Yendiği zaman halisünasyon gördüren bir çipura türünün küresel ısınma nedeniyle İngiltere sahillerine kadar geldiği belirlendi. (Metin Güneş / CNN TÜRK / Londra) == Normal olarak Afrika açıklarında bulunan Sarpa balığı Çipura’nın halisünasyon gördüren bir cinsi. Normalde Akdeniz ve Güney Afrika’nın ılık sularında rastlanan çipura türünden bir balık Manş Denizi’nde İngiliz balıkçıların ağına takıldı. Balığı yakalayan Andy Giles, altın çizgileri sayesinde hemen farkedilen balığın önce ne tür bir balık olduğunu anlayamadığını söyledi. Giles, “Trolle kızıldil balığı avlıyorduk ve günün sonunda ağları çektiğimizde bu çizgili balığı farkettim. Daha önce hiç böyle bir balık görmemiştim ve fotoğrafını çektikten sonra internette bulmaya çalıştım.” “Daha sonra balığı bir kutuya koydum ve göstermek için uzmanlara götürdüm. Şimdi yendikten sonra nasıl bir etki yarattığını öğrenmiş bulunuyorum. Belki de şehre götürüp gece kulübüne gidenlere satsaydım iyi olurdu!” dedi. Uzmanlar sarpa balığının Tenerife, Malta ve Kıbrıs açıklarında yaygın bir şekilde rastalanan bir tür olduğunu ama bu kadar kuzeye geldiklerinin çok nadir görüldüğünü söylediler. Deniz ürünleri uzmanlarına göre sarpa gibi plankton yiyen bu balıklardan bazılarının başları ve gövdelerinin başka bölümleri yendiğinde yiyen kişide halisünasyon gördüren bir tür balık zehirlenmesine yol açıyor. Yedikten birkaç dakika sonra güçlü bir şekilde halüsünasyon gördürüyor ve bu durum günlerce sürebiliyor.
Okuyunca gülmekten kırıldım.Adam ne güzel demiş keşke gece kulüplerine satsaydım diye.Hakikaten inşallah gelmez ama Türkiyede bu balık çıksa acayip piyasası olur kafa yapan balık diye..
Emre sende bu satma işine amma kafayı taktın.Bir şeyi 40 kere söylersen tuttuğun balıkları satmaya başlarsın bilesin
Yanlış anladınız Halil abi haberde geçiyordu bende onu söylemiştim ve de başka nerede satma lafını geçirdim ? Affola geçiripte unutmuş olabilirim.Büyükülüğünüz.Affedin.
bir tanıdık anlatmıştı ayaküstü muhabbette. yurtdışında arkadaşının arkadaşı (nınısının nınısı) varmış derisi kafa yapan kurbagalardan evinde besleyip satıyormuş. eğer gercekliliği varsa bu işe giricek girişimcilerde olucaktır
İyide, sarpa halüsinasyon gördürmez ki? Denizlerde bir istilacı yosun var, bizim kıyılarda henüz yok.. Bu yosunun böyle bir etkisi var. Eğer bu yosundan yemiş bir sarpa yakalar ve yerseniz, o zaman bu durum ortaya çıkabilir sadece.. Yoksa, sarpa bizim buraların malum bir balığıdır malum..
. Elin İngilizi muhtemelen bir Türk arkadaşıyla Anason eşliğinde yemiştir. Eee bünye alışık değil tabi. Önce halusilasyon.Sonrasını bilemem. İşler sarpa sarmıştır.
amman dikkat, yeni çıkan yasaya göre rakı&balık&peynir&kavun aynı karede yer alamıyor, haberiniz ola,birde bundan dolayı ceza yemiyelim
değiştirmenize gerek yok bu yasak sadece rakı üreticilerinin verebilecekleri reklamlara getirilen bir kısıtlama HENÜZ biz dahil değiliz,