arkadaslar sureklı aynı konu uzerinde konu acıyorum ama acilen bır surf kamıs ve makına almam gerekıyor o yuzden sızın bılgı ve deneyımlerınıze basvuruyorum. bogazda kıyıdan balık tutuyorum yemlı ve rapala atıyorum. bende alba force 2808-360cm var ama artık yetmıyor. buyuk balıga atamıyorum. sılah dunyasında cıddı bır ındırımım var bu yuzden burdan bır surf takım yapmak ıstıyorum eger vakıt ayırır lınkteki adrese gırıp bana tavsiye ederseniz cok sevinirim. http://www.silahdunyasi.com/default.aspx?CatID=20673
ben birde av marketime bakmanı tavsiye ederim.Ayrıca surf kamışla at çek yapmak cok zor oluyor kursunsuz uzaga atmakta zor kursun takıncada rapalanın yuzusunu etkılıyormus diyorlar...rast gele
kamış olarak lineaffe turnafresh yada oyster cast 4.20 al makinede avanger 55-65 serilerinden biri bence
Rapala ile avlanıyorum diyorsan makina 30 luk en az 5 bilyalı hafif bi makina olmalı.marka olarak okuma avenger- 30 tercih edebilirsin.kamışta 2.10 veya 2.40 boy parçalı 5-20 gr atarlı bi kamış almalısın. esnekliği ile 7-11 gr ağırlığındaki rapalanı veya ragot raglou silikonu uzağa atma imkanı verir. Ama diyosanki yemli ve kurşunlu olarak çok uzağa atcam ve beklemeli av yapacaksan ozaman makinanı 40 veya 50 lik bi makina ile kamışı 350 boy atarı 50-100 olsun kardeş
Eee İstanbul da kıyıdan sahte ile balık avcılığı biraz farklıdır. Ağır kurşunlar ve surf takımlar ile yapılır. Amaç kurşun yardımı ile rapalayı atabileceğimiz en uzağa atmaktır.
Amaç surf takım yapmaksa ben Lineaeefe 10 klos 4.20 mt 150 gr atarlı kamış ve Okuma Distance Surf Pro 60 kullanıyorum ve oldukça da memunum.Rastgele...