Başlık enteresan değilmi, ustalar hemen anlamıştır. 18 Aralık sabahı erkenden Haliç sahiline indim. Mekanda haliçi iyi tanıyan usta balıkçılar var, güneşin doğmasını beklerken ateş başında sohbet ettik. Ortam harika, rüzgar yok, hava buz gibi. Geçen yağan yağmur sonrası Alibeyköy barajından su bırakmış İSKİ. Suyun rengi acaip değişmiş, bulanık göl suyu gibi olmuş. Üstadlar "bugün pek bişey çıkmaz, istavrit bu suda boğulur" dedi. Ben bunun ne anlama geldiğini düşünürken birazdan gün doğdu ve şaşırıp kaldım. Tatlı suyu yiyen istavritler, sardalyalar yalpalayarak su üzerinde zıplaşıyor, şıpır şıpır sesler çıkarıyordu. Karabatakların sürüler halinde gelmesi gecikmedi, gözümüzün önünde acaip ziyafet çektiler. Yer gök istavrit olmuş. Neyse, oltayı yemleyip saldık, çinekop ölü yeme pek bakmıyor, Haliç ağzına kadar istavrit dolmuş, kim bakar mantarın ucundaki yarım yeme. Tek çinekopu aldıktan sonra fazla uğraşmadım, çapariyi çıkarıp İstavrite döndüm. Üsküdar Cengiz'den aldığım yeni çapariyi denemenin tam sırası. Aman Allahım, çapariye saldırı var. Kurşun Halicin dibini göremedi. 2 saatte 2 kilo (yarısından fazlası iade). Yakında büyür keratalar... 2 kişi de dev gibi mezgit çekti. Bir dahaki gidişimde mezgite özel ilgi göstereceğim. Çünkü hayatımda gördüğüm en büyük mezgitlerdi. Sonuç, Haliç'e tam puan.
Haliç'te bu tabloları görmek çok güzel. Bedrettin Dalan belediye başkanı iken, haliç'i gözlerinin rengi ile aynı renk yapacağnı ve denize girileceğini söylüyordu. Simdi boğazdaki gibi balık yaşıyor. Demek ki belediyeler iyi şeyler yapmışlar arada bir de olsa.
güzel avınız ve halicin bereketi daim olsun . mezgite en güzel yem istavrittir. 4 hatta 2 numara iğne ile hemen yemlli bir takım ayarlayıp mezgit yakalayabilrsiniz.
Hüseyin merhabalar, tekne ile avlananlar da var mıydı? Yaklaşık iki ay önce, Fatih'te kaldığım beş gün boyunca günün her saatinde yaklaşık 15 teknenin Haliç'i mesken tuttuğuna şahit olmuştum. Fotolarda göremeyince merak ettim. Selamlar.
Siz balıkları çekerken ben de oradan geçtim çevreyoluna bağlanmak üzere.Fotoğraf için güzel ışıkla malzeme ve bolca balık vardı.Avınız için tebrikler. Geri saldıklarınız ve paylaşımınız içinse teşekkürler.Rasgele.
Bende dün o ilk resimde arkadaki burunda balık tuttum. adamın biri yanımda 5 dk. da bir çinekop aldı bizde tık yok Biraz istavrit alıp yerimizi değiştirdik sora. Ama dün istavritlerde bi tat vardı sebebini bilmiyorum baraj suyundan olabilir mi ?
Ya usta oldu mu bu simdi! Benim can damarima bastin... Benim onceden en cok takildigim yerler idi oralar ve iskelenin yani. Ortam harikadir.Hele heleee... Cok sagolasin bu anilari bende tekrar canlandirdigin icin.Avin daim ola,rastgele...
Engin abi bu bahsettiğin takım çapari tarzı çok iğneli takım mı ? hani geceleri galatadan istavrite karides takılıp bırakılan cinsten mi yok sa mantarlı dip takımları gibimi. Sormamın sebebi mezgitin dip balığı olması.
Bunlar İstanbul ve haliç için çok güzel görüntüler bence.Seneler varki çok yakın olmama rağmen, bir türlü gidemedim İstanbul'a.Zaman zaman bol balklı haberler almak çok güzel, rasgelsin.
Hüseyinciğim güzel fotoğraflar ve bilinçli avcılığın için tebrik ederim. 5 tane çekiyorsan 1'ini alıp 4'ünü iade ediyorsun. Haliç kıyılarında bol miktarda bohçacı da görmüşsündür bu arada eminim.
bir yerde okumustum. istanbul icin dusunulen bir proje. halicin son buldugu noktayi kagithane tarflarindan felan bebek koyuna birlestirim yapay bir suyevs kanali modeli bir manhattan yapalim halictete kirlilik olmaz su devri daimi olur diye.. bilmem sadece bir fantezi mi yoksa birgun uygulanirmi bilemem ama olursabalik populasyonunda bir artis olacagini dusunuyorum... ama istanbula 93 yilinda geldigimde halicin kokusundan sehreminide bile pencereleri acamazdik.hemde kis ayinda ..simdiki durumu daha iyi...
Bu proje gerçek, hatta ilk adımları atıldı bile. Kağıthane Deresi’ne Boğaz suyunu pompalayacak sistemin tünelleri inşa edilmeye başlandı. Yakında Haliç sahillerinin Boğaz sahillerinden bir farkı kalmayacak. Bunu herhalde en iyi Oyuncu Kenan İ. ile Yönetmen Sinan Ç. biliyor olmalı ki ofislerini Haliç sahiline taşıdılar, ve o bölgede epey bir emlak da aldılar. Neyse konu dışına taşmayalım. Haliçin geleceği çok parlak gözüküyor.