Çanakkale Boğazı'nda hamsi tutmak için atılan ağa takılan 4 metre uzunluğundaki yarım tonluk köpek balığı, Bursa'da bir balıkçıda sergileniyor. kaynak:haber365
ben insanların bu kopekbalığı sergileme merakını anlamış değilim. neden bir kopekbalığını sergilerler ? bence geri bırakılması gereken deniz canlılarının başında gelir.
Burda amaç nedir , nasıl bir akıl ve nasıl bir vicdandan böyle bir hareket çıkar anlayamıyorum,hiçbir şekilde kendime açıklayamadım bu davranışı...Biraz izan sahibi olur insan.Yazık...
Bu cinslerden denizlerde cok az kaldi malesef. Suya geri birakmak ne kelime... adam o hayvandan kac para kazanacak kim bilir. Diyeceksiniz ki "kopekbaligi eti para etmez"... oyle bir eder ki... ama kopekbaligi olarak degil tabi ... birkac gun sonra o hayvanin yagsiz, tatsiz eti devasa tesislerde kimyasallarla harmanlanip bir guzel konserve yapilacak... bizler de marketten ton baligi diye alip afiyetle yiyecegiz ...
gerçektende vahim bir durum, bu herşeyde geçerlidir, bir mal yada hizmet eğer sunumu güzel yapılmadıkça bir anlamı yoktur, bu işte aynen böyle adamın tuttu balık maşetlik ama gel gelelim sunum berbat,
o balığı salacaksın geriye önünede o balıkçıyı koyacaksın sonra izleyeceksin ?şiömmdi ben bunu düşünmekle o balıkçıdan dahamı köitü oldum
Güzelim balığı idam mahkumları gibi sallandırmışlar. Bu adamların ne doğaya saygıları var ne yaptıkları işe.
böyle adamlar balıkçılık yapıyor işte. sanırım insanlar köpekbalığı nı düşman olarak görüyorlar. zevk mi alıyorlar asarken bilemedim.
Şu hayvanların insandan gördüğü eziyeti hiç bir hayvan bir diğerine yapamaz. İnsanız, farklıyız diyoruz, buyrun farkımız...
Yahu resimlere baştan aşağı bakarken, resmen dehşete düştüm.. yazıktır yahu, ABD askerleri Saddam a bile böyle zulmetmediler.. Adam forklift getirmiş sergilemek için, imkansızlık da denemez,bunu bu şekilde asmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok.. Yazık..