hangi firmanın hangi internet paketi ?

Konu, 'Genel Konular' kısmında king_barracuda tarafından paylaşıldı.

1. king_barracuda

king_barracuda

merhaba

ttnet internet kullanıyorum yakın zamandada elveda deme düşüncesindeyim.

internet üzeridnen farklı internet servis sağlıyıcısı firmaların fiyatlarını inceliyorum.

ama kullanıcı tecrübeleri ve yorumlarıda çok önemli.

ttnet haricinde kullandığınız önerebileceğiniz bir firma varmıdır.

limitsiz seçeneği düşünüyorum( adil kullanım kotası hepsinde var)

smile adsl dsmart internet olmuş .
    superonline var
    uydunet (çanaktan bağlanıyor )
    doping net

birde metro net var elektrik hattından internet veriyor.

bunun gibi farklı markaları kullanan varsa öneride bulunabilirmi ?

ttnet 60 tl gibi bi tutar olmuş . teknoloji ilerliyor ucuzlaması gerekirken pahalılaşıyo . bunuda maden gibi yer altındanmı çıkıyo sanıyolar anlamıyorum.

araplar bunu petrol gibi tükenen bişi sandı heralde habire zam habire zam.

bulduğum şu bilgiyide paylaşmak isterim

"Japonya’da 1mbps başına aylık fiyat 0.27$ İnternet hızı 61mbps olan bir ülkenin 1mbps başına aldığı ücret 0.27 $. Türkiye’ye baktığımızda internet hızı sıralamasında dünyada sondan 6. olan ülkemizin 1mbps başına aldığı ücret 20$’dan fazla !"

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hocam sınırsız kullanacaksan uydunet birinci tavsiyem.bulunduğun yerde uydunet yoksa ttnet'e talim edeceksiniz demektir. ikiside arapların biliyorsunuz
    eğer sınırsız şart deyil aradabir irternete girerim diyorsanız 4gb lık vınnlardan (türkcell vodafon gibi) alın internete hemen her yerden her bilgisayardan erişme imkanına sahip olun.
    metronet in henüz kullanılıp kullanılmadığı belli değil, şu an için sizin bulunduğunuz yerde çalışmıyor olabilir. çalışsa japonların hızına erişmiş olacaksınız (kaçakçılarda devreye girerse şaşırmayın!)
    Siz kendinize en uygun seçeneği belirleyin ona göre karar verin acele etmeyin.
    Biz şu an mecburiyetten ttnet kullanıyoruz. muhtemelen diğer şirketlerde tt tabanında çalışiyordur.

Alternatif seçeneklerde var. mesela uydu ile bipolar ve büyük kentlerde çok uygun fiyatlara genişbant wayırlıs gibi onlarıda soruşturun arada işinize gelebilir

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hangisi olursa olsun, elini kaptırdın mı, kolunu kurtaramazsın.:confused: :confused: :( :eek: :eek:

Al takke, ver külah, hepsi aynı hesap.:confused: :confused: :D

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Aynı dertten bende müzdaripim valla superonline fiber veya kablonet bulunduğum mahallede yok, telefona ayrıca para vermemek için ttneti kapatmak istiyorum ama kapatamıyorum, şuan için bizim mahallede ttnet tekel.

Dsmart ve doping de bildiğim kadarıyla ttnet alt yapısını kullanıyor, hız farkı yaşamazsınız zaten. yanlız dopingin yalın interneti farklı.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    varsa superonline fiber. sınırsız 50 mbit 59 tl. kotayı aşarsan, 20mb filan oluyor hız ortalama.

6. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro-240 Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Serdar abi bizim superonline fiber 50 gb hız limiti var. Ay başı internet 20 mb oluyor aysonu yani 50 gb aşınca 3mb lara düşüyor. Benmi yanlış bakıyorum yoksa superonline'de bir sahtekarlıkmı var www.hizinitestet.com dan yapıyorum testi.

7. king_barracuda

king_barracuda

valla abi orası öyle. ama millet müşteri kaybetmedimi önlem almıyorlar. bende çalıştım gsm operatöründe. müşteri bayiye gidip telefonumu iptal edicem diye kağıt imzaladımı onun 7 gün işlem süresi var. 7 gün içinde sürekli seni arıyıp farklı kampanyalar tanımlıyolar sana . bu kampanyaları mesela ne internet sitesinde görürsün nede bi duyurusu vardır. sadece elinden kaçıcak aboneye direk arıyarak yapar.

eskiden kısa msj 2 kontör dü 100 kontöre 20 dakika konuşulurdu . allahtan telsim kuruldu o yıllar cem uzanı sewmesemde adam 20 liraya 1 ay sınırsız konuşmalar veriyodu.

o sıralar ..kcell tutuştu fiyatları çekti . sonra "aria" ve "AYCELL" kuruldu birleşti .

yani bu telsim falan olmasaydı biz gene 100 kontöre 20 dakika konuşuyo olurduk .

bugun ..kcell den avea yıkılan pakete geçtim 23 tl 500 dak heryone+1000sms heryone+1 gb internet . dünya varmış dedim .

eski alışkanlıklarımızı bırakıp aramadıkça bulamıyoruz abi .

8. ozan

ozan Ozan

bende aynı dertten Dsmarta geçtim. 60 vereceğime 70 veriyorum belgesel kanallarını izliyorum. dsmart geleli bizim televizyonların bizi ne versen yer modunda algıladığını daha iyi anladım...

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Evde olsaydım bir dsl hız testi yapardık.

Bunların bir ara denemesi bedava diye bir şeyi vardı. 1 ay bedava internet veriyorlardı. O zaman 20 mbit alanlar 50 oldu şimdi.

Sanırım 10 tl daha verirsen, 50gb yerien 100 gb limitin olur seninde. Normal bir ev kullanımına da 20 mbit baya baya yeter.

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Yakin zamanda, calistigim Superonline'dan ayrilmis biri olarak soyluyorum; su an en dusuk hizlari 20mbps. Akk astigin zaman da hizin 3 mbps ye duser. Adsl tarafinda ise butun bildigin altyapilar ttnet in altyapisi. Dolayisiyla adsl icin ttnet avantajli. Hiz istersen superonline fiber derim.

11. BarracudaHastası

BarracudaHastası Murat Yıldız

Favori Kamış:
    okuma alimina pelican pelistic
    Favori Makine:
    alivio 4000 okuma trio s55
    En İyi Avı:
    3 kg torik, 4 kilo şeytan gridası, sayısızı zargana kalamar sinagrit.
    kablonet kullanıyorum ama ? süper online fiber daha hızlı suan

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    eğer kablosuz kullacaksanız, 20 mbitten fazlasına bakmayın. kablosuzla 50 mbit taşıyamazsınız.

20 mbit ve üstü için bir ethernet kablosu takmalısınız, modem-pc arasına.

aklınızda bukunsun.

13. king_barracuda

king_barracuda

teşekkürler abi .
    valla abi 20si 30u değilde zaten 1mbit limitsiz 60 lira ttnette.

millet 60 lirayı aşağı çekmiyo 20 mb yanında dsmart verelim.
    internet ve bedava dakika verelim.
    internet ve tivibu verelim vs..vs

yani 20 mb 60-70 lira veriyosan 3 mb hayli hayli iş görüyo film izleniyo onu ucuza ver.

müstakil yerde olduğumdan fiber gelmesi imkansız .

biliyosunuz telekom özellşetirilirken verdiği parayı 3 yılda amorti etti.

bi kere senin alt yapını kullanan firmalar senle aynı fiyatta. hatta daha ucuz şekilde tarifeler çıkarıyoasa. belliki sen gereğinden fazla alıyorsun.

14. baraküda07

baraküda07

Favori Kamış:
    HEPSİ
    En İyi Avı:
    LEVREK.3.250 GR
    arkadaşlar sakın süperonlıne,a geçmeyin. 129 tl geldi bana fatura ayrıca babama kurulum yapmadan 100 tl fatura gönderdiler,eğer bizim siteye kazara gelirlerse ağızını burnunu kıracam onların...........banghead

15. hasan0641

hasan0641 Hasan

Şayet bölgenizde uydunet kullanıcısı varsa mutlak surettte ona sormanızı tavsiye ederim çünkü uydunet bölge bölge hız değişiklikleri yaşıyor tam verim alamıyorsunuz her yerde ancak hem tv olsun hemde gerçekten sınırsız internette tek seçenek adil kullanım koşulları falan olmayan paketleri var,hız düşümü yaşamazsınız. Süperonline gerçekten hızlı ancak onunda eğer internet üzerinden indirmelerde bulunuyor(film dizi vb.)iseniz adil kullanım koşulu olayı bir anda her şeyi berbat edebiliyor kullanımınıza bağlı olarak superonline da alabilirsiniz her ne kadar müşteri hizmetleri konusunda tavsiye etmek istemesemde malesef seçenek azlığından dolayı önermek zorunda kalıyorum.

16. king_barracuda

king_barracuda

bugun incelettim tekrar hattımı . birde tivibu üyeliği çıktı . ondanda 5 liramı ne yansıyomuş. dedim hayırdır ne iş.
    işte size daha önceden 3 ay hediye tanınmış . 3 ay bitincede ücretliye geçmiş. aylardır benden çekiyo 5 lira 5 lira.

iptal edelim dedik bide şikayet formu açtık.

şikayet formu 48 saat 72 saat arası süre verdi .

iptaline ise ana kızlık soyadından kapı numarasına kadar güvenlik sorusu sordu.

dedim ben talep etmeden kendi kendinize abone yapıyosunuz hediye adı altıdna. hiçbişi sormuyosunuz. iptal ederken istemediğinizi bırakmadınız.

ttnet kullananlar bence herkes bi kontrol ettirsin . müşteri hizmelerinden .çaktırmadan sizide abone etmiş olabilirler.

ben şikayet etmişim ücret iadesi istiyorum. ve iptal edin diyorum. kız bana diyo isterseniz daha uygun fiyatlı kotalı tivibu paketlerimiz var.

dedim şakamısınız.:S:S:S

17. king_barracuda

king_barracuda

evet arkadaşlar daha önce son msj olarak internet aboneliğimde tivibu web aboneliği dahil edildiğini öğrenmiştim konuyla ilgili şikayette bulunmuştum

saolsunlar ayın 8inde aradım 16sında anca geri döndüler.

takribi 90 lira gibi fazla bir tutar yansımış .gelecek faturalarda düşüleceğine dair bilgi verdiler.

dedim takribi bilgi istemiyorum bunun tam sonucu nedir. tekrar form açıp şikayetimi aldılar.

görüldüğü üzere internetim yüklü geliyor deyip farklı firmaların paketleri hakkında bilgi almak için konu açmıştım ve araştırmıştım.

onu araştırırken her ay faturadan 3.90 ile 5.90 tl arası tivibu aboneliği kestiklerini öğrenmiş oldum .

yani dur bu niye böyleymiş deyip aramasak 90 lira hiç olmuştu.

90 lira bi catana 2500 parası sonuçda:)