hangi kamış ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında kunsal90 tarafından paylaşıldı.

1. kunsal90

kunsal90 kaan

En İyi Avı:
    bir sonraki yakaladığımdır
    Ben denizde hem yemli için hemde at-çek ( çapari ,sahte vs.) için kamış arıyorum. iki kamış arasında kaldım sizce hangisini almalıyım veya baska önereceğiniz kamış varmı gerçi uzun zamandır forumları takip ediyorum ve kafam karıştı.
    1. lineaeffe 15 kg s-flex 4,20 surf - 250 gr atarlı 534 gr ağırlığında 140 cm kapalı boy ve 15 kg kaldırma kapasitesi
    2. shimano alivio cx 4,20 surf - 150 gr atarlı 538 gr ağırlıgında 143 cm kapalı boy
    ikisinin özellikleri gibi fiyatlarıda çok yakın tam karar veremedim.yardımcı olursanız sevinirim

2. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Ben olsam shimanoyu alırdım. Alivio bir arkadaşımda var kendisi yedek kamış olarak yemlide ve bazende çaparide kullanıyor. Shimanonun en alt serisi olsa da diğer markaların benim diyen pek çok modelini döver.

diğer kamışı elime alıp hiç savurmadım ama kullananlarla konuştum. O da işinizi görebilecek bir kamıştır diye düşünüyorum.

3. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    Kamış+Makine+ Misine+Fırdöndü+ İgne+Kurşun
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı
    bu 2 kamışta bende var fiyat gibi özellik olarakta birbirlerine çok yakınlar. Sadece alivio nun değiştirilebilen fincanlı olanı yok. S flex in değiştirilebilen fincanlı olanını alırsan fincan kırıldığında değişimde sıkıntı çekmezsin. Ama şuda var tam olarak nedenini bilmesemde bütün kaliteli kamışların fincanları o şekilde mutlaka bi artısı vardır. Ayrıca alivio gibi fincanı olup kırılanları cengiz balıkçılık mükemmel tamir edebiliyor. Ben bunu alivio da yaşadım. Sonuçta her iki kamışta çok iyi hangisini alırsan al pişman olmazsın.

4. TIPBİYELİ

TIPBİYELİ NİHAT SONGÜN

Favori Kamış:
    ferrari extrem 7000/450cm
    Favori Makine:
    epix-pro 65
    En İyi Avı:
    Sazan balığı 6 kg
    s-flexi ben 1 yıldır kullanıyorum yemli de harika iş çıkarıyor tavsiye ederim ama at çek için uzun atış menzili alamazınız. Ben at çek ve çapari gibi işlerde prestige 7000 kullanıyorum. Bemce iki ayrı kamış alınız derim çatlla hem makarna yiyip hemde çorba içerseniz doymazsınız derim benimki sadece bir tavsiye. Ucu bir at çek arıyorsanız baha grande derim size.

5. kunsal90

kunsal90 kaan

En İyi Avı:
    bir sonraki yakaladığımdır
    yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim

6. rahatol_gs

rahatol_gs sufix

Sakin Alivio Modelini Almayin Kesinlikle Tavsiye Etmem. Ben Malesef Aldim Ve şimdi çok Pişmanim. Hatta Eski Kamişimida Arkadaşoma Hediye Ettim Surf Aldim Diyerek Ve şimdi çokkk Ariyorum Eski Kamişimi.
    Alivio çok Ağir Kaba Serttir, Ve Ucu Hiç Hassas Değil. Eğer Bir Hasar Görürsede Yedek Parça Falan Bulmayi Düşünme, çikmalar La Yaptirabilirsen Yaptirirsin Yapacak Yer Bulamazsan At çöpe Gitsin !

Umarim Iyi Bir Seçim Yaparsiniz , Rastgelsin......