Hangi Penn

Konu, 'Makineler' kısmında frobi tarafından paylaşıldı.

1. frobi

frobi Bora

bir türlü karar veremediğim bir durum var.Penn marka üç makine arasında kaldım.Tecrübeli arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum.Tekneden avlanmak için güçlü bir makine arıyorum.Aşağıda linklerini verdiğim makinelerden hangisi daha iyidir.
    Shimano veya diğer markalardan önerebileceğinizi tahmin ediyorum.Ancak bu üç makine dışına çıkamıyorum.

1) http://albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=XPENN SRG6000

2) http://www.balikmarketim.com/?urun-46902-PENN-FIERCE-6000-SPINNING-OLTA-MAKiNESi.html

3) http://www.balikmarketim.com/?urun-46911-PENN-PURSUIT-6000-OLTA-MAKiNESi.html

2. OMMG

OMMG OKAN

Eğer hedef av şeklini belirtirsen ( yemli av, jigging) daha sağlıklı yorum yapabiliriz,bir de özel değilse başka marka bakmamanın sebebi nedir ?

3. frobi

frobi Bora

Genelde yemli ava gidiyorum.Bu makinelerden Fierce modelinin jig içinde kullanılabileceğini okumuştum.Kıyıdan gitmiyorum pek.Zaten kıyı için 40-50 ve 60 lık remixon,Spro ve shimano hyperloop makinelerimde var.

Bu makineleri seçmemdeki neden fiyatı. 130-150 Tl ye alacağım bu makineleri.
    Shimanolar çok pahalı geliyor bana.Örneğin 6000 lik alivio bile 150-160 lira.Alivioların çokta iyi makineler olduğunu düşünmüyorum.

Siz hangi marka ve modeli önerecektiniz acaba?

4. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Bence "sean penn" :) :) :)

5. frobi

frobi Bora

Durum o kadar vahim yani :)

6. OMMG

OMMG OKAN

Fierce modeli jigging için kullanılabileceği söyleniyor,ama ben makinayı inceledim pek jigging e uygun gibi gelmedi,tabiki bu benim şahsi görüşüm biraz zayıf kalır gibi geliyor.Makina tavsiyesine gelince biraz pazarlıkla dediğiniz rakama yakın Cedros 55-65 alabilirsin, kendini defalarca kanıtlamış yüksek devrine rağmen güçlü,hem yemli avda hemde jiggingte kullanabileceğin iyi bir makinadır...

Son düzenleme: 17 Mart 2011
  7. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    penn sargus 4000 kullanıyorum atçekte çokta memnunum en büyük 750grlık levrek yakaladım ama çok daha büyüklerinide çatır çatır çekeceğine inanıyorum

8. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    benimde aklıma ilk Pima penn geldi :D

penn makine deyince aklıma hep klasik penn spinfisher geliyor. Orta segmentte her işi görebilecek bir makine. O olmadı fierce göze hoş gelen bir makine.

Kaliteli ve yıllar boyunca sorunsuz hizmet sunacak bir makine istiyorsanız kesenin ağzını biraz açmakta fayda var.

9. frobi

frobi Bora

Yorumlar için teşekkürler