Hangi Marka Motor ?

Konu, 'Motorlar' kısmında NignE tarafından paylaşıldı.

1. NignE

NignE Engin

En İyi Avı:
    830 gr. levrek
    Merhabalar,
    Kdv ve ötv indiriminden dolayı kıçtan takma rota fisher 6.60 sipariş ettim. Tekne konusunda hiç tereddüt etmeden siparişimi verdim. Fakat motor konusunda karara varamıyorum.
    Honda 50 hp almayı planlıyorum fakat yamaha 60 hp neredeyse aynı fiyatta. Diğer yandanda mercury ve suzuki de hondaya oranla yaklaşık %15 gibi daha ucuz. Kimisi amerikana hiç girme japondan şaşma, japonların hepsi aynı şekilde yakıt harcar diyo. Kimiside mercury gibisi yok diyo.
    Benim istediğime gelince ise en sessiz, az yakıt harcayan, ekonomik, servis ve parça konusu iyi olan ve daha sonrasında da satarken sıkıntı yapmayacak bir motor.

Bu konuda engin bilgi ve fikirlerinize ihtiyaç duydum. Yorumlarsanız çok sevinirim.

Son olarakta; İzmir'de ikamet ediyorum. Bildiğiniz İzmir'deki motor satıcıları hakkında firma ismi ve telefon bilgilerini verebilirmisiniz.

Son düzenleme: 10 Kasım 2009
  2. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Selam,

Şu anda elimde 1 adet 9.9 Evinrude ve 20 HP Honda var. Arada sırada bir tanıdıktan 25 HP Yamaha alıp kullanıyorum.

Kısaca başıma gelenleri anlatayım. Evinrude durmadan sorun çıkarıyor. Honda ise tık demeden çalışıp inanılmaz derecede düşük yakıt tüketimine sahip. Yamaha'da çok sorunsuz bir makine ama motor hacimleri (anı HP olmasına rağmen) diğer markalara göre büyükYüksek torktan dolayı daha performanlsı olmasına rağmen biraz daha fazla tüketim yapıyor. Honda'yı biraz ararştırı isen hepsinden öne çıkıyor ama servis ağı çok geniş değil. Yamaha'nın ise hemen her yerde servisi var.

Ben kesinlikle kendi adıma Honda'dan asla vazgeçmem.

3. NignE

NignE Engin

En İyi Avı:
    830 gr. levrek
    Teşekkürler onur, hondaya şuan +1

4. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Tekneniz hayırlı olsun. Yakıt tasarrufu önemli ise Honda öneririm. Kendimde 4 yıldır honda kullanıcısıyım.Teknik anlamdada çok memnunum. Ancak Yamahanın 40 beygir olanı ful enjeksiyon ve yağlama sistemi biraz farklı. Yamahada bu özellik sadece 40 beygirde ki modelde var. (Çok büyük modellerdede olabiliyor.) Hondanın disbiritörü Anadolu motor. Web sayfasında sadece 40 beygir olan modelin özellikleri yok ne hikmetse? Yamahanın web sayfasında da da 40 beygir olan modelin yakıt sarfiyatı belli değil. Diğer tüm modellerin yakıt sarfiyatı yazılmış. Bir kaç defa telefon edip 40 beygir motorun yakıt sarfiyatını sorduğumda doğru düzgün net bir yanıt alamadım. Bence hem honda hemde yamahanın 40 beygir olan modellerini araştırın. Bu arada yamahanın 50 hp ve 60 hp modelleri bir saatte tam gazda 20 litre yakıt harcıyorlar.

5. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Eski 2x90HP Mercury sahibi olarak, tavsiyelerim söyle olacak:

Mercury (2EFI ve 4 zamanli):
    - Servis, hangi bayiidan aldigina bagli ;)
    - Yedek parcalar genelde fiyat bakiminda pahali geliyor.
    - Yedek parcalari genelde stokta bulunmuyor, yani bir hayli sorun cikartiyor.

Honda (4 zamanli):
    - Cok tassaruflu ancak servis ve yedek parcalari cok cok pahali.
    - Teknik olarak en zarif ve hassas.
    - Degilse en saglam, sessiz ve güvenli motorlardan.

Yamaha (4 zamanli):
    - Benim sahsi tercihim ;)
    - Tanidiklarimla kiyaslama yaptigimda, herkezin servis, performans ve güvenlilik hussusunda hep 1. nummara cikmistir.

Motorlar 2003-2004 ve ileri icin yazdim....

