Hangi motoru almalıyım ?

Konu, 'Motorlar' kısmında erdem_35 tarafından paylaşıldı.

1. erdem_35

erdem_35 EGE

öncelikle herkese selamlar . aranıza yeni katıldım. sıfır 4.50 bir adet marin boat aldım. sıra geldi motoru almaya sanırım 8 lik ile 15 lik arasında bir tercih yapıcagım tecrubelerınızden yararlanarak sizce hangi hp de motor almalıyım saygılar ...

2. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Böyle bir tekneyi iki için 9.9 bir motor yeterli olur ama en uygunu 15 lik bir motordur hele birde 4 zamanlı bir motor olursa daha iyi olur rastgele

3. iklim

iklim Yaman

En İyi Avı:
    kofana 3,100gr
    aramıza hoş geldin botun hayırlı olsun botun altı tek parçamı aliminyum veya fiber olursa bildiğim kadarıyla yıllık vergi vermek durumundasın iyi araştır motor için fikrimi istersen 4,5 metreye ideali 15 beygirdir ancak 9,9 dan sonraki beygirlere yıllık vergide ödüyorsun 10 beygirin altına vergiside var ve denizci belgesi çıkarmak durumundasın iyi düşün .motor markası dersen en seri olanı mercury dür honda yıda tavsiye ederim şlimdiden hayırlı olsun

4. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    İyi akşamlar hemşehrim,

Aldığın teknenin aynısını ben de aldım 1 ay evvel,,dolap sayısı dışında tekneden çok memnunum...biz motor konusunu yine marin boattan çözmüştük,suzuki 9.9 4 zamanlı..biz 3 kişi balığa çıkıyoruz genelde, bazen 4...toplam ağırlığımız 3 kişi ile tekne motor malzeme dahil 500 kg dan biraz fazla...zaten patlama ihtimali olan havada çıkmıyorum ama orta dalgalı suda 9.9luk aslanlar gibi götürüyor bizi istediğimiz yere.zaten o tekneye 4 kişiden fazlası olmaz..bunun dışında üstadlarımız da yine 4 zamanlı tavsiye edeceklerdir sana ekonomik yakışından dolayı..unutmam,,ilk denize çıkışımızdan sonra benzin deposunu kontrol etmiştik:"yaw beyler biz bunun benzin hortumunu takmayı mı unuttuk acaba,depo aynı seviyede" gibisinden esprilerle baya bi şaşırmıştık...o derece yani.

Sanıyorum Suzuki motorlar biraz daha ekonomik fiyatlı diğer markalara göre,ama bir araştır çok emin değilim.Ayrıca MarinBoat Evren Bey de motor konusunda yardımcı olur mutlaka...

Şimdiden hayırlı olsun,kazasız belasız keyifle kullanman dileğiyle,

Hakan
    Bodrum

5. iklim

iklim Yaman

En İyi Avı:
    kofana 3,100gr
    kusura bakma yukarda bir hatam oldu 10 beygir ve üstündekilerine vergi ödeniyor

6. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    Merhaba Ege;
    Öncelikle aramıza hoşgeldin. motor konusunda üstadların dediği gibi 4zamnlı motor olması Yakıt ve performans bakımından avantajdır. 9,9hp o tekneyi rahat rahat götürür. ama 15hp'de daha süper olur.
    Teknen hayırlı uğurlu olsun. Rasgele...

7. 56562

56562 xxx xxxxx

Yaman Bey malesef yine olmadı :(. Özel teknelerden alınan harç artık sadece tekne boyu üzerinden hesaplanıyor. Motor gücü ne olursa olsun, boyu 4,99 m üzerindeki her tekne artan oranlarda harca tabi. Yani arkadaşımızın aldığı tekne için hiçbir şekilde harç ödemesi söz konusu değil.

Eğerki motor gücü 10 Bg ve üzerinde ise, yapılması gereken zorunlu şey sınava girerek ADB ( Amatör Denizci Belgesi ) almak gibi bir yükümlülüğü olacaktır.

Ege Bey, sizede tavsiyem eğer ADB ile uğraşmak istemiyorsanız 4 zamanlı bir 9,9 Hp almanızdır. Eğer ADB alacaksanız 15-20 Hp tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla

Son düzenleme: 23 Ekim 2009
  8. Tamer61

Tamer61 Tamer

Merhaba,

Teknemde TOHATSU 9.8 Hp 4 zamanlı uzun şaft motor kullanıyorum ve cok memnunum. Tavsiye ederim. Ben buradan gayet hesaplı aldım (3.850.-TL). Talep etmeniz halinde yardımcı olabilirim.

Saygılarımla.

9. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Ege Bey,
    Yeni teknen hayırlı olsun. Bende şu anda 9,9 Suziki 2 zamanlı motor var ve teknem ise 4,50 fiber tekne. Bu motor tekneme kafi geliyor ancak tekneye 4 kişi binince 9,9 HP az geliyor 15 Hp yi arıyorum. Birde eğer imkanın varsa mutlaka 4 zamanlı motor al. 4 zamanlı motor hem daha ekonomik ve hemde çok uzun zaman da çalıştırsan şişmiyor ve çalışmaya devam ediyor. 2 zamanlı motorlarda benzine yağ karıştırıldığı için 2-3 saat çalışınca bujiler yağlanıyor ve temizlenmeleri gerekiyor. 4 zamanlı motorlarda bu sorun yok. 4 zamanlıların tek mahsuru 2 zamanlılara göre çok daha pahalı olmalarıdır. AB ülkelerinde 2 zamanlı motorların kullanılmaları yasaklandı.
    Bu da bize 2 zamanlıların artık bir zaman sonra kalkacağının bir göstergesidir.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

10. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Bizde de aynı boylarda bir kayık var. Biz Mercury 9.9 aldık. (4 zamanlı gayet güzel götürüp getiriyor. Pek hızlı olmuyor , 15lik olsa çok daha iyi olurdu.) Ama biz aldıktan sonra bu vergi olayı kalktı diye biliyorum. Benim size tavsiyem 15 lik bir motor almanızdır.
    10 hp ve üstü vergi meselesini iyice bir araştırıp almanızda fayda var. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanmanız dileğiyle

11. erdem_35

erdem_35 EGE

iyi aksamlar , fikirlerini paylasan herkese tesekkur ediyorum. Uygulama ve tecrübeleriniz üzerine bende 9.9 dan baslamak kaydı le 15 hp ye kadar motor aramaya basladım . hepinize tesekkür ediyorum . ADB ile olan uyarıyıda dikkate alarak :)