Hamsi ile Kıyıdan Balık Avı Trabzon...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında levrekavcısı61 tarafından paylaşıldı.

1. levrekavcısı61

levrekavcısı61 Ekrem

Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Şeytan Oltası ve Hamsi İle Kıyıdan Balık Avı Trabzon...

Şeytan oltası 1:.(0.10 dan 0.20mm) kalınlığı kadar misina ucuna 10 numara siyah çapraz iğne eğer yüzey suyu akıntısı var ise kancadan 10-15 cm geriye pirinç tanesi kalınlığında yaprak kurşun takılarak hazırlanır.

Şeytan oltası 2:Lüfer yada cinekop avında kullanılacak ise iğne 1 numara uzun saplı beyaz olmalı ve misina kalınlığı 0.20-0.30 mm kalınlıkta hazırlanır.

Şeytan oltası ile avlak yerleri: Liman içleri,İskele çevresi,kayık üzerinden genelde 10 metre kadar ileri olta atılarak av yapılır.

Kullanılan yem :Genelde 1cm lik hamsi filetosuna yada(İstavrit,Zargan kuyrugu) kancayı 2 yada 3 defa geçirerek olta hazır hale gelir.Kendi tecrübelerimden şunu söyleyebilirim hamsi ile bütün balıkları yakalamak mümkündür artık ekim ve kasım ayı geldi boru kurdu kullanmıyoruz artık sadece mavruş(eşkina) avında almanızı öneririm.

Hamsi ile yakaladığım avlar: Yer Trabzon Faroz (Ekim,Kasım 2009) Karagöz,İspariza,Zargan,İzmarit,Kefal,Sarıkulak,İs tavrit,Barbun.

Şeytan oltası kullanım şekli:Su yüzeyine atılan olta 3-4 dakika da bir tekrar toplanıp tekrar atılarak yemin suyun yüzeyinden dibe batması için yeterli bir sure olup yüzeyde zargan ve ortalara doğru kefal istavrit ve dibe doğru izmarit ispariza karagöz avı yapılarak kullanılır şeytan oltasını dipte beklet meyin at çek yaparak yemin salınım hareketi ile batması verimli bir av için gereklidir.

Şeytan oltasının yanında kamış ucuna bir top ve toptan sonra 2 metre 0.12 hayalet misina ucuna 10 numara siyah çapraz iğne bağlayarak zargan ve istavrit avını daha verimli hale getirebiliriz yani iki olta birden kullanın, aynı anda avlanmak için zaman var zaten.

Trabzon’da imkanı olanların sabah erken saatlerde havanın karanlık olduğu an Akçaabat iskelesinden yada Yomra limanında avlanmaları levrek,Kofana,Somon balığı için bu olta ile nadiren olsa yakalama şansı bulabilir kasım ayı içinde birde yanınızda her zaman bir kepçe bulundurun.

Trabzon Faroz limanı kıyıdan balık avı ile ilgili 1 günlük sabah 3 saat ve aksam 3 saat olmak üzere av fotoğraflarımı yayınlıyorum (Kasım 2009 bir Pazar günü ) toplam Balık adeti 45 tane izmarit 6 tane sarı kulak 12 tane zargana 10 tane istavrit 1 tane ispariza 1 tane karagöz.

http://img69.imageshack.us/img69/3426/ekremfarozlimantrabzon4.jpg
    http://img175.imageshack.us/img175/3426/ekremfarozlimantrabzon4.jpg
    http://img257.imageshack.us/img257/3426/ekremfarozlimantrabzon4.jpg
    http://img175.imageshack.us/img175/1719/ekremfarozlimantrabzon4n.jpg
    http://img406.imageshack.us/img406/9718/ekremfarozlimantrabzon4e.jpg

Son düzenleme: 21 Kasım 2009
  2. LapinCash

LapinCash

Döktürmüşsün be Ekrem abi.Mükemmelmiş.

3. OPTİK1907

OPTİK1907 GÖKHAN

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURF +OKUMA
    En İyi Avı:
    DAHA EN İYİ AVIM OLMADIİİİ
    eline emeğine sağlık...Özellikle şeytan oltasını öğrenen eli boş dönmez diye düşünüyorum..

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel bilgiler, bereketli bir av. Tebrik ederim.

Ekrem merak ettim; Somon dediğiniz balık 2/2 nolu Amatör Balıkçılık tebliğine göre avlanması yasak olan, Deniz alası Salmo trutta labrax olmasın sakın? Ve özellikle Kasım ayında mı iskele ve limanlara yanaşırlar? Sair zamanlarda nerelerde eğleşir bu “somon”lar?