Fiyat olarak piyasayi com iyi arastirmak gerek..... her sene veya eskiden senede iki sefer, modellerde degisiklikler olabiliyor....
    Imkaniniz varsa, yurtdisindan yapilmis testler ve makalelerden yola cikarak daha iyi bir sonuca varabilirsiniz....

Saygilarimla.

6. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Engin Bey Kardeşim,
    Ben şuanda 9,9 Suziki 2 zamanlı motorumu 13-14 senedir kullanıyorum. Bu süre zarfında bana hiç sorun çıkarmadı. Ama ben her yaz başında ve sonunda bakımlarını yaptım. Yalnız duyduğum kadarı ile Türkiye distrübitörünün elinde bol yedek parça bulunmıyormuş. Parçalar da pğahalı imiş. Mesela benim motorun pervanesinin bir kanat ucu kırıldı yenisini almak istedim ve 300 TL fiat istediler. Bende aleminyum kaynak ile ucu doldurtarak sonradan tesfiye yaparak hallettim ve bana 20 TL ye maloldu. Ama ben Suzikiden memnunum.
    Mercury Amerikan malı olduğundan fiat esas değilde konfor ve kolay kullanım esas alınarak üretilmiş bir makinadır. Yakıt sarfiyatı onlar için sorun değildir.
    Honda için tüm kullanıcılardan hep çok memnun olduklarını duydum.
    Herhalükarda 4 zamanlı bir motor almanızı tavsiye ederim. Birde şunu belirtmek isterim Bir arkadaşımın 4 zamanlı Honda 20 HB motoru var ve motoru 20 saat devamlı çalıştırsa bile en ufak bir sorun çıkarmıyor. Sarfiyatınında çok az olduğunu herkes söylüyor.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

7. 56562

56562 xxx xxxxx

İçten takma motor seçeneğini neden dikkate almıyorsunuz ?

8. NignE

NignE Engin

En İyi Avı:
    830 gr. levrek
    Hakan bey bu fiyatlarda içten takma motor yanmar 3 silindir 30 hp. Ayrıyeten dreksiyon remote kontrol şaft pervane vs. için ilave 4.000 tl istenmekte. Bu işin fiyat kısmı.
    Diğer tarafı ise sürat olayı. Dıştan takma motorla daha fazla hız yapabileceğimi biliyorum. Teknenin zaten max. içten takma verisi 40 hp. Dolayısıyla içten takmada hız düşük olacak.
    Diğer yanıysa havuzdaki kapladığı alan ve dizel motor sesi. Şuan kullanmış olduğum motor 2 silindir yanmar.6.30 özkayam var. 1 ay önce pervane kama sıyırdı. Yanlış malzemeden kama yapılmış. Nerdeyse vinç çağırıp ufak bi olay yüzünden çok masraf edecektim. Allahtan 7-8 kişi toplanabildik ve tekneyi çekek yerinden kıçtan pervaneyi dışa getirecek şekilde zorda olsa çıkarttık ve hiç masref etmeden hallettik. Aynı şekilde bir yakınım pervaneye ip dolandığı için kış gününde dalmak durumunda kalmıştı.
    Zaten yıl içinde en fazla 60-70 gün balığa çıkabilecek olmamadan dolayı da yakıtı dert etmediğimden dolayı dıştan takmaya yöneldim...

9. 56562

56562 xxx xxxxx

Kullanım sıklığınız bu ise dıştan takma daha doğru seçenek görünüyor. Benim önerim Honda.

10. NignE

NignE Engin

En İyi Avı:
    830 gr. levrek
    Sayın Süheyl Bey Abim vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Mercury konusunda fikirlerinize katılıyorum. Çünkü mercury 50 hp yi 995 cc ve 4 silindir ile verirken, honda 808 cc ve 3 silindirle veriyo (katologlarına göre). Hazır bundan söz ederken suzuki ve yamaha ya da baktım. Suzuki 814 cc ve 3 silindir ile 50 hp, yamaha ise 996 cc ve 4 silindir ile 50 hp üretebiliyo. Bi tablo yapmak gerekirse ;

HONDA 50hp - 808cc - 3 silindir
    SUZUKI 50hp - 814cc - 3 silindir
    YAMAHA 50hp - 996cc - 4 silindir
    MERCURY 50hp - 995cc - 4 silindir

