ardaşa verdim. Bilmiyorum mezgiti severim , sevdiğim bir balık. İstavrit ve sardalyadan sıkılanlar deneyebilir. Raporda burada bitmiş oldu. Herkese iyi akşamlar ,oltalarınız boş gelmesin..

Not: Raporlar konusunda kafama takılan birşey oldu. Okuduğum raporların çoğunda arkadaşlarımız yer bildirmiyor, soran arkadaşlardan da devlet sırrı gibi gizliyorlar. Denizlerimiz ve sahillerimiz hepimizin. Deneyimler paylaştıkça daha da güzelleşir. Siteyede bu yüzden kayıt oldum zaten. bilmiyorum paylaşımcı bir insanım , sadece yadırgadım..

2. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Sevgili Ozan mezgite tavuk göhsünü takarsan çok verimli olur hem yem bozulmaz.Rastgele..:)

3. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    çiğ mi? haşlanmış mı?

4. lockes

lockes Ersel

Ozan abi çiğ takman gerekli.Rastgele.

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Ozan ben şimdi buraya bugün sarıgazi'de Belediye binasının karşısında 15 parça lüfer aldım yazsam, siteye üye olup yada üye olmadan takip eden bazı çakallar yarın arıgazi' ye gidip balığı köküyle kazımaya kalkar,

Umarım anlamışsındır niye açıktan avlak paylaşılmadığını

6. lockes

lockes Ersel

Murat abiye katılıyorum balık yakalıyorsak şansımızdan yakalıyoruz.O bölgeye her zaman gidersek sadece balık tutmak ıcın gideriz halbuki insan doğanın yanında balık tutmayı tercih etmelidir.Biz bir katletici değil bilinçli bir amatör avcısı olmalıyız. İyi forumlar.Hatam varsa affola.

7. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ozan abimizin sorusuna cevap gelmedi ? bende merak ediyorum bu zamana kadar hep midye ile avlandım tavuk göğsünü merak ettim şimdi :confused:

8. lockes

lockes Ersel

Cevapladığım gibi benim bildiğm çiğ olması lazım.Ama pişmiş cevabı gelirse açıklamasınıda isterim :D

9. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Soruya cevap gelmiş :D :D ilk fırsatta çiğ denicem baktım olmuyor pişmiş denicem:D

10. lockes

lockes Ersel

11. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
  12. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Belediyenin ordan lüfer çıkıyormuş... yemliyemi aldınız rapala dalan mı? bir de kaç gr kurşun takıyorsunuz:)

13. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Rapor için teşekkürler, dediğiniz yer bana 2-3dk. mesafede. Kaç haftadır sardalyadan gına geldi değişiklik arıyordum ben de. Yemli avcılık çok daha zevkli.

14. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    arkadaşlar birde tavuk taşlığını deneyin hem daha sert :)