Ankarada ikamet ediyorum. Halden Haftasonu hamsi aldım ve içinden bakın ne çıktı..idk Üzüldüm..Çünkü zaten çok nadir bulunan bir canlı diye biliyorum.Ayrıca ben denizatı dipte olur diye bilirdim..hamsi ise yüzeyde nasıl olur da ikisi bir araya gelir onu da anlayamadım .Ne yapayım bilemedim.Annem görmek istediğinden şimdilik kilitli poşette buzlukta duruyor..
limanda hamsi ağlarında yerlerde su üstünde ölü halde yüzlerce görüyorum bir ara kurutmuştum hamsi ağlarına nasıl yakalndığı ve türün popülasyonu konusunda ustalar illaki bilgi verecektir acemi ve çaylak bir amatör balıkçı oalrak aklımdan geçen birşeyi söylemem sonucu azarla karşılaşabilrim en iyisi ustalar bilir.
Gırgır ağları hamsiyi yakalarken sadece orta suyu çevirmez. Ağın altını kapatırken dibi de adeta trol gibi süpürür.
Kurut sakla hatıra diye. Bende de var bir tane, çocukalr yakalamıştı; yıllardır saklıyoruz bir şey de olmadı. Çokta nadir bir şey değil sanırım ama çok zarif bir canlı..
Üzülmenize gerek yok çok nadir bir canlı değil, büyük gırgırların son teknoloji balık bulucularla yaptıkları katliam devam ederse asıl o yediğimiz hamsiler "çok nadir bulunan canlı" kategorisine girecek bu gidişle..
Teke süzerken bol miktarda çıkar. Üzülmeyin bildiğim kadarıyla çok nadir olan bir şey değil. Yada biz çok şanslıyız.
deniz atının daha çok temiz sularda yaşadığını biliyorum demekki denizlerimiz temiz gırgır ve trollar böyle dipleri kazıyıp yuvaları balıkların yumurtalarını bozrsa biz balığı zor bulucaz büyüklerimde duyduğum kadarıyla bir lüfer sürüsü veya bir palamut kefal sürüsü bir balığın yumurtasından olanmış bir sürü diğerine karışsa bile ayrılır bi defada tonlarca balık tutulduğuna göre demekki 5 yıl yasak getirsen tam anlamıyla balık bolluktan kıyıya vurur tahminim
Deniz atı ne kadar narin ve kırılgan görünse de Haliç'te bile yaşayabildiğine göre dayanıklı bir tür olmalı. Bu hayvancağızın en büyük düşmanı Çinliler. :yell: Şifa niyetine tükettikleri bu hayvanı her yıl tonlarca avlıyorlarmış.
Nazik hayvan diye biliyorum. Hatta gazetede ' sonunda haliçte deniz ati tekrar görüldü ' diye haber yapilmisti seneler öncesi
Merhaba, Ben sıklıkla değil hiç görmediğim için narin bir tür diye biliyordum..Keşke ağdan kaçabilseymiş.. Kaya tuzu dolu bir kapak içine koydum bakalım nasıl kuruyacak. Hamsileri alırken 5 TL ye çinekop vardı .. En büyük katliam da o bence..Adamlar kendi bindikleri dalı kesiyorlar farkında değiller. Sırf yaptıkları yanlışa destek olmamak adına almadım yoksa o fiyata bedava sayılır BU arada Ankarada balık pek çok yerden daha ucuz galiba Hamsi 2,5 çino 5 TL (hal fiyatları)