Hangi Balık Bulucu....

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında Dentice tarafından paylaşıldı.

1. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

Forumlarda arattım fakat bulamadım varsa eğer yönlendirirseniz sevinirim....

4,25 rota martı teknem için bi balık bulucu almak istiyorum....Balık bulucu kullanan arkadaşlarımız hangi marka ve model kullandıklarını fiyat aralıkları belirtirlerse çok makbule geçer...Şimdiden teşekkürler....

2. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Bende merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum hangi marka , hangi model , nasıl kullanılıyor , ne kadar işlevsel diye... Piyasada 200 tl ye de var 2000 tl ye de var . Alırken neye dikkat edeceğiz bilemiyorum . Umarım bir bilen (kendi kullanan ve birebir tecrübesi olan) birisi size cevap verir , bende yararlanmış olurum :)

3. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

konuyu açtıktan sonra balık bulucular ile ilgili bikaç konu başlığı buldum ve inceledim...anladığım kadarı ile almak istediğim fiyat aralığındaki yani cazip fiyatlardaki cihazların balık bulma konusunda insanı yanılttığı durumlar olabiliyo....Zaten temel amacım balık bulmaktan ziyade derinlik ve dip yapısı açıkça sölemek gerekirse,önerilerinizi bu yönde yaparsanız daha faydalı olabilirsiniz arkadaşlar...

4. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    radar çıktı, mertlik bozuldu..

fazla değil 5-10 sene sonra denizin içini bi akvaryumu izler gibi izleyeceğiz, tuttuğumuz balıkların iğneyi yutuşlarını bile göreceğiz..

bu teknolojinin gidişatı budur !

tabi oltaları yutacak balıklar kalırsa..

gerçi teknoloji ona da çözüm üretir nolcakki? yapar bi simülatör sanal balıkları tutturup sanal hazlar yaşatıverir ( ki bunun da temelleri atıldı.. )

siz radarla adeta toplayıcılık yapıp avcılık yapıyoruz diye kendinizi kandırmaya devam edin, yarın torunlarınıza anlatacak bol bol anınız olacak..

- "Son balıkları da bu balık bulucularla tutmuştuk evlat.."

gibisinden..

avcılık sonuç odaklı bi eylem değil, süreç odaklı bi eylemdir.. skora koşanlar bi gün skorlarıyla başbaşa kalacaklar dımdızlak.. maksat livarı doldurmak değil tabiatla başbaşa kalıp feyiz almak, günlük hayatın stresinden arınmak, manevi olarak demlenmek gibi içsel yolculukları içerir.. maksat, skorer'lik olmaya başladıysa balıkçılık spor olmaktan çıkmıştır gayrı..

saygılar..

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Canevinden vurmuşsun birader. Onca yıla rağmen hala ismini bilemesekte, yüreğine sağlık Lepistes Paşam.

"Balıkçı balığa gitmez, ait olduğu yere döner" (Hüseyin Alp ARSLAN)

Hasan kardeşimiz (Dentice) avatarında gururla gösterdiği kırlangıcı (maşallah) eminim Balık Bulucu ile bulmadı, ve yine adım gibi eminim Balık Bulucu ile bulduğunda gururunun (kırlangıcının) tılsımı kaybolacak...

6. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    "Balıkçı balığa gitmez, ait olduğu yere döner" (Hüseyin Alp ARSLAN)

İnsan, kendini tabiatın bir parçası değil de sahibi ve hükmedicisi olduğunu düşündüğü günden beri sürekli kaybetmektedir.. ßütün yıkımlar bu zehirli düşüncenin peyda olmasıyla başladı..

Hepinize önerim "yanınızda yörenizde olabildiğince hayvan ve bitki bulundurun, boş zamanlarınızda doğayla baş başa kalmaya çalışın"..

ßu aşk ateşi tabiatın koynunda tekrar harlanacaktır.. Kendinizi tabiatın kollarına güvenle bırakıverin.. Korkmayın, bizim ona ettiğimiz gibi o bize ihanet etmez..