arkadaşlar aşağıdaki modeller arasında kararsız kaldım.bütçeme uygun fiyat aralığında olanları seçtim.tabi sizlerin başka önerileriniz varsa sevinirim.daha çok tatlısu gölet ve barajlarda avlanmak için. SHIMANO HYPERLOOP 6000 FB MAKİNE REMIXON INFINITY 7000 SURF MAKİNE RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE LINEAEFFE SUREFIRE 80 SURF MAKİNE OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
Tatlısuda avlanacağınızı söylemişsiniz ancak surf mu yoksa genel amaçlı makine mi tercihiniz bu da önemli Düşündüğünüz makineler arasıondasurf tipi de var genel amaçlı da.
illede surf diye şartlamadım kendimi.dostlar siz hangi sini önerirsiniz.bunların dışındada olabilir tabii.yardımlarınızı bekliyorum..
Bu makinalar arasından fiyat/performans oranına göre baktığımızda Ryobi Ecusima 6000Vİ'yi (ya da 8000Vİ çünkü pek fark yok aralarında) size önerebilirim, bir arkadaşımda gördüm, denedim ve kendim daha geçen gün 8000Vİ'yi aldım. Makinanın çekiş gücü çok iyi diyebilirim; özellikle iri balıkları çekerken çok faydasını görürsünüz..
Sazan için üretildiği söylenen baitrunnerli makine öneririm genelde tatlısuda avlanacaksanız. Bunun için de OKUMA POWER LİNER işinizi fazlasıyla görecektir. Ama ryobi ecusima da işinizi görebilir ben gayet memnunum.
ucuz makinaların 10'larca bilyasındansa kaliteli makinaların 3-4 bilyalısı daha iyidir diye hem duydum hem tecrübe ettim ama burdaki makinaların hepsinin markası kendini kanıtlanmış markalar. dikkatini çektiyse örnek olarak lineaeffede 14+1 bilya var iken shimanoda yazım hatası yoksa eğer 1 bilya var.arasında tartışmasız fark olduğu kesin.fiyatlarıda aynı sayılır,yani benim tercihim lineaeffe veya ryobi (amaç illede surf değilse) olurdu.ryobi 60'lık yazsada oldukça minyon bir makina,surf için elverişli olduğunu düşünmüyorum.
Bence lineaffe ve remixon kendini kanıtlamış değil ve genel anlamda karşılaştırırsak diğerlerinden geride kalır. Hele shimanoyla hayatta boy ölçüşemez, aynı kefeye konamaz. Çok bilye sayısı önemli değildir zaten hatta dezavantajdır bilye sayısının çok olması. Önemli olan bilyelerin doğru yere konmasıdır ve malzeme kalitesidir.
aslında haklısın ve zaten bende senle hemfikir olduğum için seninde tavsiye ettiğin makinayı kullanmaktayım lakin shimano ne olursa olsun tek bilyasıyla BENİM fikrime göre alınası en son makinadır.tabiki yukarda arkadaşın yazmış olduklarının arasından,yoksa shimano başlı başına markadır ve bir remixonla mukayese edilemez elbette konuyu açan arkadaş seçimini yapmış hayırlı olsun diyeyim bari