Hamsi mi istavrit mi?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Dogukandogukan tarafından paylaşıldı.

1. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

Herkese merhaba, iyi seneler

Son günlerde galata daki raporlardan gördüğüm çinekop sarıkanat için yem olarak hamsi kullanılıyor fakat forumlarda hep söylenen istavrit fleto.... youtube videoları falan hep istavritin iğneye takılışı şeklinde... hamsili avın takımı mı farklı? aynı ise neden bu aralar istavrit yerine tercih ediliyor?

Teşekkürler

2. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    daha güzel koktugu için daha iştahlı saldırıyor....

3. rko

rko mustafa

Köprü haricin de uzak atışlarda hamsi dağıldığı için kullanılmıyor bence de güçlü bir yem ama sadece köprüde :)

4. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    hamsi koku açısından çok cezbedici c.tesi gece çok kenarda olmama rağmen ilk atışımda sarıkanat aldım köprüden bir daha uğramadı ama orta kısıma yakın olanlar alıyorlardı

5. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    DİKKAT İLE SORUN DEĞİL....

YENİ YIL A GİRİYORUZ ÖNCE HERKESİN YENİ YILINI KUTLARIM.HUZUR,SAĞLIK,MUTLULUK,BEREKET DOLU OLSUN DİLİYORUM....AMA BOLLUKTA OLSUN...///HAMSİ TAZE OLDUĞU SÜRECE GÜZEL YEMDİR..UFAK SARDALYA DA ÖYLE ...AMA UZAĞA ATAMAZSINIZ(ŞAHSEN GEMLİKTE LURE MANİA 3 MT İLE MANTARLI TAKIMI 65 GR.İLE 50-55 MT.CIVARI ATIYORUM...AMA KAMIŞIN SINIRLARINI ZORLAYARAK)EĞER BULMA ŞANSINIZ VAR İSE ORTA İRİLİKTE "GÜMÜŞ"HEPSİNDEN DAHA İYİ RANDIMAN VERİR...TAKIMI 3 İĞNE YAPMAK YEMİ DİİKKATLE TAM KILÇIĞINDAN İĞNEYİ GEÇİREREK TAKMAK SAĞLAMLIK SAĞLAR...YEMİ TAKMADAN KUYRUĞU KESİN..SON İĞNEYİ TAKTIKTAN SONRADA KAFAYI KESİN...BUNLAR BENİM TAVSİYEM...AMMMAAAA EN ÖNEMLİSİ TÜM DİŞLİLER MERADA YEMİ NE İSE ONA DAHA ÇOK GELİR....O NEDENLE LEVREK OLSUN ,LÜFER OLSUN KARNINA BAKARIM...FAYDASINI ÇOK GÖRDÜM...BİR LEVREĞİN MİDESİNDEN DAHA TAM ÖLMEMİŞ MAMUN ÇIKMIŞTI..O SAYEDE BİR MAMUN YERİ KEŞFETMİŞTİM...NEYSEE RAST GELE CÜMLE BALIKÇILARRRR......SEVGİLERİMLE....:thumb: :thumb: :thumb:

6. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

herkese yanıtları için çok teşekkür ederim çok aydınlandım gerçekten... anladığım kadarıyla yem için hamsi kullanılacaksa filetosu çıkmıyor bütün takılıyor..filetodaki gibi her iğneyi 2-3 tur geçiriyor musunuz?

7. balikoltasi

balikoltasi Birol

İri ve taze hamsi olacak. Filetosu çıkarılacak. Bütünde kullanılır da köprüdeki 2 köstekli ufak mantarlı takımda yaprak kullanılır. Takım da kibar takım olacak. Yoksa hamsi dağılır.

8. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    dişlilerde bıktı istavritten boğazda dolu haliyle hamsi daha çekici geliyor

9. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

anladım teşekkürler