Merhaba bu pazar çanakkale / Kepez Plajında bir abimizin yaptıgı kıyıdan denizin ortasına dogru 25- 30 metre duba nın ustunden avlanıcaz. Elimde çok eskilerden kalma ve hıc kullanmadıgım bir sahtem var resımlerını cektım fakat suan yukluyemıyorum Üstteki 1 ve 2 . balıga benzeyen Tam tamına hamsi boyutunda belkı ondanda ınce olabilir bir sahte balık var. Gideceğim yer çok fena bir akıntılı yer. su durmadan sürekli akış halinde Denizde yüzerken oldugun yerde kulac atıyorsun resmen o derece. Bu sahteyi kullanabilirmiyim burada düşüncesine kapıldım fakat uygunmudur hiçbir bilgim yok. Geçen pazar giden orada avlanan arkadaslar sanırım seytan oltası ıle oltayı akıntıya bıraktıklarını ve böyle balık tuttuklarını karagoz çipura ve zarganaların oldugunu söyledi. Bu sahteyi akıntıya salsam kendı yüzüyormuş gibi davranıs sanırım. Kullanılabilinirmi bu şekilde? Kullanılırsa ne tür bir avlar olur ? Yada kullanım şekli nasıldır kursun baglamalımıyım ?
akıntıya bırakırsan iş yapmaz bence hatta misinaya dolaşabilir at çek deneyebilirsin dalga çok olursade sahtenin bir metre gerisine 20 gr kurşun bağlayıver
çok zor bir soru olmuş hedef balığına göre sahteni seçmelisin, akıntı kuvvetliyse sahten gr olaram bence ağır olmalı, sahteleri suya bıraktım kendıleri yüzerle diye birşey yok bence, sahteyi sen yüzdürmelisin. zargana için ipek al zargana topundan sonra 2 kulaç misina bağla at çek derim. cupra ve karagöz için sana tavsiyem kurt veya tavuk eti kullan. rastgele