Selamlar.:)

5. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Karadenizli olarak bir cevap vermek isterim.

Bu balıktan 2 çeşit mevcut ;

1- Suni Ala
    2- Doğal Ala

Karadenizde artık bütün kıyı şeritlerde balık çiftlikleri mevcut ve bunla birlikte kafes patlamaları da mevcut. Ben bu türün yasak olduğunu bilmiyordum yakaladım ve salmadım ! Çünki liman içinde havuz karayel sebebi ile patladı ve balık limanın içine yayıldı 3 numara kaşıkla kilo üzeri alalar yakaladık. Sadece ben değil ya herkez.Şu anda yakalasam salarmıyım salmazmıyım bilemiyorum :D . Ama bildiğim bir şey var orduda , samsunda , trabzonda ne zaman kafes patlarsa sadece o zaman ala yakalanıyor ve düşüncemde bunların yakalanması oldukça doğal ve zararsız gözüküyor.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bilgiler için teşekkür ederim Cem.:)

Sanırım, konu biraz farklılaştı. Deniz içindeki kafeslerde yetiştirilen alalara ait bir foto eklemen mümkün mü? Endamına, boyuna bir bakmak isterim. :rolleyes:

7. levrekavcısı61

levrekavcısı61 Ekrem

Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Sayın Balli, Ahmet cem arkadas guzel anlatmıs somon balıgı kafeslerden kacan somonlar karadenizde yayılmaya baslamıs ortalama agırlıgı su an icin 1.250 ile 1.50kg arasında yakalayan gordum, bu balık ıcın ozel olarak ugrasmadım daha ayrıntılı bılgıyı arkadaslara sizin icin sorarım. Kafes somonuna ait internette buldugum bu foto size yardımcı olacaktır.Balıkhanelerde bol miktarda bulunmaktadır ve oldukca lezzetlidir.Not;Trabzon yomra ilcesinde somon kafesleri var her ne hikmetse bu balık denize kacsa bile bir sekilde kactıgı kafeslerin bulundugu cevreye tekrar geliyor.

http://img696.imageshack.us/img696/8140/karadenizsomonu.jpg

Son düzenleme: 22 Kasım 2009
  8. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Buyur nuri abi bu resmi ben kendim başka bir site için balık tanıtımı amaçlı çekmiştim. ( reklam yoktur :D numaralara aldanmayın :D )

Uzunlamasına Duran Balık

Deniz alası tatlı su alasına nazaran siyah noktaları daha belirgindir. Tatlı su türünde Gökkuşağı adı alan ise adından da geldiği gibi üzerinde gökkuşağını andıran turuncuya , kırmızıya çalan renkli çizgiler barındırır.

Diceksinki cem doğal la suniyi birbirinden nasıl ayırt ediyorsun .

Cevabımda ilk cümlemde olduğu gibi ne zaman kafes patlarsa o zaman denizalası yakalıyoruz olucak :)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ekrem’im Deniz somonu diye verdiği linkteki kuşaklı balık, bizim tatlısularda sıkça rastladığımız bir tür gibi geldi bana. “uzunlamasına duran balık”ta bu kuşaklar yok sanırım. Ya da fotodan seçemedim. :)

Son düzenleme: 23 Kasım 2009
  10. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

tarkan abi oda güzelmiş be :D gülger gülger

11. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Yok nuri abi mavi , gri ton üzerine siyah noktalar. Resim biraz geniş almak amacı ile geriden çekildi :)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Anladım.:)

Demek ki önce Ekrem'le mutabakata varmanız gerekiyor.:rolleyes:

13. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    off be abi bu yaz gelemediğim memleketimin balık avını görünce efkarlandım üstelik kaç aydır balık tutucam diye uğraşırken adam gibi aldığım balık sayısı 2-3 geçmezken böyle bir rapor görmek. gerçekten morelmen çöktüm şimdi.

gerçekten çok güzel bir rapor. tebrikler...

Not: Trabzondaki evimiz trabzon merkezde kuruçeşmede eşimin evide meydanın ilerisindeki meyve sebze halinin ordaki halk bankasının oralarda... :(

14. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Tebrikler Ekrem abi.

15. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    ya farozu okumadım tamammı resmimi görnce dedimki yaw haburasida ayni benm bizim farozda balık tuttugum limana benziyy :D ordan hep kefal tutardım dedimm sonra bi bakım faroz yazıo :D:D