Haliç'in Sualtı Belgeseli (Belki de ilk kez izliyorsunuz)

Konu, 'Videolar' kısmında bnymnblr tarafından paylaşıldı.

1. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

2. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    supermiş cok hosuma gitti... halıcın bukadar temız oldugnu bılmıyordum

3. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    arkadaşlar vıdeo dakı yılan gıbı canlının ismi nedir bılenvarmı

4. srhtylmz

srhtylmz Serhat

Favori Kamış:
    Alba Star Falcon 3270 Erma Fishing Time 3 Adet
    Favori Makine:
    Alba Star Lord 40 4 Adet
    En İyi Avı:
    Yayın Balığı 7.260
    vay be haliç yaşıyormuş gerçekten ellerine sağlık abicim bu arada...

5. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    hani altınlar nerde :))
    istanbul efsanesi haliç..
    paylaşım için teşekkürler, haliç sanırım giderek daha da güzelleşiyor..

6. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Videoyu dikkatli izlememişsin anlaşılan iğne balığı :) .

Paylaşım için teşekkürler yanlız ben neden o kadar çok midye var onu anlamadım :) . Hiç deniz tabanı görünmüyor alabildiğine midye .

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    midyeler suyu filtre ederek yaşar muhtemelen suyun kirliliğindendir.bol olmalar..

suda serbest haldeki partiküller dikkatinizi çektimi??? her tarafta var ışık vurunca gözüküyor.. acaba nedir bunlar?

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Haliçte yüzermisin ??:) :)

9. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    yuzmem tabiki :)

10. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Denize verilen kirlilik önce denizi besliyor. Bu beslenme güneş enerjisiyle birleşince alg yoğunluğu başlıyor. Suyun yeşermesinden bu belli. Bu yeşeren suyu midyeler bir güzel süzüyor.

Serbest haldeki partiküller ise dipte yığışan "alg" lerin topaklandıktan sonra akıntıyla dağılmaları sonucu oluşan görüntü. Tabi onlarla belenen deniz pireleri de var.

Çıkarttığım yosunlar içinde bir sürü deniz piresi ve deniz böceği var. videoya bakılırsa denizsuyu gayet berrak.
    http://www.youtube.com/watch?v=BmbboZhSQIM&feature=related

Son düzenleme: 29 Ağustos 2011
  11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sevgili Bünyamin...Haliç temizmi diyorsun bu videoda..?

bir zamanlar bakanın biri radyasyonlu çay yoktur diye habire çay içerdi..yetkilere bakarsan???

http://www.videomaximum.com/play__v...ya-ege-nin-sualti-guzelliklerini-gorecek.html

bence temiz deniz bu..

12. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Burada Haliç'te yaşamın başladığına vurgu yapılıyor. Bir zamanlar Balat kısmının pislik yığınlarından adalaşmaya başladığı Ayvansaray'daki köprünün altındaki kısmın bataklığa dönüştüğü bir bölgeden bugün dipyapısı midye dolan bir Haliç'ten bahsediyoruz. Burada vurgulanmak istenen Haliç'te artık yaşam başladı. Yoksa Haliç, yüzülecek yer değil. O apayrı bir şey.

Fakat Temiz Deniz dediğimiz hadise de tek başına balık varlığına yeterli değil.
    mesela
    Ege ve Akdeniz'de tutulan balık miktarı neden az da balığın çoğunluğu Karadeniz'de
    Çünkü Ege suyu oksijen bakımından zengin olmasına rağmen nitrat ve mineral içeriği bakımından zayıf. Bu yüzden balık az.
    Karadeniz'e akarsu ve nehirlerin taşıdığı besleyici elementler ve kirlilikle gelen nitrat denizde alg fitoplankton oluşumunu artırıyor. fitoplankton zooplanktonları zooplanktonlar da hamsi çaça, istavrit gibi yemik balıkları onlarda lüfer palamut gibi yırtıcıların nüfusunu zamanla artırıyor. Bu durum denizde, ötrofikasyon sürecine kadar yararlı oluyor. Ötrofikasyon sürecine gelindi mi bu sorunu yaşayan bölgelerde balık anormal azalıyor. Bu da ayrı bir hadise

13. brkp

brkp Berkay

Öncelikle herkese merhaba ismim Berkay 22 yaşındayım öğrenciyim aranıza yeni katıldım, bu sitede ki ilk mesajım. Yaklaşık 7-8 senedir bende kendi çapımda (genellikle haliç çevresinde) hobi olarak balıkçılık yapıyorum... :) Bende bir Haliç sakini olarak hep Haliç'in sualtı yaşamını gösteren bir belgesel arıyordum sayenizde izledim, teşekkür ederim. Belgeselde gördüğüm şeyler beni bölge sakini olarak gerçekten mutlu etti ve umuyorum ki daha da iyi olacak, Haliç'te biyolojik çeşitlik iyice artacaktır... Biliyorsunuz Haliçte ki biyolojik çeşitliliği arttırmak adına İSKİ'nin de yaptığı bir çalışma var... Boğazdan Haliç'e Deniz suyu tüneli adı altında... Aşağıda ki adreste de görüldüğü üzre; http://www.iski.gov.tr/web/statik.aspx?KID=1001138
    Bu ve bunun gibi çalışmalar meyvesini verecek Haliç eski günlerine dönecektir diye umuyorum... Zaten son yıllarda yapılan temizleme çalışmaların meyvesini aldık ki bugün galata köprüsünde hatta unkapanı köprüsünde lüfer, levrek, istavrit, palamut mezgit, zargana, izmarit, eşkina gibi daha bir çok değerli balık türü avlanabiliyor. Yalnız tüm bunlara rağmen ne yazık ki Unkapanı köprüsünün Haliç'e bakan tarafından itibaren ilerledikçe pek balık türüne rastlanmıyor. Özellikle haliç'in Eyüp, Sütlüce, Ayvansaray, Hasköy, Balat, Kasımpaşa gibi daha sığ tarafta kalan ve Boğaz'dan uzak bölgeleri tamamen kefal yatağı olmuş durumda ve başka balık türleri ya yok yada yok denecek kadar az. Açıkcası bu durum beni rahatsız ediyor. Mesela ben Haliç'in Hasköy semtinde yaşıyorum ve evimin denize uzaklığı sadece ama sadece 300 metre. Ama ne yazık ki burada kefalden başka balık yaşamadığından avlanmak için Unkapanı yada Galata köprüsüne gitmek zorunda kalıyorum. Aslında bu duruma pek anlamda veremiyorum, Haliç'in bir tarafında Lüferler, Palamutlar,Levrekler avlanırken diğer tarafında kefalden başka balık olmaması gerçekten ilginç. Tabi gönül isterki kendi evimizin önünde balık tutalım başka semtlere gitmek zorunda kalmayalım, öğle yemeğinde evimize dönelim, ihtiyaçlarımızı giderim sonra tekrar gelelim vs. :) Ama nedense bu olmuyor. Bununla ilgili tek umudumuz iskinin bu projesinin hayata geçmesi, dört gözle bunu bekliyoruz :)

14. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı