Hangi halık hangi bedenle tutulur?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Nicolas79 tarafından paylaşıldı.

1. Nicolas79

Nicolas79 Aytaç ÇAKICI

Favori Kamış:
    Remixon 240 cm Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av-30
    Herkese tekrar merhaba.
    Tahminimce konuyu yanlış yere açıyor olabilirim. Açıkçası konuyu açacak başka yer de bulamadım. Şimdiden herkesten özür dilerim.

Arama yapmama rağmen site içerisinde olta(beden) çeşitleri bulamadım. Benim gibi amatör olan yada yeni başlayan arkadaşlara çok faydalı olacağına eminim. Çünkü genelde tecrübeli olan abi ve kardeşlerimizin konuşmaları belkide çoğu amatöre yabancı gelmektedir. Beden çeşitleri başka bir site üzerinde buldum fakat saygım gereği kopyalayıp buraya yapıştırmadım. Sizlerden ricam en azından önce bilinmesi gereken terimleri ve bedenleri en azından amatörler ve teknik terimler başlığı altında toplamanızdır. Biliyorum ki her balığın yakalanma tekniği ve usulü farklı. Bir kaç gün içerisinde siz üstadlardan çok şey öğrendim, hepinize sonsuz teşekkürler. İnternette arayıp bulabiliyorsunuz ama eğer hatalı arama yapmamışsam bu konu site içerisinde yok. Hangi balık hangi bedenle tutulur bilgi verirseniz çok sevinirim. İnanın bu konu tüm amatörler için muhteşem bir bilgi olacaktır.

NOT : BAŞKA BİR SİTEDE RESİMLİ ANLATIM OLARAK BULUNUYOR. DEDİĞİM GİBİ KOPYALAMA YAPMADIM. TAKIM ÇEŞİTLERİ RESİMLİ ANLATIM İLE ÇOK İŞ GÖRECEKTİR.

Saygılarımla...

Son düzenleme: 8 Haziran 2009
  2. ozan

ozan Ozan

5 kg kadar olan kıyı balıkları ve palamut gibi orta üst sularda avlanan balıklarda 0.18-0.20 asso ultra ya da discovery kullanıyorum. avcılığından gayet memnunum. sırtıda 0.40 spiderwire. sordum söylemediler deme. ama hiçbir işine yaramayacağınıda bilmeni isterim. balık avında beden en son iş;)

3. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    O kadar cok tur var ki hangi birinin bedenini yazalim sasirdim acikcasi.

Bu calismayi hazirlamak saatler surer.

Siz bence hangi baligin pesinde oldugunuzu soyleyin, bedeni anlatmasida cizmeside kolay olur.

Mesela kiyidan avlaniyorsunuzdur ve lambuka baliginda kullanilacak bedeni anlatiriz, sizin icin tek bir faydasi olmaz. ;)