hangi kaşık

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında merem tarafından paylaşıldı.

1. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    3.5 kğ sazan 55 cm turna şuan için
    Arkadaşlar bu elimdeki kaşıkları ve silikonlu yemlerin hangisi turna ve alabalık için kullanışlıdır. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

2. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    Yorum yazacak arkadaşlar yokmu

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    emre bey tatlısu avından pek anlamam. hayatımda bir kere turna avına gittim ona dayanarak birşeylr söylemek isterim ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem oyüzden yorum yapmak istemedim ama hepsi turna için kullanılabilir. alabalık için ise meps kullanılıyor aa kaç numara meps bilmiyorum. ama uafk mepslerden lazım . (not : meps dediğim üstten ikinci resimdeki)
    umarım güzel balıklar tutarsın rastgele..

4. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    Engiy bey teşekkürler 74 kişi bakmış ama sanırım hiç birisinin fikri yok form burası ama o kunda paylaşım yok tuttugum balıgı koysam sanırım daha çok şeyler yazılırdı

5. aykut1970

aykut1970 aykut

Bunların hepsini turnada tereddütsüz kullanabilirsin ilk resimdeki büyük kaşık zaten klasik turna kaşığıdır derin yerlerde atıp sar dur sar dur yöntemi le çekebilirsin sığ yerlerdede atıp yavaş yavaş durmadan sararsın diğer iki döner kaşığıda daha çok sığ yerlerde kullanabilirsin döner kaşıkları atıp yavaş bir devirle sürekli sararak çekeceksin silikonlarıda heryerde kullanırsın ama hepsiyle turna alırsın;)

6. aykut1970

aykut1970 aykut

Emre kardeş açılan konulara Bot'larda bakıyor kayıtlı olmayan misafirlerde bakan kişi sayısı demek okadar mesaj yazılması demek değildir;)
    bence bilgisiz gereksiz yazılacak cevaplardansa düzgünce yazılmış üç beş cevap daha iyidir:) :)

7. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    Aykut bey formun amacıda bilgi paylaşımdır yoksa neden üye olunsun yoksa herkes gibi yalan yanlış av marketlerin her dediyine inanırsak inanın ev dolup taşar av malzemeleriyle önemli olan bilgisi olan arkadaşların tecrübelerini bilgi birikimini paylaşmasıdır. ama her nedense hepsi ynı olmamakla beraber bazı kişiler sır gibi saklıyorlar paylaşmakdan kaçınıyorlar

8. aykut1970

aykut1970 aykut

Merak etmeyin burada her bildiğini zevkle paylaşan çok değerli üstadlarda var çok değerli ustalarda var gördüklerinde bu konuyada duyarsız kalmayacaklarından eminim yeterki sabırlı olmayı bilelim;)

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    emre bey kou hakkında fikri olmayan arkadaşlar olabilir kafanızı karıştırmamak aına cevap yazmamış olabilirler. zira bende cevap yazarken yanlış birşey yazarmıyım diye tereddüt ettim. yoksa arkadaşlarımızın kimseye karşı kişiler bir tavrı olmaz her konu hakkında ellerinden geldikleri kadar yardımcı olmuşlardır herkeze . hatta sık sık şu kamışımı alayım bu makinayımı alayım sorularına bile sıkılamdan üşenmeden cevaplar vermişlerdir.
    aykut beyin de dediği gibi çok değerli bilgileri paylaşan üstadlar var ben bilmediğim bir çok şeyi buradan öğrendim sizinde bir çok konuda bilgi edineceğinize eminim.
    burda sır gibi saklanan tek şey belli başlı avlaklardır onunda nedeni çok açık üye olmayan birçok insan siteye girip görebiliyor. bu avlakları öğrenirlesene balık bırakırlar ne olta atacak yer.
    iş yerinde bir abi var yaşına hürmeten pek ileri gitmedim geçen tartıştık adam bana tırıvırı nerden alırım diye sordu bayağı bir kızdım ikna etmeye çalıştım adamı 1 ay boyunca en sonunda ikna ettim. adam bana avlak yerlerini internetten öğrendiğini söylemşti.
    merak etmeyin ustalarımızı bir çoğu yoldalar bu gece konuyu görememişlerdir yoksa anında cevap yazarlardı.

umarım takımlarınızla güzel avlar yaparsınız emre bey .. :)

10. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    Engin bey teşekkürler ben şimdiye kadar sazan ve yayın avına çok gittim dip oltasıyla kızılırmağa turna ve ala yeni merakım oldu geçen hafta gittim turna avına akşama kadar 1 tane turna tutmak nasip oldu küçükttü ve geri saldım edindiyim bilgilere görede o avlakta küçük olduklarını duydum ve oraya birdaha gitmeme kararı aldım ilk deneyimim ve kullanılan kaşıkların ve meps lerin dogru olup olmadıgını öyrenmek istiyorum hangi av markete gitsem sorsam herkes bir şey öneriyor ama ticaret tüccarlık zihniyeti onun içinde burda konu açtım kısmetse pazar günü yine gideceyim ona göre malzeme almak için

11. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

emre abicim bunların hepsi banko çok güzel seçimler :D turna bunları havada kapar:D :D

12. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    Teşekkürler meps mi önerirsiniz kaşıkmı yoksa sahte balıkmı

13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    emre bey balık yerine göre değişiklik sergileyebiliyor. yem konusunda seçici olabiliyor. mesela bazı göllerde çok iyi iş yapan sahteler ve kaşıklar bazıöllrd hiiş yapmayabiliyor. sizin bölgenizde avlanan arkadaşalr varsa bu konuda size yardımcı olabilirler.
    sonuçta balık bu günü gününü bile tutmaz. ben senelerdir istanbul boğazında avlanırım. birgün bakıyorsunuz yeşil çapariyle boğazda tuttuğunuz istavritler, başka bölgede turuncu çapariye gelebiliyor sadece.
    turna avına bir kere gidebildim henüz. turna avıyla ilgili abilerimizin ve arkadaşlarımızın raporlarını incelersen bu konuda kendin de bilgi edinebilirsin.
    aynı şekilde alabalık içinde.
    güzel avlar yapman dileğiyle rastgele..

14. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Emre kardeş, turna genelde parlak ve hareketli olan şeylere pasif kalmaz. Ancak Engin'in dediği gibi de ruh hali değişiktir balıkların günü gününü tutmaz. Öyleki bir günde 10 turna yakaladığım malzememle başka gün 0 çektiğim olmuştur.

Soruna gelince ilk baştaki kaşığı genelde derin sularda ve parlak güneşli zamanlarda kullan. Sazlık önlerine takmadan indirmeye ve sadece atıp düz çekmeden kamış ucunu da oynatarak kullnamaya çalış.

Ortadaki renkli meps ile alabalıkta alırsın, turna da, kasna da(tatlısu kefali). Bunu daha çok havanın kapalı bulutlu olduğu zamanlarda ve hedef balıkların çeşitli olduğu yerlerde dene.

Silikon balık(sasi) ise rengine göre hem açık hem de kapalı havada kullanabileceğin iyi bir yem. Muhakkak kuyruk hareketi iyi olmalı. Otluk yerlerde takılıp kalma ihtimalini göze alarak kullanabileceğin, uygun fiyatlı bir malzeme.

Takım çantanda çeşitli renklerde ve modellerde sahten olsun. Bazen hiç ummadığın renge de atlarlar. Önemli olan zaman içinde tecrübe edip, o an için hayvanın merakını cezbedecek olan yemi oltanın ucuna iliştirmendir.

Su altındaki balığın su üstünü izlediğini düşün, bu durumda gökyüzünün rengini arka fon kabul edersen onda net görülecek bir tercihte bulunmalısın. Çok bulutlu bir havada gümüş rengi kaşıklar yeterince parlamadıkları gibi bulutlardan da ayırt edilmesi güç olacaktır. Ayrıca avlandığın suyun berraklığı da önemli.

Denemeye devam et, tecrübe kazandıkça tadı da değişecektir.

15. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    ne demiş spinnci...
    DENEMELİSİN GÖRMELİSİN..ancak benden iki kelime bunlar güzel alalar getirir..turnaya küçük gelir;)

16. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter X 1.9 m
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    Bence hepsi iş yapabilir :)) Çünkü levrek için aldığım 7 cm lik bir sahte var dı alabalık avından dönüşte hava yarı karanlıktı sahtenin yüzüşü nasıl acaba deyip su daldırdığımda 45 cm ye yakın bir gökkuşağı yakalmıştım :)))

17. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    valla tatlı su avını en son üniversite yıllarımda yaptım ama o zamanlar cok güzel turna avlarımız vardı. en üst resimde koyduğunuz düz kaşık kullanıyordum ve boş günümüz geçmiyordu.
    alabalık konusunda sadece forumda okuduğum bilgiler dahilinde meps in iyi iş yaptığı söyleniyor.
    ama her sahte ile balık alabilirsin. bu iş birazda şans işi