hangi kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında bilmiyorumabi tarafından paylaşıldı.

1. bilmiyorumabi

bilmiyorumabi Fatih

Favori Kamış:
    albastar GSB50 Long Cast makina, 3,90 cm boy,kapalı 83 cm lik 7 parcalı
    En İyi Avı:
    5 adet mırmır,15 adet lapin :(
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-903138390
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-01.02.026
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=20-KM-SAILOR-390

üç kamıştan bir tanesini almak istiyorum. Kullanan kullanmayan azcık bilgisi olan herkesin yorumlarını bekliyorum. Makina olarak ta 70 lik bir Surf makina alıcam. Silverstar , Captain , veya okuma marka. Hangisini tavsiye edersiniz?

Buaraada, avlamak istediğim balık türleri , kıyıdan atarak (herzaman) ;

mırmır, lüfer, turna ve maalesef lapin. :) (yanımdaki insanlar mırmır cekiyor ,ben hep lapinleri yakalıyorum.)

Son düzenleme: 5 Kasım 2008
  2. bilmiyorumabi

bilmiyorumabi Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yorum

bir kişide fikrini belirtsin lütfenn.

3. Üzülerek söylemeliyimki bu kamışlar sadece yazı olarak surf.Surf kamış özelliğini sadece boy olarak taşıyorlar..Verim beklemek hayal kırıklığı yaratabilir...Hepsini yakından bilen biri olarak içlerinden bir seçim yapmamız açısından Remixon,oskar ve pelikan olarak sıralama yapardım..Ancak remixon biraz hantal bir yapıdadır..Oskar biraz daha ince yaopılıdır..Birde öneri: pelikan kamışı alırsan 125gr üzeri kurşun kullanmanı tavsiye etmem..Kadırgada bir arkadaş kullandığım 140gr kurşunu istedi ve kendi kamışımla attığım mesafeye özenip atmamaı istedi..Sonuç kamış kırıdı..

4. hasanaki_09

hasanaki_09 HASAN ALİ

Favori Kamış:
    balık el oltası ile tutulur
    fatih merhaba,

surf kamışı kullanmak yerine göre avantaj sağlar nereden yazdığını bilmiyorum ama ben istanbulda balığa gittiğimde, geniş bir yer bulursam kamışı geriye yatırmak ve fırlatmak için o zaman surf kamışını kullanıyorum. 125.gr kuşun ile 80-110 metre arası rahatlıkla atabilirsin. ama boş bir yerde mesela plaj olur bol bol atış denemesi yap derim nette bunun videoları var. bi de 70 makine sanki 3.90 büyük gibi ama sen bilirsin. üstadın dediklerine kulak ver her surf kamışı iyi olmaya bilir sonra kafanda kırılmasın kamış allah muhafaza....

iyi avlar

5. bilmiyorumabi

bilmiyorumabi Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yorum

yorumlarınız için cok tejekkür ederim.
    Sonucta ben bu hobiye yeni merak salan biriyim ve kendim de bajlangıcta basit ve ucuz modeller ile yola devam etmeyi daha mantıklı görüyorum. Bunedenle benim acımdan bir heves olarak kalıp kalmayacagını tam olarak kestiremiyorum. 2 ay sonra bu hobiyi unutursam, en azından fazla maddi kaynak harcamamıj olurum diyede bir düjüncem var.

Tavsiyeleriniz için tejekkür ederim. Bu forumu okuduğumdan beri, balık işinin okadarda basit olmadığını daha iyi anladım. İyi avlar.

6. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    valla ben hiçbirini önermem... Bunlar arasında tek karbon olan oscar ama onunda kalitesi belli , kesinlikle önermem... İyi ve sağlam bir surf kamış diyorsanız en az 100-150 YTL gibi bir bütçeyi gözden çıkarmanız lazım...

Bide surf kamışlarda bence fiber olanları tercih etmeyin....

7. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    ne kadarlık bir bütçeniz var kamış+makina için?

8. bilmiyorumabi

bilmiyorumabi Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bütce

200 ytl ye kadar cıkabilirim. buarada ,oscar ın acıklamarında karbon olduğu yazmıyor. Birde yine forumda ,karbon kamıjların yağıjlı beya kapalı havalarda yıldırım düjmesi ihtimalini iceren bir kac konu gördüm. Bunun verdiği endişede var biraz.buyüzden karbon kamıj almak istemiyorum.

9. Fatih iyi ve verimli bir kamış için karbon tercih edilmeli..Fiber yada elyaf oluşumlu kamışların aksiyonları karbonlar kadar iyi değildir..Ayrıca karbon çok sağlam bir malzemedir..
    Yıldırım endişende haklısın ancak burada bir karar vermek gerekir.benim kullandığım kamışlar işlenmiş karbondur..fakat şimşek çaktığı anda avı bırakırım..

200 ytl ye güzel bir kamış alabilirsin..fakat 1 ay beklemeni öneririm..2009 ürünleri çıkmak üzere..;)

10. bilmiyorumabi

bilmiyorumabi Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ..

Ben ise, günejli havalardan nefret eden biriyim. Buyüzden havanın kapalı olmasını isteyen biri olarak, böyle durumlarda karbon malzemeye yıldırım düjmesi ihtimali benim için bu malzemenin seçilmemesine en büyük neden olur.

Peki, satıcı inatla kamıjın karbon oldugunu iddaa ediyor ve üzerinde birjey yazmıyor ise ,karbon oldugunu nasıl anlayabiliriz. Ve yüzüklerin porselen olduğunuda?

11. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    karbon olduğunu anlamanın bir yolu (eğer karbon çelik sargılı ise) kamışı ışığa yada güneşe tuttuğunuz zaman içi şeffaf gibi görünür ve içindeki çelik sargı bu şekilde seçilebilir...

Yüzükler eğer porselen ise halka oldukça kaygan yapıdadır ve çok parlaktır...
    Zaten plastik halkalara nazaran açıkça belli oluyor...