11. kkguller

kkguller kemal guller

engin bey merhaba nasılsınız?
    bende rota 6.60 almaya karar verdim su an ozkaya 5.50 yarım kamara 9.9 hp dıstan takma motor var memnunum.Rota motor olarak ne taktınız?bende dıstan takma alıcam yurt dısından mayıs sonu gelınce karar vermem lazım.sız motor olarak ne tavsıye edersınız candarlı-foca-dıkılı arası kulanıcaz.yıllık kulanım 100 saatı gecmez.tavsıyelerınız nelerdır?hangı motor?hangısı avantajlı?rotada + ve - ler nelerdır nelere dıkkat etmelıyız?
    saglıcakla kalın selamlar hayırlı ısler dılerım bende karsıyakalıyım .rotaya aletrnetıf baska tekne bulamadım en boy kulanımolarak amatore en uygunu
    daha once ahsap vardı.
    kemal
    kkguller@yahoo.co.uk

12. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Daha önce ,başka bir arkadaşımız tavsiye etmiş bende katılıyorum ''Yamaha F40 serisi, 3 silindirli, EFI 'lusu ,bence bu,''Güvenilir ve servis ağı geniş.

Birde, Evınrude E.TEC 40 IN LINE , bu seri, kendini bir çok yönü ile ispatlamış ., fakat , ''teknoloji , hep 4 zamanlılardan yana gibi görüldüğünden veya ''2 zamanlılara uğramamış gibi algılandığından,, bu teknoloji harikası ,2 zamanlı,çevreci ,az yakan,çevik,hafif,az bakımlı makinalar göz ardı ediliyor.
    Ben bu motorlardan memnun kalmayan kimseyi duymadım,zaten ,internetteki ikinci el satış sitelerinde de bu modeli bulmanın pek imkanı yok.
    Bu modeli de düşünün derim.

13. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Kemal bey , Foça-Çandarlı-Dikili bu ilçelerimizin adını duyunca bu mesajı yazma ihtiyacını hissettim.
    Herhalde, 5 sene kadar oldu, Çandarlı'dan 4m polyester ve 9.9 motorla ,dört arkadaş balık avlamak için kıyıdan biraz açılmışlar ve Çandarlı'nın çok şidetli kıyı rüzgarını, 9.9 motorun yenememesi sonucu, açığa doğru sürüklenmişler ve bu arkadaşlardan ikisi boğulmuştu ,çok seneler önce de, koyun içinde, 4 kişi bu ani ve şiddetli rüzgar neticesinde, her kesin gözü önünde boğulmuşlardı.

Dikili ve Çandarlı, bizler için, bu şiddetli çılgın ve değişken rüzgarları ile çok önemlidir,yani açık risktir !!! ve bu bölgeye ait bir özelliktir, dolayısı ile bu bölgede çok,çok !!! ''dikkatli olunmalıdır !! .

Ben size ,''Bu bölgede ,Özellikle yeni, güvenilir ve tekneye göre ''Maksimum motor güçlerini öneririm, yani devamlı fazla güç !!! .

14. kkguller

kkguller kemal guller

Alp bey kardesim.
    Candarlı civarında hava hakikatten cok dengesiz ne zaman ne olacagı belli degil.
    bizdeki 9.9 motor zorlandıgı için fazla yol yapamıyorduk.tekne ozkaya 5.5 m fena degil motor kucuk geliyordu.
    Rota 6.60 siparis verdim motor bakıyorum 50 hp honda karburotorlu buldum.Haftaya donunce bakıcam.az kulanılmıs ayrıca yedek motorda koyarım zanedersem teknenin dengeli olması ve motorun guclu olması bızlerı gezdırır.
    polyester kalıpların cogu maalesef denize elverişli degil cok ailenin canı yandı Allah rahmet eylesin sabırlar versin.yıllar once bende 1 arkadasımı kaybettim uzun yıllar denizden uzak kaldım.
    selamlar hurmetler
    hayırlı saglıklı gunler dilerim
    kemal guller

15. mokur

mokur Mustafa Okur

niye 40-50 bg istiyorsunuz rota 6,60 için merak ettim. Bu tekneler ya içten takma ya da yüksek torklu düşük beygirli dıştan takma motorlarla kullanılır. 50 bg dıştan takma motor koyarsanız teknenin burnu kalkar arka kısım suya çöker ve sürtünme ile yük fazlaca motora bindiği için yakıt sarfiyatı artar. Bu tip tekneler deplasman tipi olduğu için plaininge geçemezler 100bg de 15 bg de taksanız sürat aynı sürat olacak çok çok 3-5 mil değişir.

Sizin için en uygunu mercury 15 veya 25 bg "bigfoot" tipleri. Ya da iyi bir içten takma dizel Yanmar mesela.