Hamsi için gittiler, 100 köpekbalığı ile döndüler

Konu, 'Genel Konular' kısmında rapalacikral tarafından paylaşıldı.

1. rapalacikral

rapalacikral ali

Ordu'da hamsi avına çıkan balıkçıların ağına 100 köpek balığı takıldı.

Gülyalı Balıkçı Kooperatife bağlı bazı balıkçılar sabahın erken saatlerinde hamsi avı için denize açıldı. Kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra ağlarını denize bırakan balıkçılar daha sonra ağları toplamaya başladı. Ardından ağlarını çekmeye çalışan balıkçılar bir anda ağlarının ağırlaştığını fark etti.

İŞTE BÖYLE DÖNDÜLER / FOTO-GALERİ

Bunun üzerine ağlarını kontrol eden balıkçılar ağlarına köpek balıklarının takıldığını gördü. Ağlarını toplamaya devam eden balıkçılar yaklaşık 100 köpek balığını kayıklarına alarak kıyıya döndü.

Konuya ilişkin Gülyalı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam, “İlk defa balıkçılarımızın ağına bu kadar fazla köpek balığı takıldı” dedi. Köpek balıklarının ne türde olduklarını tam bilemediklerini ifade eden Sağlam, “Köpek balığı yakalayan balıkçılarımız da çok şaşkın. Çünkü bu kadar fazla köpek balığı ile karşılaşmamışlardı” diye konuştu.

Köpek balıklarının 1.5 ile 2 metre arasında değişen boylarda olduğunu anlatan Sağlam.............

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22498822.asp

alıntıdır.

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

yazık olmuş abi balıklara

3. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Yazık olmuş balıklara bencede.Boşu boşuna yakalanmış hayvanlar.Ama benim dikkatimi oradaki bir yazı çekti.
    ''Küçük balıkları,hamsileri köpek balıkları yiyor.Bu hayvanları yakaladığımız için mutluyuz.'' Böyle bir mantık olabilir mi acaba?
    Peki köpek balığı yeniyor mu?

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Kedi kopek mamasi balikcilarin masrafi cikti.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    yakalamasalar iyiydi, yazın yakala bırak yapacaktık biz oysa, neyse.

denizde bunlardan çok. ama, teknik olarak şubatta karadenizde olmaları biraz ilginç. bunlar sıcak suyu sever genelde.

6. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Katliam yapmışlar. Hamsi yiyen köpekbalıklarını hamsi popülasyonunu azaltıyor diye tuttuğuna sevinen zihniyete söyleyecek söz bulamıyorum.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hamsi çeviriyorum diye köpekbaligi sürüsünü çeviren reisin sonara bakan gözünün korneasini öpeyim. Ne göz varmis aga. O reis meslek degistirsin, mesela bahçivanlik falan uygundur.

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Artik bugunden sonra uc, bes ay konserve ton baligi alip yememek lazim... ya da presle ton baligi gorunumu verilmis, kimyasal koruyucularla tatlandirilarak ton baligi diye yutturulan katisik deniz urunu (bilhassa da kopekbaligi ve yunus eti) mi demeliydim?!! :eek: hihi

Bu benim tahminim filan degil, sektorde bircok markada calismis Gida Muhendisi bir arkadasimdan aldigim bilgi. :( :mad:

9. GencoGnc

GencoGnc Genco

Doğrudur.

Tanıdığınız balıkçı varsa sorun bakalım köpekbalıklarını nereye gönderiyorlarmış.

Şehrini söyleyeyim; Çanakkale. Çanakkalede ne konservesi yapıyorlar? Efendim???