Hamsi yemek bu kadar üzücü olur mu?

Konu, 'Genel Konular' kısmında ooztekin tarafından paylaşıldı.

1. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Ankarada ikamet ediyorum. Halden Haftasonu hamsi aldım ve içinden bakın ne çıktı..idk

Üzüldüm..Çünkü zaten çok nadir bulunan bir canlı diye biliyorum.Ayrıca ben denizatı dipte olur diye bilirdim..hamsi ise yüzeyde nasıl olur da ikisi bir araya gelir onu da anlayamadım .Ne yapayım bilemedim.Annem görmek istediğinden şimdilik kilitli poşette buzlukta duruyor..

2. karetta

karetta okan

limanda hamsi ağlarında yerlerde su üstünde ölü halde yüzlerce görüyorum bir ara kurutmuştum hamsi ağlarına nasıl yakalndığı ve türün popülasyonu konusunda ustalar illaki bilgi verecektir acemi ve çaylak bir amatör balıkçı oalrak aklımdan geçen birşeyi söylemem sonucu azarla karşılaşabilrim en iyisi ustalar bilir.

3. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Hamsilerin içerisinden genelde çıkıyor bir ara bende kurutmuştum ama nereye gitti bilmiyorum.

4. balikoltasi

balikoltasi Birol

Gırgır ağları hamsiyi yakalarken sadece orta suyu çevirmez. Ağın altını kapatırken dibi de adeta trol gibi süpürür.

5. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Kurut sakla hatıra diye. Bende de var bir tane, çocukalr yakalamıştı; yıllardır saklıyoruz bir şey de olmadı. Çokta nadir bir şey değil sanırım ama çok zarif bir canlı..

6. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Üzülmenize gerek yok çok nadir bir canlı değil, büyük gırgırların son teknoloji balık bulucularla yaptıkları katliam devam ederse asıl o yediğimiz hamsiler "çok nadir bulunan canlı" kategorisine girecek bu gidişle..

7. nidya78

nidya78 Aydın

Teke süzerken bol miktarda çıkar. Üzülmeyin bildiğim kadarıyla çok nadir olan bir şey değil. Yada biz çok şanslıyız. :D

8. YAŞAR TAŞKIN

YAŞAR TAŞKIN yaşar taşkın

Favori Kamış:
    OLTA
    deniz atının daha çok temiz sularda yaşadığını biliyorum demekki denizlerimiz temiz gırgır ve trollar böyle dipleri kazıyıp yuvaları balıkların yumurtalarını bozrsa biz balığı zor bulucaz büyüklerimde duyduğum kadarıyla bir lüfer sürüsü veya bir palamut kefal sürüsü bir balığın yumurtasından olanmış bir sürü diğerine karışsa bile ayrılır bi defada tonlarca balık tutulduğuna göre demekki 5 yıl yasak getirsen tam anlamıyla balık bolluktan kıyıya vurur tahminim

9. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Deniz atı ne kadar narin ve kırılgan görünse de Haliç'te bile yaşayabildiğine göre dayanıklı bir tür olmalı. Bu hayvancağızın en büyük düşmanı Çinliler. :yell: Şifa niyetine tükettikleri bu hayvanı her yıl tonlarca avlıyorlarmış.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Nazik hayvan diye biliyorum. Hatta gazetede ' sonunda haliçte deniz ati tekrar görüldü ' diye haber yapilmisti seneler öncesi

11. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Merhaba,

Ben sıklıkla değil hiç görmediğim için narin bir tür diye biliyordum..Keşke ağdan kaçabilseymiş..:rolleyes:

Kaya tuzu dolu bir kapak içine koydum bakalım nasıl kuruyacak.

Hamsileri alırken 5 TL ye çinekop vardı ..

En büyük katliam da o bence..Adamlar kendi bindikleri dalı kesiyorlar farkında değiller. Sırf yaptıkları yanlışa destek olmamak adına almadım yoksa o fiyata bedava sayılır

BU arada Ankarada balık pek çok yerden daha ucuz galiba:D

Hamsi 2,5 çino 5 TL (hal fiyatları)