Hangi havada balığa gidilir

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mehmet0625 tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    Genelde insanlar güllük güneşlikl havalarda balığa giderken kimileride bu havada balığamı gidilir diye düşünülen zamanlarda balığa gidildiğinde trofe balıklar işte o zaman avlanır deniyor bende bugün meteoroloji deniz raporuna baktım deniz dalgalı dedimki bu havada avcı balık olabilir altım takımları vardım denize aman birde baktımki deniz o kadar manyaklaşmışki felaket azgın dalgalar kıyıyı döve döve bir hal etmiş ve deniz o kadar bulanık ve çalkantılıydıki hiç takım çantasını bile açmadan biraz denizi izleyip eve geldim sonra düşündüm acaba at-çek yapsaydım birşeyler çıkabilirmiydi ve meteorolojiden baktım haritalı deniz durumuna dalga ve 5-7 7-9 gösteriyordu şunu merak ediyorum bu durumlarda balık olurmu olursa nasıl avlanabiliriz ve meteoroloji hangi dalga boylarını gösterince balığa gidilebilir hangi aralıklarda balığa gidilmez herkes bugün türkiye denizlerinde olan hadiseyi duymuştur ve görüntüleri izlemiştir iskenderunun durumuda o dalgalı görüntülerden pek farklı değildi işte o tür dalgalı havalarda avlanılırmı? at-çek işe yararmı? o kadar çalkantılı bulanık denizde sahte balıklara saldırı olabilirmi yada yemli yemlerde yemi gören balık olurmu ve av verim verirmi
    1. örneğin haritalı deniz raporu 2-4 yada 3-5 gösterinde ben denize avlanmaya gittim rahat rahat sahte atabiliyor ve yemli avlanabiliyordum fakat bugün durum farklıydı işte haritalı raporda değerler hangi aralığı gösterince av yapılabilir hangi aralıklarda av yapılmamalıdır
    http://www.mgm.gov.tr/deniz/24saatlik-haritali.aspx#sfU

deniz şu videodakinden daha kötü idi bu havada av yapılırmı deniz böyle iken hangi taktikle avlanılabilir

http://www.youtube.com/watch?v=ma6MbSSLhD8

2. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    mehmet hocam hava ne zaman patlasa, deniz karışsa levreğe gidiyoruz ve çok şükür genelde kısmetli geçiyor avlarımız. bugün sabah gerçekleştirdiğimiz avda da şahit olduğum bir olay; 2 tane yengeç hemde iri sayılabilecek boyutlarda ikiside ters dönmüş bir türlü düzelemiyor, dalga vurdukça hayvan sürekli dalganın kırıldığı yerlerde gel git yapıyor; tam avcı balıkların sevdiği bir ortam diye düşünüyorum. forumdaki ustalardan okumuştum dalganın kırıldığı yerlere paralel atışlar gerçekleştirme olayı; muhtemelen bu olay buna iyi bir örnek. ama her balık için geçerli koşullar değil bu olay; hedeflenen balığa göre av saati, hava durumu değişiyor.

3. akvaryumlove

akvaryumlove murat

dalga geliyor ya
    onun arkasına atmak önemli
    onun arkasına atıcan
    dalgayla beraber hafif hafif çekicen

ama bu havada kaşık olur
    spin de olsa kaşık takıcan
    veya büyük surf le atıcan kaşığı

rapala olmaz

4. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    yani ne diyorsunuz bu kadar dalgalı havadamı avlanalım tamam diyorsanız dalgalara kapılmayı bile göze alır giderim ava bakalım levreklermi beni avlayacak benmi onları:D

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İşin aslı şu ki, harika bir av gününü açıkca telef etmişsiniz.

Bilhassa levrek avı için bu hava süperdir.

Velakin, böyle esen, gürleyen, yağan havalar, olası en iyi balık zamanlarıdır. Zira genelde kıyılar bom boş olur ve koca mera size kalır.

Merasını bilen avcıda bu boşlukta kovasını doldurmakta çok sıkıntı yaşamaz. Sorun sadece ben gibi kovasız balıkçılarda görülür: Dalgaya sokulup balığı salmak uğraştırıcı olabilir.

6. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Böyle havalar atçek için biraz sert kaçabilir.Ama yinede göğüs çizmesiyle suya biraz girilip denenebilir(ama merayı tanımıyorsan kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmem ani derinleşmeler olabilir veya dengesiz bir basışla düşüp boğulma tehlikesi yaşayabilirsin .çizme içine gircek su seni direk derine çeker)
    En temizi surf kamışla uzak atış yaparak yemli avlanmaktır.Murat arkadaşında dediği gibi surf kamışla gezer kurşun arkasına rapala takılarak denenenilir.Ama böyle dalgalar kıyıya çok yosun/eriştelik taşır.Rapalan bunlara çok dolanır ve takım ağırlaşır muhtemelen 15-20 atış sonra yorulur bırakırsın.

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    cevap veriyorum:D

videodaki gibi bir deniz ortamında ancak nal toplarsın sayın abim:D böyle denizde mırmır bile tutamazsın..300 500mt ileri atıp çekersen o başka :)

8. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Yanlış anlamayın ama bu konuda size katılmıyorum Kadir Bey.Eğer güzel bir avlaksa 75-80 mt üstü atışlarda gerekli ekipman(misinayı kıyı dalgasından yüksekte tutacak bir yüksek kamış ayağı,125 gr.lık çapalı kurşun,az rüzgar tutacak ince misina)olduktan sonra balık yakalama şansı denizin normal haline göre daha fazladır.Ama yosunlarlada bayağı boğuşulur ona yapcak bişey yok :)

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    balığı böyle havalarda arıyabilirsin ki vakti zamanı.. ama arkadaşımızın eklediği videodaki suyun durumu çok farklı..su o şekil çamur olmuyacak..öyle fırtınalı havada balık içeri çekilir..

bulanık ve dalgalı havada iyi olur diyorsak da..arkadaşımızın videodaki gibi hepden çamur olmuyacak..

videolarda suyun rengine bakınız..kıyıdaki verimli hava budur...belki bunlardan birazcık daha bulanık olabilir..ama yukarıdaki gibi çamur olursa..beklentiniz oldukca düşük olacaktır..yukarıdaki video da levrek çıkma oranına % 1 veriyorum kıyıdan spin avı için..

benim eklediğim video da mevsiminde iyi mekan için %90 veriyorum..neden yüzde yüz vermedim..:) her zaman ballı geçmez o kadar da açık bırakalım kapıyı:D
    http://www.youtube.com/watch?v=XAqjZgBtEHQ
    http://www.youtube.com/watch?v=nLGBGsFoqnc

10. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    levroya bak ya delirecem

11. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Kadir Bey spin kamışla atçek için dedikleriniz doğrdur levrek yakalama ihtimali düşüktür haklısınız.Benim demek istediğim o bulanık suyun arkasına yapacağı atışlarla yemli avlanarak balık yakalama şansının normale göre daha yüksek olduğudur.Hatta 200 gr.lık kurşun ve her 5-10 dk.da bir yemi(mamun) değiştirmek kaydıyla o dalga içindede 2 iğneli el oltasıyla levrek yakalama ihtimali atçeke göre katkat fazladır.
    Yüklediğiniz 2 videodada kıyıdan/açıktan hertürlü balık yakalanabilir,haklısınız.

12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    deniz çok bulanık ve dalgalıydı ben geerçekten bilmediğimden soruyorum eğer videosunu verdiğim bir görüntüde denizde av yapılır derseniz bir dahakine balığa gider avlanmaya çalışırım ama değil 100-200 grlık kurşunlar 500 gr ağırlık bile zor yerinde durur gibiydi ki denizin açıklara doğru en az elli metresi bulanıktı bulanık çamurlu ortamda balık yemi nasıl görecek sahteyi nasıl görecek gerçekten avlanılır derseniz orasını anlamak lazım mantığını ayrıca meteorolojide hangi değerler arasında av yapılabilir 2-4 mü yoksa 3-5 mi 5-7 mi vssss hangi değerlerde av yapmaya gidilebilir

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kadir, böyle havalarda, balık çok daha bol olur. Bİlhassa levrek filan gibi şeyler.

Ama sorun şudur, senin her zaman iş gören sahtelerin, yemli takımların filan böyle havada pek iş yapmaz. Bu havaların sahtesi, yemlisi filan farklı olur.