Ağabeylerim ve üstadlar merhaba, Babadan kalma bir sevdayla çocukluktan beri balık tutarım. Fakat bu zamana kadar hep tatlı su balığına olta attım. Aslen Samsun'lu olduğum için tüm balıkçılık hayatım Altınkaya barajında geçti diyebilirim. Bir türlü denize karışamadım. Fakat niyetim artık denizde avlanmak. 2005 den beri İstanbul'dayım ve denize olta salmışlığım yok. Sarıkanat avıyla start almak istiyorum. Yüksek tecrübelerinize dayanarak ne tür ollta tavsiye edersiniz? Bildiğiniz marka vs. varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla, Enes
İstanbul da avlanacaksan muhtemelen boğaz hattında avlanacaksın demektir.. Bıoğaz da iş yapacak kamıslar surf kamıs makineler ise surf makınası olacaktır.. (spin takımla gece su üstü avlanılsada) Çoğunluk surf takımıyla avlanmaktır.. Bütçene uygun bir takım alırsın elbet..Ama öncesinde gidip bir gözlem yapman iyi olacaktır..Zira kolay bir iş degildir.Belli ağırlıklar kullanman gerekli takımda 160-170 gr'a kadar ki akıntıda suyuna inebilmen için.Atarken takımı koparmaman lazım .Kopmasın diye kalın misina kullansan takımın avcılığını azaltırsın vesaire vesaaire..Kullanılacak sahteler kasıklar çapariler her biri forumda ayrı ayrı açıklanmıstır. Başarılar dilerim..
Çinekop avlamak olmaz. Unut sen onu. Sarıkanat avlayacaksan, avlanan bir yer bul, bir bak oralarda nasıl avlanıyorlar, zoka mı, yemli mi, su üstü mü vs. Buna göre bolca iyi tavsiye olacaktır.
Öncelikle çinekop ifadesi için özür dilerim. Yayınladığım mesajdan da anladığınız üzere konuya biraz uzağım Yardımlarınız için teşekkürler..