Selam arkadaşlar. Tekneden küçük yemli balıklar için ve kıyıdan at çek için kamış arıyorum, ve iki işide başarıyla yapalıcek kamış tavsiyelerinizi bekliyorum. Ben iki model arasında kaldım bu modeller hakkında bilgi verebilecek veya başka kamış önerebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Kamışı parçalı ve 200 cm'yi geçmiyecek şekilde arıyorum. 1.Cormoran Bull fighter 195 cm 2.London pelistic 180 cm
2 metrelik bi kamışla kıyıdan spin yapmak oldukça zor olabilir, 5 gr lık bir sahte gelip kucağınıza düşebilir, tekneden yemli ufak balıklar için uygun olabilir ancak spin için 2.70 den aşağısı kurtarmaz diye düşünüyorum.
tekneyi bilmemden kıyıdan at çek için 3m falan gerekiyor diye biliyorum. Yani aynı görecek kamış olmaz sanıyorum.
Evet bencede öle bir sorun var. Daha önce kamış kullanmadığımdan duruma biraz yabancıyım. Eğer dediğiniz gibi bu kamışlarla kıyıdan at çek için yeterli mesafeye atamazsam o zaman 2 adet kamış veya teleskopik kamış düşünücem. Önerilerinizi bekliyorum.
D.A.M Allround Tele Spin 240 240cm Boy, Atarı:10-30 Parça Sayısı:6, Eva saplı, Kapalı Uzunluk(cm):60 Ağırlık(gr):194 Çok memnunum. Harika bir kamış. Kıyıdan çapari,yemli ve sahte atımında çok kullanışlı. Teknede kullanmak içim ideal. Kiloluk ve üzeri balıkların avında kepçe ile beraber kullanmak şart. Saygılar
Yusuf kardeşim sonunda doğru olanı yani 2 farklı kamış alman gerektiğini ustalarımız yazmışlar..Ancak bildiğin gibi kamışlar kalite ve fiyatlarına göre çok farklılık arz eder..Bu iki kamış için ayırabileceğin bütçeyi bilirsek daha faydalı önerilerde bulunabiliriz
Kıyıdan 3m lik kamışım yetersiz geldiği için 4,20 surf kamış ve surf kafalı bir makina aldım.Çok memnunum.
Öneriler için teşekkürler. mallaca nickli arkadaş 300 cm lik kamıştan yetersiz geldiği için vazgeçip 420 cm'ye geçtiğini söylemiş. Şimdi merak ettiğim 300 cm 'lik kamış la kaç metre 420'likle kaç metre atabiliyorsunuz. Yada şöle söyleyim sahte olarak 8-30 gr civarı kullandığımı düşünürsek. Ben bunları 200 cm'lik kamışla ne kadar uzağa atabilirim. Yani kısa kamışla at-çek'te orta bir performans alabilen bi arkadaş var mı acaba? Fiyat olarak bir düşüncem yok kalitesine göre uygun fiyatlı olursa tabiki tercihimdir.
3 mt lik kamışla en fazla 100 gr kurşun kullanabiliyordum ve mesafe olarak 80-90 mt yi geçtiğimi hatırlamıyorum.4,20 lik surf kamış 150-200 gr kurşunu kaldırıyor.Şimdi ise 175 mt civarı atış yapabiliyorum.Bu da benim için belirgin bir fark.Ama 8-10 gr lık levrek için floating serisinden sahtelerimi deldim çok ince uçlu matkapla.İçine civa doldurdum ve ağzını japonla kapattım.Yaklaşık 20 gr ağırlık oldu.Surf kamışla 20gr ağırlığı 20-25 mt civarı atabilirsiniz. 1,80-2 mt lik kamışları teknede tercih ediyorum.Kıyıdan 2 mt bir kamışla performans alamazsınız.At-çek kamışlar 1-60-2,00 mt arası verimli olur.Tabi 4,20 lik surf kamışlarla at çek çok zahmetlidir.Bende 4,20 kamış ve 60' lık surf kafalı bir makina var.Neredeyse toplam 1 kg 'a yakın ağırlığı var.Bazen 60 gr lık kaşıkla at çek yapıyorum geröekten beni çok yoruyor.