herkese merhaba.kefal için hamuru yem yapmayı düşünüyorum.içinizde denizbalığında hamuru yem yapan varmı?hamur iyneden düşermi?bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Metin kefal için hamur yaparsan kefal yakalayamazsın kefal hamur olan ekmeğe hayatta bakmaz hamur attığın zaman onu sokar alır saatlerce beklersin kefal alamazsın. Kefal gerçekten çok kurnaz bir balıktır yakalanması çok zor olan ama tekniğini bilirsen bir o kadarda basit bir balıktır.Ben Sürekli kefale giderim ve 1 kg ve üzeri alırım benim avlanma sistemim söyle kefal gündüz boşta olan ekmeğe atlar çok nadir olarak misinalı olana atlar onuda kurşunsuz sarma,şeytan holtası olursa "Sarma olursada balığın yakalandığı zaman çok çırpınacağından ,Kefal alay olarak gezdiğinden alayı kaçırır" Avlak bölgene akşam üzerine doğru gidersen deniz biraz dalgalı ve ayışığının olduğu zamanda tam böyle hava kararmaya başladımı bulunduğun bölgeyi biraz ekmeklersin bu ekmekleme 10-15 metre kare gibi bir alanı (önemli not :Attığın ekmekleri akıntı,rüzgarın götürmiçegi bir bölge seçmen ) çok önemli balıklar orda havalanması yani ekmeğe saldırması için ve o bölğede balığın kalması için,kefal ekmeğe bir melanur,serpe gibi ses yaparak dağıtarak yemez şiddetli saldırmaz şıpır şıpır ve burnu ile iterek yer.Balığı yemleme işini yaptık şimdi takıma geldi sıra şeytan holtası yaparak,misinanın kalınlığı 28 mm veya 30 mm uygun olçaktır bunun üzerine çıkarsan balığın ekmeğini alması yine zorlaşçaktır,kurşun takmadan kurşun yerine ekmek içinden kopar ve iğnenin 15-18 cm arkasına sıkarak bağla tamamen ezki atarken düşmesin bunda ki sebeb kurşun olduğu zaman attığında suda cup diye ses çıkartır ve kefal o bölgeden hemen uzaklaşır onun için ekmek içi yaparsan attığın zaman ses yapmadığından kefal ürkmez,korkmaz.Şimdi Gelelim ekmekği iğneye nasıl bağlıcağına başparmağındaki tırnağından biraz büyük ekmeğin içinden alıyorsun,aldığın ekmeğin içine iğneni koyuyorsun ve hamur haline getirmeden atarken düşmemesi için çok az sıkıyorsun "bunda önemli olan iğnenin uçunun kapanmış olması" ve yemlemek için atmış olduğun ekmeklerin arasına atıyorsun veya ekmeklerin 1 metre gibi ilerisine daha sonra dibe inmeye başladıkça yavaş yavaş çok küçük küçük çekiyorsun, dibe yatırmıyorsun yani kefal onu gördüğü anda gelir ve yutar baktın misinana bişiler emiyor veya çok az asılıyor tasmalama yaparsın ve kefal yakalarsın. Attığın takımda önemli olan bir ayrıntı misinada boşluk vermiçeksin ve bu avlanmayı yaparken akşam olduğu için fener,lamba,çakmak vs vs ışık çıkara bileçek aletler yakarak denize direk tutmuyorsun elinden gelirse hiç yakmıçaksın.. Benim avlanma sistemim böyle ve verimli şimdiden sana rastgele... ( Başka yerde de yazmıştım buraya kopyaladım )
Metin bi kere dene bakalım gerçi Serdar sana çok güzel bilgi vermiş ama bir dene ne olur ki deneyim sahibi olursun bakarsın hamuru yiyeceği tutar ve sende yakalarsın. Çok enteresandır kefal yakalamak için suüstü şamandıralı üçlü takım yaparız bazen levrek alırız bu takımla yani bir dene bakalım bizide haberdar et.Rastgele.
Gürcan hamurla kefal tatlısuda yakalanır onuda 3`lü ile çırptırma yaparak hamuru tırtıklamaya ybaşladığında çırptırma yaparsın yakalanır ama inan deniz çok farklı orda kurnaz olman lazım biraz ama şuda var nasipte varsa hamur değil kuru yaprakla atsan yakalanır dediğin gibi atmakta fayda var . Balıkçının en güzel sermayesi atıp çekmek yaparak denemeler.
Selamlar, İzmir kıyılarında, kefali gördüğüm kıyıda 5-6 metre misina ve istenilen boyutta kefal iğnesi ve sardalya ile avlamak ekmekten daha kolay. En büyük sorun sardalyanın iğneden çıkmadan uzağa atılabilmesi. Sonrasını balık hallediyor. Saygılar
Teşekkür Ederim Yorumlariniza.bilgi Ve Fikirlerinize.bi Denicem Mutlaka.nasrettin Hoca Misali,ya Tutarsa