Öncelikle herkese merhabalar. Forumu uzun zamandır takip ediyorum fakat ancak katılımcı olabıldım. Uzunca bir araştırmadan sonra boğazda genelde lüfer için rapala çalışmak için bu makinayı seçtim. Sizce boğazda 4500 lüğü yeterli olur mu? Misinanın gereksiz ağırlığından sakınmak istiyorum. Fakat atış performansının da kötü etkilenmesini istemiyorum. Gördüğüm kadarıyla genelde 5500 kullanıcısı var ve sanırım oldukca hacımlı bir makina. Bir turda 120 cm sarmak kolay değil tabii. Aslında takıldığım bir diğer konu 5.1 devir nedeniyle problem yasar mıyım? Bu arada makina pro A değil, yalnızca pro.. Şimdiden çok teşekkürler.. Saygılar.
merhaba ben hem emlem pro 5500 hemde yeni seri emlem pro 6000 sahibiyim şöyle diyim eski seri 5500 çok mükemmel bir makina seri fakat 6000 e göre daha ağır devirli gramaj olarakda ağır. yeni seri 6000 ise çok seri yani çok hızlı sarma kabiliyetine sahip fakat üretilen malzeme olarak 5500 ün yanından geçemez. fakat eski seri 5500 ü bulmanızda çok zor ayrıca 5500 değilde eski seri 5000 bulursan daha iyi olur 5500 kafası büyük çünkü
Bende 4500 vardı, tren aldı gitti. Ama yedek kafası hala duruyor Şimdi 5000 var. Aralarındaki terk fark, makara derinliği. Biri biraz daha fazla misina alıyor. Az alanda boğaza atılacak misinadana en az bir 200m alır ki, her bir şeye yeter. Kısaca, hangisi alsanız, hiç bir şey değişmez. Daiwa'nın eşref saatine denk gelmiş, fiyatının vs. fevkinde kaliteye sahip ürünlerinden biridir, her eve lazım bence.
Eski emblem pro biraz ağır, Kenan'nın 5500'ün kafası fazla büyük tek makara sarımında 600-700m 0,28mm alıyor. Yeni seri daha hafif devir yüksek ama iki modelde de aynı olan şey, ikiside vinç gibi, yükle çeksin. İstavrit tutulamıyor bu makinalarla bu yüzden. Olta ucunda balığı hissedince makinada yavaşta sarsan orta hızlada sarsan balığın ağzını parçalıyor. Çünkü makinalarda yük hiç bir şekilde hissedilmiyor. Eski emblem pro'yu tamamen açıp bakım yaptım ve Japon teknolojisini görme imkanım oldum. Makinanın içi inanılmaz Küçük parçalar ekleyerek kalamayı tek bir tuşa bağlamışlar. Bu düğme ile anında kalama vermek mümkün. Yenisine daha bakım gerekmediği için açmadım ama makinaların ikiside harika aletler. Kenan satmayı düşünüyor eskisini, ben olsam evladiyelik saklardım.
Serdar abi aleti balik götürür, tekneye takilir gider, elinden düser suya gider de... Tren nasil götürdü be abim içinde unuttun galiba seyahat esnasinda. Öyle degilse hikayesini çok merak ettim
Malzemeleri trene koydum. Kalkmasıan hesapta 20 dk var. Bir sigara içeyim dedim. Tren bastı gitti. Arkasından koşsakta yakalayamadık... Maddi değerisi filan neyse de, piyasada mevcudu olmayan bir sürü şeyde vardı içinde yağmurluk filan dahil. Maddi olarak en az 2.500 TL gitti onunla.
Yazik olmus. Bulan ne bayram etmistir ama. Bosuna demiyorlar sigara zararlidir diye. Birakamadik su mereti
Herkese verdiği bilgilerden dolayı çok teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda 4500 lüğü almaya çalışacagım. Kenan Bey, aslında ben şu an Amerikadayım, 1 ay sonra dönüyorum. Buradada aslında bu makinayı bulmak zor. 5500 lüğü nispeten kolay bulunuyor (220 dolar civarı). 4500 lüğünü ise bir firma benim için temin etmeye çalışıyor bakalım..Bende aslında biraz eskiciyimdir. Şu an araba alsam da en az 10 yasında araba alırım. Onun için yeni seri pro almayı düşünmüyorum. Eski seri ağır olsada taşımaya değer.. Aslında Daiwa saltiga surf (420 dolar) için baya kafa yordum, çok hafif, güçlü, düşük devirli, ama fiyatı ve bir turda 80 cm sarması rapala için bana uygun gelmedi. Bence tam bir istavrit makinası...Artık 1-2 yıl sonra kısmetse alacağım... Tekrar çok teşekkürler.. Tekrar teşekkürler..
Konuyu diriltmek gibi olacak ama. İnşallah Serdar beyin malzemeleri bulan kişi,malzemenin hakkını verecek, kadir kıymet bilen birisidir. Sayın lüferci evren malzemeleri aldıysanız şöyle bir ilk izlenimlerinizi rica etsek ayıp etmeyiz sanırım. Saygılar. Ayhan ıIŞIK
merhaba ceyhun arkadaşım ben siteye yeni katıldım benim elimde bir adet emblem pro5500 var buna yedek parça lazım parça temini içn daiwaya bir kaç kere mail çektim ama hiç cevap gelmedi parça teminini nasıl yapıyorsun biraz yardımcı olur musun